• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Rozencake met glazuur

    Bijgewerkt: nov 2024 · Geplaatst: aug 2022 door Sandra

    Weer eens wat anders! Een heerlijke, friszoete en bloemige rozencake. Gegarneerd met gesuikerde rozenblaadjes is het een plaatje om te zien! Deze yoghurtcake met rozen past perfect bij een kopje thee...

    Naar recept
    Rozencake met yoghurt

    Perzische rozencake

    Met smaakmakers uit de Perzische keuken, is dit een heerlijke Perzische cake geworden. Je gebruikt rozensiroop, een smaakmaker die veel gebruikt wordt in Perzische recepten. Het snufje kardemom komt ook uit die keuken vandaan.

    Yoghurtcake

    Recept cake met yoghurt en rozen

    In deze rozencake wordt geen boter gebruikt. Dat vind ik altijd erg makkelijk, dan hoeft het ook niet op kamertemperatuur te komen (dat vergeet ik namelijk altijd, ik wil altijd NU cake bakken en niet wachten tot mijn boter wat warmer is geworden!)

    In dit cake recept hoef je daar geen rekening mee te houden. In plaats van boter, gebruik je een combinatie van plantaardige olie en yoghurt. Het resultaat is een frisse cake, wat weer goed combineert met de bloemige smaak van de rozen.

    Rozensiroop

    Over rozen gesproken, die heb je wel nodig voor dit rozencake recept! In het beslag en de frosting maak je namelijk gebruik van rozensiroop. Die kun je in een Aziatische winkel of toko vaak wel kopen, maar het is ook makkelijk om het zelf te maken. Ga eens wildplukken bij een mooie rozenbottel-struik óf in je eigen tuin en volg de stappen in dit rozensiroop recept.

    Gesuikerde rozenblaadjes

    gesuikerde rozenblaadjes zonder ei

    Voor dit recept voor rozencake heb ik ook gesuikerde rozenblaadjes gemaakt. Je kunt deze eventueel achterwege laten, maar het staat natuurlijk wel mooi. Je kunt ze maken volgens dit recept voor gesuikerde rozenblaadjes.

    Eventueel kun je ze ook vervangen door grof gehakte, ongezouten pistachenootjes. Ook deze komen uit de Perzische keuken en passen erg goed bij de smaken van deze yoghurtcake met rozen.

    Goed, genoeg gekletst weer! Door naar het recept voor yoghurtcake met rozen!

    Yoghurtcake met rozen

    Recept

    Rozencake met yoghurt. De yoghurtcake is gebakken in een tulbandvorm en voorzien van een laag witte frosting en rozenblaadjes.

    Rozencake met glazuur

    Een zoete, bloemige yoghurtcake met rozen. Weer eens wat anders!
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 50 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur 10 minuten minuten
    Servings: 12 stukken
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • tulbandvorm
    • mixer
    • mengkom
    • kommetje

    Ingrediënten

    Voor de rozencake

    • 175 gr basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 100 gr zonnebloemolie
    • 175 gr Griekse yoghurt
    • 1 citroen (alleen de rasp)
    • 1 tl vanille-pasta
    • 2 el rozensiroop
    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 tl kardemom
    • snuf zout
    • gesmolten boter (om in te vetten)

    Voor de frosting

    • 100 gr poedersuiker
    • 1 tl rozensiroop
    • rozenblaadjes (optioneel, je kunt ook grof gehakte ongezouten pistachenootjes gebruiken)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Begin met het maken van de rozencake. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakevorm of tulbandvorm in met gesmolten boter.
    • Doe de suiker en de eieren in een kom en mix deze tot ze luchtig zijn.
    • Voeg de zonnebloemolie, de yoghurt, de eieren, de rozensiroop, de vanille en de citroenrasp toe en mix alles goed door elkaar.
    • Doe het bakmeel, de kardemom en het zout erbij en mix nu kort tot een mooi beslag. Mix niet te lang. Giet het beslag in de ingevette vorm en bak de rozencake ca 50 minuten tot deze gaar is. Laat de cake volledig afkoelen.
    • Maak nu de frosting door de poedersuiker te mengen met de rozensiroop en vervolgens te verdunnen tot je de gewenste dikte hebt. Voor het mooiste resultaat moet de frosting langzaam van een lepel druipen.
    • Giet de frosting over de afgekoelde cake en garneer met gesuikerde rozenblaadjes of gehakte pistachenootjes (of allebei).

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 250kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwitten: 5g | Vetten: 10g | Zout: 22mg | Vezels: 1g | Suiker: 23g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Lotte

      november 23, 2024 at 10:46 am

      Hoi! Ik zie de rozensiroop niet bij de ingrediënten staan voor de rozencake (het staat alleen bij de frosting).
      Kun je ook rozenjam gebruiken ipv siroop?
      Alvast bedankt!

      Beantwoorden
      • Sandra

        november 25, 2024 at 7:52 pm

        Hey Lotte, je hebt helemaal gelijk, dit pas ik meteen even aan! Rozenjam is wel echt anders, daar zitten denk ik ook stukjes in? Ik zou bij voorkeur rozensiroop gebruiken, zeker in het glazuur. In de cake zelf zou jam nog wel kunnen, maar voor het glazuur heb je echt een siroop nodig, anders krijg je een hele gekke textuur.

        Beantwoorden
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.