zoet

Snickerdoodles – Amerikaanse kaneelkoekjes

Snickerdoodles - Amerikaanse kaneelkoekjes

Snickerdoodles zijn heerlijke Amerikaanse kaneelkoekjes. Bij de naam krijg je waarschijnlijk associaties met chocolade & pinda’s, maar geen van deze ingrediënten vind je terug in dit recept voor snickerdoodles ;-) Waarom ze dan toch snickerdoodles heten? Dat heb ik even opgezocht want daar was ik wel benieuwd naar. Het schijnt dat deze koekjes oorspronkelijk uit Duitsland komen. De naam snickerdoodles is een verbastering van het Duitse woord Schneckennudeln, een soort deeg. Ze hebben dus helemaal niets te maken met de bekende snoepreep. Toch moet je deze kaneelkoekjes zeker eens maken, want heerlijk zijn ze wel!

Fluffy & krokante kaneelkoekjes

Snickerdoodles hebben een heel typerende structuur. Ze zijn heel lekker luchtig van binnen en hebben van buiten een knapperig randje. Doordat je ze in een mengsel van kaneel & suiker rolt, hebben ze aan de buitenkant een heerlijk kaneelsuiker-laagje. Verslavend lekker!

Snickerdoodles – Amerikaanse kaneelkoekjes

0 from 0 votes
Course: KoekjesCuisine: AmerikaansDifficulty: Eenvoudig
Voor

20

koekjes
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

99

kcal
Rusten

30

minuten

Snickerdoodles hebben niets met de bekende snoepreep te maken, het zijn Amerikaanse kaneelkoekjes. Luchtig van binnen met aan de buitenkant een heerlijk kaneelsuiker-laagje. Verslavend lekker!

Ingrediënten

  • 115 gr ongezouten roomboter

  • 130 gr kristalsuiker (houdt 30 gr apart)

  • 150 gr bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 snufje zout

  • 1 ei

  • 1 flinke tl kaneel

Bereiding

  • Zorg dat de boter & eieren op kamertemperatuur zijn voordat je begint met het recept.
  • Doe de roomboter en 100 gr van de kristalsuiker in een kom en klop dit luchtig met de mixer, dit duurt ongeveer 3 minuten.
  • Zeef in een andere kom de bloem en het bakpoeder en meng dit samen met een snufje zout door elkaar.
  • Mix het ei door het boter-suiker mengsel en voeg daarna beetje bij beetje het bloemmengsel toe aan het beslag. Zet het deeg als het goed gemengd is, een half uur afgedekt in de koelkast zodat het even kan rusten.
  • Mix de resterende suiker met de kaneel in een kommetje. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Vorm met je handen kleine balletjes van het deeg (ca 3 centimeter in doorsnee) en rol ze door het kaneelsuiker-mengsel.
  • Verdeel de snickerdoodles over twee bakplaten en bak ze in 9-10 minuten gaar. Laat de kaneelkoekjes een half uur afkoelen op de bakplaat, en laat ze vervolgens helemaal afkoelen op een rooster. Bewaar de snickerdoodles in een afgesloten koektrommel.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten