ontbijt

Smoothiebowl met aardbeien en bosvruchten

Smoothiebowl met aardbeien en bosvruchten

Ik was een beetje laat met het ontdekken van de smoothiebowl, maar nu ben ik  helemaal om! Lekker hoor, zo’n fruitig ontbijtje. Inmiddels staan er dan ook al heel wat smoothiebowl recepten op mijn blog. Met al dat heerlijke zomerfruit dat er nu te verkrijgen is, moest ik wel een smoothiebowl met aardbeien en blauwe bessen maken. En ik vond nog 1 (1!) braam in mijn koelkast dus die mocht er ook in haha!

Ontbijten met een smoothiebowl vind ik erg fijn. Het vult goed, en ik krijg het wat makkelijker naar binnen dan zo’n grote kom yoghurt. Bovendien wordt je van de kleur van deze smoothiebowl met aardbeien en bosvruchten instant vrolijk. En dat kan iedereen wel gebruiken op de vroege morgen toch? ;-)

Recept smoothiebowl met aardbeien en bosvruchten

Voor 1 persoon

  • 200 gr magere kwark
  • 1 banaan
  • 5 grote aardbeien
  • 5 bramen
  • Topping: handje bosvruchten (aardbeien, blauwe bessen, bramen)
  • Extra topping: 1 el kokosflakes, havermout of lijnzaad

Zo maak je de smoothiebowl met aardbeien en bosvruchten

Snijd de banaan in stukjes en leg deze eventueel een nachtje in de vriezer. Je kunt de banaan ook niet invriezen, dan is je smoothiebowl wat minder dik en koud en lijkt hij op een gewone smoothie. Als je de banaan wel invriest, krijgt je smoothiebowl meer de consistentie van een milkshake.

Doe de kwark met de banaam in een hoge mengkom. Was de aardbeien, verwijder het kroontje en halveer ze. Doe ze in de mengkom en voeg ook de bramen toe.

Pureer met een staafmixer (of in de blender) tot een glad mengsel. Doe je smoothiemengsel over in een kom.

Was de rest van het fruit. Verwijder het kroontje van de overige aardbeien en snijd ze in kwarten. Top je smoothiebowl af met het fruit en strooi er nog wat kokosflakes, havermout of lijnzaad over.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten