drankjes

Scroppino – lekker licht dessert

20150131_174611_1

Scroppino at / dronk ik voor het eerst bij Bar Italia in Amsterdam (heet tegenwoordig Café de Paris) en ik was meteen hooked. Wat is dit lékker! Heerlijk fris door de citroen met een vleugje drank. Scroppino is top als dessert, zeker na een zware maaltijd. Maar serveer het ook eens als tussengerecht als je een diner maakt met meerdere gangen. De citrus helpt om de maaltijd te laten zakken dus na een glas kun je er weer even tegenaan voor de volgende gang. Ook heb ik nog nooit van iemand gehoord die dit frisse drankje niét lekker vindt, het is echt zoiets dat iedereen lekker vindt.

Normaal gesproken houd ik niet zo van sterkedrank in recepten omdat ik het al snel te sterk vindt worden, maar in dit recept proef je de wodka eigenlijk amper. Wel gevaarlijk dus ;-)

Recept scroppino

(voor 4 glazen)

  • 500 ml citroen-sorbetijs
  • 250 ml proseccco
  • 50 ml wodka of limoncello
  • Rietjes om te serveren

Schep het sorbetijs in een mengbeker en mix het even goed door met een mixer.

Mix beetje bij beetje de prosecco erdoor.

Mix de wodka er in een keer doorheen. Schenk de scroppino in champagneflûtes, steek een rietje in elk glas en serveer direct.

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten