Menu
drankjes

Scroppino – lekker licht dessert

20150131_174611_1

Scroppino at / dronk ik voor het eerst bij Bar Italia in Amsterdam (heet tegenwoordig Café de Paris) en ik was meteen hooked. Wat is dit lékker! Heerlijk fris door de citroen met een vleugje drank. Scroppino is top als dessert, zeker na een zware maaltijd. Maar serveer het ook eens als tussengerecht als je een diner maakt met meerdere gangen. De citrus helpt om de maaltijd te laten zakken dus na een glas kun je er weer even tegenaan voor de volgende gang. Ook heb ik nog nooit van iemand gehoord die dit frisse drankje niét lekker vindt, het is echt zoiets dat iedereen lekker vindt.

Scroppino zonder alcohol

Normaal gesproken houd ik niet zo van sterkedrank in recepten omdat ik het al snel te sterk vindt worden, maar in dit recept proef je de wodka en prosecco eigenlijk amper. Wel gevaarlijk dus ;-) Wil je liever een scroppino zonder alcohol maken? Vervang de drank dan door 7Up of Spa Touch citroen bijvoorbeeld.

Scroppino – lekker licht dessert

0 from 0 votes
Course: Toetje, TussengerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Bereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

212

kcal

Scroppino is een Italiaans drankje dat vaak wordt geserveerd als tussengerecht of toetje. Het is heel simpel te maken met maar drie ingredienten.

Ingrediënten

  • 500 ml citroen-sorbetijs

  • 200 ml prosecco

  • 50 ml wodka of limoncello

Bereiding

  • Schep het sorbetijs in een mengbeker en mix het even goed door met een mixer.
  • Mix beetje bij beetje de prosecco erdoor.
  • Mix de wodka er in een keer doorheen. Schenk de scroppino in champagneflûtes en serveer direct.

Opmerkingen

  • Wodka gekocht voor dit recept maar drink je het eigenlijk nooit? Wodka is een perfecte basis voor het zelf maken van extracten, zoals vanille-extract. Of maak er likeur mee.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter