ontbijt

Smoothiebowl met banaan, pindakaas en aardbeien

Smoothiebowl banaan, pindakaas en aardbei

Voor deze smoothiebowl haalde ik mijn inspiratie uit de PB&J sandwich. Ken je die? Ik vind het heel smerig hoor, maar in Amerika eten ze dit graag: een broodje met zowel pindakaas als jam. Maar, toen ik bezig was met het maken van een smoothiebowl met banaan dacht ik ineens: waarom doe ik er geen lepeltje pindakaas door? En top ik ‘m af met aardbeien? Tja, en toen was er ineens een heerlijk recept ontstaan: deze smoothiebowl met banaan, pindakaas en aardbeien.

PB&J smoothiebowl

Deze PB&J smoothiebowl is lekker zomers door de banaan en de aardbeien, maar de pindakaas en de chocolade geven er ook weer een ‘volle’ smaak aan als je begrijpt wat ik bedoel. En zo niet, gewoon maken dit recept, dan snap je ‘m wel ;-)

Let op: begin op tijd met dit recept. Je kunt het beste de schijfjes banaan ‘s avonds invriezen, dan kun je ze de volgende ochtend gebruiken voor het maken van de smoothiebowl.

Recept smoothiebowl met banaan, pindakaas en aardbeien

Voor 1 persoon

 • 150 ml dikke yoghurt
 • 1 banaan
 • 1 el pindakaas
 • 5 aardbeien
 • 2 el havermout of granola
 • 1 el lijnzaad (optioneel)
 • 2 stukjes pure chocolade

Zo maak je de aardbei smoothiebowl met banaan en pindakaas

 • Snijd de banaan in stukjes en vries ze in.
 • Doe de stukjes banaan met de yoghurt en pindakaas in een mengkom. Mix met een staafmixer of blender tot een gladde smoothie. Doe deze in een kom.
 • Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel over de smoothiebowl.
 • Bestrooi je bananen smoothiebowl met de havermout of granola en het lijnzaad.
 • Hak de pure chocolade fijn en strooi deze over je smoothiebowl met banaan, pindakaas en aardbeien. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments. Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

 • Reply Atie Groot

  Wat een aparte combinatie Sandra, leuk bedacht!

  21 september 2016 at 10:20
 • Reactie achterlaten