Menu
desserts

Trifle met citroen en bramen

Trifle met citroen en bramen

Hoewel je Pasen dit jaar misschien niet met iedereen die je wilt kunt vieren, hoop ik dat je er thuis toch een feestje van maakt. Zelf ga ik in ieder geval wel zorgen voor een lekker ontbijtje voor ons samen. Eigenlijk hebben we elk jaar een gezellige Paasbrunch met de hele familie, maar die gaat logischerwijs niet door deze keer. Erg jammer, maar volgend jaar beter! Mocht je voor jouw gezin nou ook wat lekkers willen maken met Pasen, dan tip ik deze trifle met citroen en bramen. Lekker als toetje na het Paasdiner!

Vooraf bereiden

Wat zo handig is aan deze trifle met citroen, is dat je dit toetje bijna helemaal kunt voorbereiden. Wel zo handig om niet nog de keuken in te hoeven duiken om het toetje af te maken. Al de dag van tevoren kun je het toetje bijna helemaal voorbereiden, hoef je het voor het serveren alleen nog maar even te garneren. De bramen kun je overigens prima vervangen door ander seizoensfruit.

Trifle met citroen en bramen

4 from 3 stemmen
Gang: ToetjeKeuken: PasenNiveau: Gemiddeld
Voor

4

personen
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calories

667

kcal
Afkoelen

4

uur

Een makkelijk te maken, feestelijk toetje dat niet misstaat op de Paastafel, maar eigenlijk altijd lekker is. Trifle met cake, citroenroom en bramen.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediƫnten

  • 4 plakken 4 cake

  • 550 ml 550 slagroom

  • 80 gr 80 suiker

  • 2 2 citroenen

  • 1 1 sinaasappel

  • 2 handjes 2 bramen

  • 0,5 el 0,5 suiker

  • witte chocolade om te garneren

Bereiding

  • Bekleed de bodem van vier schaaltjes met de cake. Dit gaat waarschijnlijk het makkelijkste als je de cake eerst in blokjes snijdt.
  • Ga nu verder met de citroenroom. Houdt 100 ml slagroom achter voor later. Doe de rest van de slagroom, suiker, en de rasp van 1 citroen en de sinaasappel in een pan en breng het mengsel onder regelmatig roeren aan de kook. Laat drie minuten zachtjes doorkoken.
  • Pers de citroenen en de sinaasappel uit en voeg al roerend het citroen- en sinaasappelsap toe, breng nogmaals aan de kook en laat weer drie minuten doorkoken. Zeef de room, laat het ietsje afkoelen en giet het mengsel dan over de cake. Zet dit minimaal vier uur in de koelkast zodat de room kan opstijven.
  • Vlak voor het serveren: Halveer de bramen en garneer de trifle met de bramen. Klop de rest van de slagroom stijf met de suiker en schep een beetje slagroom over de bramen. Garneer de trifle met wat geraspte witte chocolade.

Opmerkingen

  • Je kunt de trifle een dag van tevoren maken. Bereid de trifle t/m stap 3 en ga vlak voor het serveren verder met stap 4.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter