• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Scroppino - lekker toetje

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: jul 2021 door Sandra

    Scroppino at / dronk ik voor het eerst bij Bar Italia in Amsterdam (heet tegenwoordig Café de Paris) en ik was meteen hooked. Wat is dit lékker! Heerlijk fris door de citroen met een vleugje drank.

    Naar recept
    Scroppino

    Scroppino als toetje of tussengerecht

    Scroppino is top als dessert, zeker na een zware maaltijd. Maar serveer het ook eens als tussengerecht als je een diner maakt met meerdere gangen.

    De citrus helpt om de maaltijd te laten zakken dus na een glas kun je er weer even tegenaan voor de volgende gang.

    Ook heb ik nog nooit van iemand gehoord die dit frisse drankje niét lekker vindt, het is echt zoiets dat iedereen lekker vindt.

    Scroppino zonder alcohol

    Normaal gesproken houd ik niet zo van sterkedrank in recepten omdat ik het al snel te sterk vindt worden, maar in dit recept proef je de wodka en prosecco eigenlijk amper. Wel gevaarlijk dus ;-)

    Wil je liever een scroppino zonder alcohol maken? Vervang de drank dan door 7Up of Spa Touch citroen bijvoorbeeld.

    Ook heel erg lekker en zo is hij ook geschikt voor kinderen & zwangere vrouwen.

    Meer toetjes met citroen

    Als je net als ik fan bent van toetjes met citroen, dan vind je deze recepten vast ook een aanrader:

    • Citroenroom met zandkoekjes
    • Toetje met lemon curd en aardbeien
    • Mon chou met bastogne en lemon curd

    Recept

    Twee glazen Scroppino (een toetje van citroenijs, prosecco en wodka) op een blauwe doek.

    Scroppino - lekker licht dessert

    Scroppino is een Italiaans drankje dat vaak wordt geserveerd als tussengerecht of toetje. Het is heel simpel te maken met maar drie ingredienten.
    4.60 van 5 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mixer
    • cocktailglazen

    Ingrediënten

    • 500 ml citroen-sorbetijs
    • 200 ml prosecco (of 7Up of Spa Touch citroen als je een alcoholvrije versie wilt maken)
    • 50 ml wodka of limoncello (of 7Up of Spa Touch citroen als je een alcoholvrije versie wilt maken)

    Handig om te hebben

    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Schep het sorbetijs in een mengbeker en mix het even goed door met een mixer.
    • Mix beetje bij beetje de prosecco erdoor.
    • Mix de wodka er in een keer doorheen. Schenk de scroppino in champagneflûtes en serveer direct.

    Notities

    Wodka gekocht voor dit recept maar drink je het eigenlijk nooit? Wodka is een perfecte basis voor het zelf maken van extracten, zoals vanille-extract.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 166kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwitten: 1g | Vetten: 2g | Zout: 40mg | Vezels: 1g | Suiker: 20g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More drankjes

    • Een kan citroenlimonade met ernaast enkele citroenen.
      Citroensiroop maken
    • Een glas aardbeien drinkyoghurt met verse aardbeien ernaast.
      Aardbeienmelk - zelf drinkyoghurt maken
    • Perziklimonade in een Mason Jar met ervoor diverse vruchten zoals perzik, limoen en citroen.
      Perziklimonade
    • Lavendel cocktail in drie verschillende cocktailglazen, die gevuld zijn met veel crushed ice. Er liggen takjes tijm en een gehalveerde citroen voor.
      Lavendel cocktail (+mocktail optie)

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Marjo

      juli 29, 2021 at 2:09 pm

      4 sterren
      Ontzettend lekker. Wel een vraag: ik heb het in een restaurant ook gehad, maar dan was het dikker als een soort vla. Je moest het eten met een lepel. Dat was volgens mij nog lekkerder: vijf sterren!!! Maar hoe krijg je het dikker???

      Beantwoorden
      • Sandra

        augustus 03, 2021 at 6:48 pm

        Hi Marjo, fijn om te horen dat de scroppino zo lekker was! Ik eet de scroppino ook meestal met een lepel. De truc is vooral om niet te lang te mixen en om het toetje meteen te serveren. Het sorbetijs wordt snel te vloeibaar dus mix het zo kort mogelijk. Hopelijk lukt het zo!

        Beantwoorden
    4.60 from 5 votes (4 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.