Menu
hersenspinsels

5x Recepten met lavendel

Lavendelkoekjes - zandkoekjes met lavendel

Lavendel: je houdt ervan of je vindt het helemaal niets. Een middenweg is er volgens mij niet. Het moge duidelijk zijn dat ik er van hou, want inmiddels staat er al een aardige collectie recepten met lavendel op mijn blog. In dit artikel verzamel ik ze voor je.

Recepten met lavendel

De smaak van lavendel is lekker bloemig, waardoor dit kruid goed tot zijn recht komt in zoete recepten. Koekjes, cake, ijs… In onderstaande lijst vind je dan ook allemaal zoete recepten met lavendel.

1. Koekjes met lavendel

Hmmmm, brosse zandkoekjes met een zoete frosting. In het deeg voor deze lavendelkoekjes verwerk je wat gedroogde lavendel, en de frosting besprenkel je er ook mee. Van deze bloemige koekjes blijf je snoepen!

Ze smaken echt perfect bij een kopje thee en zouden ook niet misstaan bij een high tea. Zandkoekjes zijn misschien wel de makkelijkste koekjes om te maken, dus dit recept gaat sowieso goed lukken!

2. Pancakes met lavendel

Lavendel pancakes

Een persoonlijke favoriet! Deze luchtige American pancakes zijn naturel al erg lekker, maar in dit geval breng je ze op smaak met citroen en lavendel. Een heerlijke combinatie die je ook in onderstaande recepten veel tegenkomt.

Het frisse van de citroen is namelijk een mooie tegenhanger voor de bloemige lavendel. De zoete topping met poedersuiker maakt dit feestelijke ontbijt helemaal af. Deze lavendelpannenkoeken zijn echt het perfecte begin van je weekend!

3. Lavendel-cake

Lavendelcake met citroen

Nog zo’n lekker zoet recept met lavendel. Deze cake is eigenlijk een ‘gewone’ cake, maar door de toevoeging van lavendel wordt hij ineens heel bijzonder.

Net als bij de vorige recepten, maakte ik ook voor deze cake gebruik van een zoete frosting met poedersuiker. Dat geeft net even iets extra’s aan de lavendelcake.

4. Boterkoek met lavendel

Boterkoek met citroen en lavendel

De oer-Hollandse boterkoek krijgt een Franse touch door de toevoeging van lavendel! Ik ben dol op boterkoek maar het is altijd wel wat vettig (maar dat maakt hem nou net zo lekker natuurlijk!)

Als tegenhanger voor de vette boter verwerkte ik wat citroen en lavendel in het deeg voor de boterkoek. Dat brengt hem lekker in balans en maakt deze boterkoek met lavendel erg bijzonder.

5. Panna cotta

Lavendel panna cotta

De laatste in het rijtje recepten met lavendel: panna cotta! Dit zalige, romige toetje maak je met slagroom, suiker en vanille. Echt een heel eenvoudig toetje waar je volop mee kunt variƫren qua smaken.

Door de toevoeging van een schepje gedroogde lavendel maak je er eenvoudig een lavendel panna cotta van. Erg lekker als toetje na een diner!

5x Recepten met lavendel

Hopelijk heb je genoten van dit lijstje! Als je het artikel de volgende keer snel wilt terugvinden, kun je hem altijd opslaan via Pinterest door onderstaande afbeelding te pinnen op jouw eigen account.

5x recepten met lavendel

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter