Scroppino at / dronk ik voor het eerst bij Bar Italia in Amsterdam (heet tegenwoordig Café de Paris) en ik was meteen hooked. Wat is dit lékker! Heerlijk fris door de citroen met een vleugje drank.

Scroppino als toetje of tussengerecht
Scroppino is top als dessert, zeker na een zware maaltijd. Maar serveer het ook eens als tussengerecht als je een diner maakt met meerdere gangen.
De citrus helpt om de maaltijd te laten zakken dus na een glas kun je er weer even tegenaan voor de volgende gang.
Ook heb ik nog nooit van iemand gehoord die dit frisse drankje niét lekker vindt, het is echt zoiets dat iedereen lekker vindt.
Scroppino zonder alcohol
Normaal gesproken houd ik niet zo van sterkedrank in recepten omdat ik het al snel te sterk vindt worden, maar in dit recept proef je de wodka en prosecco eigenlijk amper. Wel gevaarlijk dus ;-)
Wil je liever een scroppino zonder alcohol maken? Vervang de drank dan door 7Up of Spa Touch citroen bijvoorbeeld.
Ook heel erg lekker en zo is hij ook geschikt voor kinderen & zwangere vrouwen.
Meer toetjes met citroen
Als je net als ik fan bent van toetjes met citroen, dan vind je deze recepten vast ook een aanrader:
Recept
Scroppino - lekker licht dessert
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 500 ml citroen-sorbetijs
- 200 ml prosecco (of 7Up of Spa Touch citroen als je een alcoholvrije versie wilt maken)
- 50 ml wodka of limoncello (of 7Up of Spa Touch citroen als je een alcoholvrije versie wilt maken)
Handig om te hebben
Zo maak je het
- Schep het sorbetijs in een mengbeker en mix het even goed door met een mixer.
- Mix beetje bij beetje de prosecco erdoor.
- Mix de wodka er in een keer doorheen. Schenk de scroppino in champagneflûtes en serveer direct.
Marjo
Ontzettend lekker. Wel een vraag: ik heb het in een restaurant ook gehad, maar dan was het dikker als een soort vla. Je moest het eten met een lepel. Dat was volgens mij nog lekkerder: vijf sterren!!! Maar hoe krijg je het dikker???
Sandra
Hi Marjo, fijn om te horen dat de scroppino zo lekker was! Ik eet de scroppino ook meestal met een lepel. De truc is vooral om niet te lang te mixen en om het toetje meteen te serveren. Het sorbetijs wordt snel te vloeibaar dus mix het zo kort mogelijk. Hopelijk lukt het zo!