Menu
tips & trucs

Wat te doen met een restje koffie?

IJskoffie-ijsjes

Restje koffie over? Kan gebeuren! Geen nood, je hoeft het niet weg te gooien want je kunt er nog lekkere dingen mee maken. IJsjes, toetjes en cocktails bijvoorbeeld. In dit artikel geef je ik je al mijn tips!

IJskoffie of IJskoffie-ijsjes

Je restje koffie is waarschijnlijk toch al koud, dan kun je er net zo goed ijskoffie van maken! Maak er gewone ijskoffie van, of geef er een twist aan met een lekkere tic! Baileys is heel lekker, maar andere crèmelikeuren zoals Amarula smaken er ook uitstekend in.

Ook leuk om te maken zijn deze ijskoffie-ijsjes. Superlekker en naast de koffie heb je er slechts twee andere ingrediënten voor nodig, lekker makkelijk en zo heb je weer wat lekkers in je vriezer liggen voor een warme dag!

Koffie-ijsblokjes

Je kunt de koffie invriezen tot ijsblokjes, deze zijn erg lekker in een ijskoffie of in een koffiecocktail. Als je gewone ijsblokjes gebruikt, verdun je het drankje met water en dat is zonde. Dan gaat een deel van de koffiesmaak verloren. Bij deze koffie ijsklontjes is dat niet het geval. En het staat ook nog eens heel cool, van die donker gekleurde ijsklontjes!

Toetjes met koffie

Baileys toetje - Baileys mousse met koffiejelly

Er zijn veel lekkere toetjes te maken met een restje koffie. De bekendste is uiteraard tiramisu, maar denk ook eens aan een granita van koffie. Met een beetje gelatine erbij kun je ook een laagje jelly maken van een restje koffie. Lekker als topping van een toetje, bijvoorbeeld een panna cotta of dit Baileys-koffietoetje.

Koffiesaus

Chocoladetulband

Van een restje koffie kun je ook goed een lekker sausje of een glazuur maken. Voor deze heerlijke chocoladetulband maak ik normaal gesproken gebruik van een zakje oploskoffie, maar je kunt er ook gewone koffie voor gebruiken. Let wel goed op de verhoudingen, het glazuur mag natuurlijk niet te dun worden. Je zou ook een scheutje koffie kunnen toevoegen aan het beslag van de cake!

Cocktails

Met koffie zijn verschillende lekkere cocktails te maken. Denk bijvoorbeeld aan de Espresso Martini of een Coffee Sour. Ontzettend lekker als afsluiter van een etentje. Als dat geen goede bestemming is voor een restje koffie….

Heb jij nog aanvullende tips? Deel ze met me door een reactie achter te laten onder dit artikel!

Wat te doen met een restje koffie

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter