• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Sinterklaas fudge met spijs en pepernoten

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: nov 2019 door Sandra

    Oh jongens, van deze Sinterklaas fudge blijf je eten, zo lekker! En het is ook nog met een kwartiertje gemaakt, dus dit is echt een gevaarlijk recept... Niet dat ik je er vanaf wil praten om deze fudge te maken hoor, in tegendeel! Dit moét je namelijk echt proeven!

    Naar recept
    Sinterklaas fudge met spijs en pepernoten

    Sinterklaas fudge met pepernoten

    Zalige fudge van melkchocolade, gevuld met kleine stukjes amandelspijs en stukjes kruidnoten. Klinkt goed toch?

    Tip: deze pepernotenfudge smaakt heerlijk bij een kop witte chocolademelk!

    Wie zoet is krijgt lekkers...

    Rondom Sinterklaas heb je een soort permanente sugar high, vind je ook niet? Er is ook zoveel lekkers te verkrijgen in deze periode. Pepernoten, gevuld speculaas, schuimpjes... Moeilijk te weerstaan!

    Voor dit recept voor Sinterklaas fudge werd ik geïnspireerd door gevuld speculaas. Twee elementen: spijs & speculaas, maar dan verwerkt in fudge. Goed idee wel toch? Goed, genoeg gepraat weer: je kwam hier ten slotte voor het recept:

    Recept

    Sinterklaas fudge met spijs en pepernoten op een houten serveerplank. Er liggen pepernoten naast ter decoratie.

    Sinterklaas fudge met spijs en pepernoten

    Makkelijk recept voor fudge met pepernoten en spijs
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 15 stukjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • plasticfolie
    • kookpan
    • mengkom
    • koksmes
    • deegroller

    Ingrediënten

    • 180 gram melkchocolade
    • 3 el slagroom
    • 50 gr amandelspijs
    • 70 gr pepernoten
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Bekleed een bakje van ongeveer 15x10cm met plasticfolie. Je kunt ook een iets kleine bakje gebruiken maar liever geen grotere, anders wordt de fudge erg dun.
    • Breng een pan met water aan de kook en zet daar een glazen schaal op die groter is dan de pan, zodat hij er niet in wegzakt. Breek de chocolade in stukjes en laat de chocolade zachtjes smelten. Roer het af en toe door (dit heet 'au bain marie')
    • Snijd ondertussen de amandelspijs in kleine blokjes. Dit mogen echt kleine blokjes zijn, van maximaal ½ centimeter bij ½ centimeter.
    • Hak de helft van de pepernoten tot kleine stukjes, en maak van de andere helft fijn kruim. Dit doe ik het liefste door de pepernoten in een stevige plastic zak te doen (diepvrieszakken werken heel goed) en er dan met de deegroller flink hard overheen te rollen.
    • Haal de gesmolten chocolade van het vuur en roer de slagroom erdoor. Meng ook de stukjes amandelspijs en de fijngehakte pepernoten erdoor en giet alles in de vorm. Verdeel het pepernoten-kruim over de fudge en laat de Sinterklaas fudge 4 uur opstijven in de koelkast. Daarna kun je hem in stukjes snijden en serveren.

    Notities

    Je kunt de Sinterklaas fudge het beste bewaren in de koelkast.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 101kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 1g | Vetten: 6g | Zout: 19mg | Vezels: 1g | Suiker: 8g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Lianne

      november 28, 2019 at 11:00 am

      Dit klinkt echt heel erg lekker! :) Helemaal zin in nu.

      Beantwoorden
      • Sandra

        november 28, 2019 at 12:01 pm

        Haha het is ook wel een geslaagd recept al zeg ik het zelf :D

        Beantwoorden
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.