ontbijt

Smoothiebowl met aardbeien en bosvruchten

Smoothiebowl aardbeien bosvruchten

Ik was een beetje laat met het ontdekken van de smoothiebowl, maar nu ben ik  helemaal om! Lekker hoor, zo’n fruitig ontbijtje. Inmiddels staan er dan ook al heel wat smoothiebowl recepten op mijn blog. Met al dat heerlijke zomerfruit dat er nu te verkrijgen is, moest ik wel een smoothiebowl met aardbeien en bosvruchten maken.

Bosvruchten smoothiebowl

Ontbijten met een smoothiebowl vind ik erg fijn. Het vult goed, en ik krijg het wat makkelijker naar binnen dan zo’n grote kom yoghurt. Bovendien wordt je van de kleur van deze smoothiebowl met aardbeien en bosvruchten instant vrolijk.  En dat kan iedereen wel gebruiken op de vroege morgen toch? ;-) Op warme zomerdagen maak ik vaak een ‘nicecream’ smoothiebowl. Dan gebruik ik een bevroren banaan en diepvriesfruit. Als je dit dan pureert, krijg je ijs! Maar als je geen zin hebt in zo’n koude hap, kun je ook vers fruit gebruiken, dan maak je een smoothiebowl met vruchtenyoghurt. Ook heel lekker!

Smoothiebowl met aardbeien en bosvruchten

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: ZomersDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

382

kcal

Een lekker fris en zomers ontbijt: een smoothiebowl met aardbeien en bosvruchten, en een topping van granola en vers fruit. Snel klaar en erg lekker!

Ingrediënten

  • 500 ml yoghurt of kwark

  • 1 banaan

  • 250 gr bosvruchten (diepvries)

  • Eventueel: honing of maple syrup

  • 80 gr granola

  • 100 gr aardbeien

Bereiding

  • Snijd de banaan in stukjes en leg deze eventueel een nachtje in de vriezer. Je kunt de banaan ook niet invriezen, dan is je smoothiebowl wat minder dik en koud en lijkt hij op een gewone smoothie. Als je de banaan wel invriest, krijgt je smoothiebowl meer de consistentie van een milkshake.
  • Doe de kwark met de banaan in een hoge mengkom. Voeg ook het fruit toe. Als je diepvriesfruit gebruikt, laat het dan eerst een beetje ontdooien als je niet zo’n sterke staafmixer of blender hebt.
  • Pureer met een blender of staafmixer snel tot een glad mengsel. Proef even of je de bosvruchten smoothiebowl ziet genoeg vindt. Zo niet, zoet hem dan met wat honing of maple syrup.
  • Doe het mengsel over in een kom en garneer de aardbeien smoothiebowl met de granola en de aardbeien.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten