Je kent ze wel toch, die heerlijke Subway koekjes? Echt to die for zijn ze. De cookies zijn zo lekker chewy van binnen (hebben we daar eigenlijk een goed Nederlands woord voor? Ik kom er in ieder geval niet op!) en vallen al bijna uit elkaar als je ze oppakt.

Subway cookies met M&M's
Vooral de varianten met M&M's en die met witte chocolade en macadamia's vind ik echt superlekker. Maar eigenlijk lust ik ze allemaal… Het goede nieuws? Je kunt Subway koekjes heel makkelijk zelf maken.
Met de vulling kun je natuurlijk eindeloos variëren. Je kunt de andere klassiekers van de keten namaken, bijvoorbeeld door de M&M's te vervangen door witte chocolade & macadamia's.
Maar je kunt er nog veel meer doen:
- Voeg eens een theelepel gemberpoeder door het beslag en vul de koeken met brokken witte chocolade
- Een combinatie van cranberry & nootjes is ook erg lekker
- Met een theelepel cacao en een mengsel van pure, melk- en witte chocolade maak je er triple chocolate cookies van!
Makkelijk recept voor Subway koekjes
Het recept is een eitje, je bent maar tien minuutjes bezig om het beslag te maken. En na nog eens 10 minuten in de oven zijn je zelfgemaakte Subway koekjes al klaar!
Het moeilijkste aan dit recept? Wachten tot je zelfgemaakte koeken zijn afgekoeld…
Daarom maak ik ook graag koekjes recepten, het is vaak erg makkelijk en vrij snel klaar! Ook deze snickerdoodles zijn echte aanraders. Of deze chocoladekoeken met pecannoten.
Tip voor ronde koekjes
Worden jouw koekjes ook nooit perfect rond? Ik zag laatst een heel goede tip: als de Subway koekjes met M&M's uit de oven komen, pak je een grote kookring of bijvoorbeeld een kommetje dat groter is dan de koekjes.
Draai vlug rondjes met de ring of de kom terwijl je het koekje ermee afdekt. Zo komt de koek tegen alle kanten van de ring aan en wordt je koekje een stuk ronder!
Subway koekjes bewaren
Laat de koekjes na het afbakken helemaal afkoelen, en bewaar ze daarna in een koektrommel of een andere goed afsluitbare doos. Ze blijven dan zeker een paar dagen lekker!
Recept
Subway koekjes met M&M's zelf maken
Ingrediënten
- 115 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 50 gr bruine basterdsuiker
- 100 gr kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 ei
- 150 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 snuf zout
- 150 gr M&M's (die zonder pinda's zijn het makkelijkste!)
Zo maak je het
- Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar.
- Doe de boter in een andere kom en voeg de bruine en witte suiker toe. Klop met de mixer tot een romig mengsel. Voeg het vanille-extract en het ei toe en mix tot een glad beslag.
- Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe aan het beslag en vouw dit met een spatel door het beslag. Roer niet te lang door, als het net opgenomen is, is het al goed.
- Roer de M&M's door het beslag.
- Zet het deeg een kwartier in de koelkast zodat het ietsje kan opstijven. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
- Zet twee bakplaten klaar en bedek deze met bakpapier. Vorm 12 bolletjes van het deeg door ze met je handen tot balletjes te rollen en verdeel ze over twee met bakpapier beklede bakplaten (de koeken lopen uit, dus het is beter om het beslag te verdelen over twee bakplaten). Tip: wil je dat de koekjes wat dikker blijven? Zet de balletjes deeg dan eerst nog minimaal een half uurtje terug in de koelkast.
- Bak de Subway koeken in ca 10 minuten af. Wissel halverwege de bakplaten om als je beide bakplaten tegelijk in de oven zet. Het kan zijn dat je dan de baktijd met ongeveer 2 minuten moet verlengen. Zelf bak ik ze het liefste apart af, dan kan ik ze beter in de gaten houden. Als de koeken beginnen te kleuren aan de buitenkant maar aan de binnenkant nog wat zacht zijn, zijn ze klaar.
- Als ze uit de oven komen, zijn je koeken waarschijnlijk nog een beetje zacht. Dat geeft niet, ze worden nog iets harder als ze afkoelen (en als ze nog een beetje zijn in het midden is dat juist goddelijk!) Laat de koeken eerst een kwartiertje afkoelen op de bakplaat en laat ze daarna op een rek volledig afkoelen.
Naomi
Dit recept klopt niet, er zit veeeeeel te veel bloem en te weinig suiker in voor dit soort koekjes. Ik heb ze gemaakt met dit recept en de koekjes bleven balletjes en je kon merken dat er gewoon te veel bloem in zat. Het waren een soort droge scones. Andere recepten voor dezelfde soort koekjes (en ook voor andere koekjes) hebben ongeveer evenveel suiker als bloem, zoals het hoort.
Sandra
Hey Naomi, wat fijn dat je de moeite neemt om me dit te laten weten! Ik heb ze laatst nog gemaakt en heb toen het recept aangepast, maar daar heb ik overduidelijk dus een fout mee gemaakt. Volgens mij heb ik het recept gehalveerd, maar ik ben denk ik de hoeveelheid bloem vergeten aan te passen. Ik ga ze deze week even opnieuw maken om het recept nog een keer door te testen, en dan pas ik het aan! Nogmaals bedankt en sorry dat de koekjes dus mislukt zijn.
Eef
Hahaha vet leuke foto; jij met je koekje :) Eerlijk gezegd volgens mij heb ik nog nooit een subway koekje op maar ze zien er wel echt heerlijk uit!