Deze panna cotta met lavendel is weer net even iets anders, hou ik van! Panna cotta is een heerlijk romig toetje. Logisch ook, het bestaat eigenlijk volledig uit slagroom en wat smaakmakers!
Lavendel panna cotta
In deze versie maak ik een iets lichtere versie van panna cotta. Want met alleen slagroom vind ik ‘m in de zomer vaak net iets te heftig als toetje. In deze versie gebruik ik daarom een deel slagroom en een deel volle melk. Wordt het net even ietsje minder zwaar, lekker voor een zomerse dag. En, ik gaf ‘m nog een extra twist mee: gedroogde lavendel!
Koken met lavendel
Sinds ik een tijdje geleden een potje gedroogde lavendel kocht, ben ik lekker aan het experimenteren geslagen. Daar zijn een paar goede recepten uitgekomen, en sommigen wat minder, dus die zie je hier natuurlijk ook niet terug ;-)
Maar, inmiddels staat er al een leuke verzameling van recepten met lavendel op mijn blog. Als je van de ‘bloemige’ smaak van lavendel houdt, ga je deze panna cotta met lavendel ook echt heerlijk vinden.
Het potpourri effect
Om de smaak niet té erg te laten overheersen (je wilt niet dat je toetje naar potpourri smaakt!), heb ik de lavendel enkel mee laten trekken in het panna cotta mengsel. Voor de sier heb ik de toetjes wel bestrooid met wat losse gedroogde lavendel, maar dat kun je ook achterwege laten voor een minder intense lavendelsmaak.
Panna cotta met lavendel – voorbereiden en bewaren
Dit toetje moet minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, maar langer mag ook zeker. Je kunt dit toetje dan ook al prima een dag van tevoren klaarmaken. Wel zo handig als je een etentje geeft! Na het bereiden blijft het toetje nog zeker twee dagen goed. Dek af met bijvoorbeeld een bijenwasdoek of keukenfolie, en bewaar in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties