Snickerdoodles zijn heerlijke Amerikaanse kaneelkoekjes. Bij de naam krijg je waarschijnlijk associaties met chocolade & pinda’s, maar geen van deze ingrediënten vind je terug in dit recept voor snickerdoodles ;-)
Waarom heten snickerdoodles zo?
Waarom ze dan toch zo heten? Dat heb ik even opgezocht want daar was ik wel benieuwd naar. Het schijnt dat deze koekjes oorspronkelijk uit Duitsland komen.
De naam snickerdoodles is een verbastering van het Duitse woord Schneckennudeln, een soort deeg. Ze hebben dus helemaal niets te maken met de bekende snoepreep. Toch moet je deze kaneelkoekjes zeker eens maken, want heerlijk zijn ze wel!
Fluffy & krokante kaneelkoekjes
Snickerdoodles hebben een heel typerende structuur. Ze zijn heel lekker luchtig van binnen en hebben van buiten een knapperig randje. Doordat je ze in een mengsel van kaneel & suiker rolt, hebben ze aan de buitenkant een heerlijk kaneelsuiker-laagje. Verslavend lekker!
Koekjes uit de voorraadkast
Het fijne aan dit makkelijke koekjesrecept, is dat je er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig hebt. Sterker nog: ik durf te wedden dat je alles voor het maken van deze koekjes, al in huis hebt! Bloem, bakpoeder, boter, suiker, ei & kaneel. Dat is alles! En een beetje zout natuurlijk, want dat haalt de smaak van koekjes altijd extra op.
Koekjes bewaren
De kaneelkoekjes blijven na het bakken wel een paar dagen lekker. Laat ze goed afkoelen en bewaar ze daarna in een luchtdichte trommel.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties