desserts

Toetje met thee – thee jelly

Toetje met thee - Thee jelly

Dit simpele toetje is heel licht en niet te zoet. Bovendien bevat het maar 100 calorieën per portie, waar vind je dat? Een prima afsluiter als je geen zin hebt in een zwaar toetje maar toch wat zoets wilt na het eten. De inspiratie voor dit recept haalde ik uit een gratis boodschappenblad, ik ben namelijk zo iemand die uit kooktijdschriften recepten scheurt en die allemaal in een grote map doe. Dat is mijn ‘inspiratiemap’ en daar ga ik elke vrijdagavond even mee aan tafel zitten. Die recepten geven me inspiratie voor het weekmenu van de komende week en brengen me op nieuwe ideeën.

Gelatine toetje

Goed, dat was een lang verhaal dat echt niets met dit lekkere en makkelijke toetje te maken heeft! En ten slotte ben je hier gekomen voor het recept voor dit toetje met thee, dus laten we het daar nog even kort over hebben. Het kost je maar tien minuten om dit toetje voor te bereiden dus dat is haast niets! Omdat het een gelatine toetje is, moet het nog wel enkele uren opstijven in de koelkast. Je kunt dit toetje dan ook een tijd van tevoren al klaarmaken, een dag van tevoren kan ook prima. Hoef je het voor het serveren alleen nog maar even te garneren met vers fruit. Handig toch?

Toetje met thee – thee jelly

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: ZoetDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

105

kcal

Een licht en niet te zoet toetje met thee: thee jelly met vers fruit. Met de thee kun je lekker variëren.

Ingrediënten

  • 2 zakjes groene thee (of losse thee)

  • 3 blaadjes gelatine

  • 100 gr suiker

  • vers fruit om te garneren

Bereiding

  • Doe de suiker in een pannetje met 400 ml water, verwarm dit en roer af en toe tot de suiker is opgelost. Laat ondertussen de gelatine weken in koud water.
  • Laat de thee enkele minuten trekken in het warme suikerwater en verwijder de theezakjes.
  • Knijp de gelatine uit en roer deze met een garde door de zoete thee. Giet in de bakjes waarin je het thee-toetje wilt serveren en zet in de koelkast om de jelly op te laten stijven. Dit duurt ongeveer 3-4 uur.
  • Garneer de thee-jelly voor het serveren met vers fruit naar keuze.

Opmerkingen

  • Natuurlijk kun je lekker experimenteren met de soorten thee die je voor dit recept gebruikt.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten