desserts

Vlierbloesemijsjes – waterijsjes met vlierbloesemsiroop

Vlierbloesem, of in het Engels ‘elderflower,’ ik ben er dol op! Ik ben dan ook heel blij dat dit ingrediënt tegenwoordig helemaal hip is. De bloemige smaak doet het namelijk goed in cocktails (gin & tonic met vlierbloesem-tonic!) of limonade. Ook kun je er allerlei andere lekkere dingen mee maken. Vandaag geef ik je een recept voor waterijsjes van vlierbloesemsiroop. Deze vlierbloesemijsjes zijn heerlijk op een warme dag. Ze zijn lekker verfrissend maar ook zoet en bloemig van smaak, echt heel lekker! 

Elderflower ijsjes van siroop

Tegenwoordig kun je vlierbloesemsiroop om limonade van te maken, gewoon kopen in de supermarkt. Deze vlierbloesemijsjes kun je dan ook heel eenvoudig maken met kant en klare siroop, maar het is natuurlijk nog veel leuker om ook de siroop zelf te maken. Daar geef ik je dan ook een recept voor. 

Zelf vlierbloesemsiroop maken is namelijk helemaal niet moeilijk en het kost ook nog eens bijna niets. Je kunt de mooie witte bloesem tussen mei en juni namelijk gratis en voor niets in het wild plukken. Als je vlierbloesem gaat plukken, doe dat dan op een plek waar geen tot weinig auto’s rijden. Kies vlierbloesem-schermen die volledig zijn uitgekomen en vol witte bloemetjes zitten. Als er al wat bloemetjes beginnen te verwelken, laat die schermen dan zitten. Laat sowieso altijd een deel van de bloesem in de struik staan, want deze groeien later uit tot vlierbessen: een geliefd maaltje voor vogels.

Recept vlierbloesemijs

Zo maak je de vlierbloesem waterijsjes

  • Maak de vlierbloesemsiroop volgens het recept. Begin hier op tijd mee, want de bloesem moet 24 uur weken voor je het kunt gebruiken.
  • Nadat de siroop is gemaakt en afgekoeld, vul je de waterijs-vormpjes voor een derde met water. Leng aan met water en roer even goed door.
  • Als je een vorm gebruik zoals ik, waarbij je zelf houten stokjes in de vormpjes moet doen, zet je de waterijsjes 1 tot 1,5 uur in de vriezer voor je de stokjes in de ijsjes steekt.
  • Laat de vlierbloesemijsjes verder opstijven, dit duurt een paar uur.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments.

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten