Snickerdoodles zijn heerlijke Amerikaanse kaneelkoekjes. Bij de naam krijg je waarschijnlijk associaties met chocolade & pinda’s, maar geen van deze ingrediënten vind je terug in dit recept voor snickerdoodles ;-) Waarom ze dan toch snickerdoodles heten? Dat heb ik even opgezocht want daar was ik wel benieuwd naar. Het schijnt dat deze koekjes oorspronkelijk uit Duitsland komen. De naam snickerdoodles is een verbastering van het Duitse woord Schneckennudeln, een soort deeg. Ze hebben dus helemaal niets te maken met de bekende snoepreep. Toch moet je deze kaneelkoekjes zeker eens maken, want heerlijk zijn ze wel!
Fluffy & krokante kaneelkoekjes
Snickerdoodles hebben een heel typerende structuur. Ze zijn heel lekker luchtig van binnen en hebben van buiten een knapperig randje. Doordat je ze in een mengsel van kaneel & suiker rolt, hebben ze aan de buitenkant een heerlijk kaneelsuiker-laagje. Verslavend lekker!


Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
Nog geen reacties