tips & trucs

Kerstmenu suggestie – 5 gangen menu

Champignonragout - pasteitje met paddenstoelen

Kerst, het blijft toch altijd een stressmoment… Wat moet ik maken? Heb ik wel genoeg? Ik geef je dan ook graag een suggestie voor een kerstmenu dat je – met uitzondering van de biefstukjes en de scroppino – vrijwel helemaal van tevoren kunt voorbereiden. Bij de groentes en aardappels heb ik de hoeveelheden meegegeven die ik heb geserveerd. Ik ben hierbij uitgegaan van 6 personen. Ik wens je een fijne, stressvrije Kerst toe! Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je al mijn kerstrecepten.

Het kerstmenu

Soep

Pittige paprika-tomatensoep

Voorgerecht

Pasteitje (kant en klaar gekocht) gevuld met zelfgemaakte champignonragout

Hoofdgerecht & bijgerechten

Cranberrycompote met kaneel ent tijm

Hertenbiefstuk met champignonsaus

Aardappelgratin (totaal 1,8 kg)

Witlof uit de oven (ik rekende 1 stronk witlof per persoon)

Geglaceerde wortels (van 2 bossen wortels)

Rodekool met cranberry’s

Cranberrycompote

Stoofpeertjes

Tussengerecht

Scroppino

Nagerecht

Citroenroom met frambozen

Trifle, Charlotte Russe of Citroenroom met zandkoekkruim

Tijdschema

2 weken van tevoren – of nog eerder

Maak alvast de pittige paprika-tomatensoep en vries deze in.

Je kunt ook de cranberrycompote alvast maken en invriezen.

Ga alvast inkopen doen en koop alvast de dingen die houdbaar zijn tot kerst of die je in de diepvries kunt bewaren. Alles is nu nog volop verkrijgbaar en dan hoef je niet de dag voor Kerst nog alles te kopen.

1 dag van tevoren

Haal de soep uit de vriezer.

Maak de champignonsaus.

Bereid de witlof uit de oven helemaal voor. Bereid de aardappelgratin helemaal voor.

Als je dat nog niet gedaan hebt: maak de Cranberrycompote (of ontdooi hem nu)

Maak de stoofpeertjes.

Kook de vanillevla en de vruchtencompote voor de trifle – of maak de Charlotte Russe of citroenroom klaar.

Zo, nu heb je al lekker veel gedaan en hoef je morgen nog maar weinig te maken. Fijn & relaxed kerstdiner toegewenst!

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Anne-Marie

    Handig, zo’n chronologisch overzicht. Plannen is vaak het moeilijkst van zo’n vijfgangen diner. Dan is het fijn als je al veel van tevoren kunt klaarmaken.

    7 december 2015 at 08:52
    • Reply Sandra

      Ja hé, vind ik ook! Zoveel relaxter…

      8 december 2015 at 06:35

    Reactie achterlaten