Deze panna cotta met lavendel is weer net even iets anders, hou ik van! Panna cotta is een heerlijk romig toetje. Logisch ook, het bestaat eigenlijk volledig uit slagroom en wat smaakmakers! In deze versie maak ik een iets lichtere panna cotta. Want met alleen slagroom vind ik ‘m in de zomer vaak net iets te heftig als toetje. In deze versie gebruik ik daarom een deel slagroom en een deel volle melk. Wordt het net even ietsje minder zwaar, lekker voor een zomerse dag. En, ik gaf ‘m nog een extra twist mee: gedroogde lavendel!
Koken met lavendel
Sinds ik een tijdje geleden een potje gedroogde lavendel kocht, ben ik lekker aan het experimenteren geslagen. Daar zijn een paar goede recepten uitgekomen, en sommigen wat minder, dus die zie je hier natuurlijk ook niet terug ;-) Maar, inmiddels staat er al een leuke verzameling van recepten met lavendel op mijn blog. Als je van de ‘bloemige’ smaak van lavendel houdt, ga je deze panna cotta met lavendel ook echt heerlijk vinden. Om de smaak niet té erg te laten overheersen, heb ik de lavendel enkel mee laten trekken in het panna cotta mengsel. Voor de sier heb ik de toetjes wel bestrooid met wat losse gedroogde lavendel, maar dat kun je ook achterwege laten voor een minder intense lavendelsmaak.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties