Deze red velvet cheesecake brownies zijn echt zó waanzinnig lekker! Al een tijdje geleden kocht ik eens rode kleurstof. Ik wist dat ik er op een dag red velvet taart mee wilde maken, maar dat kwam er steeds maar niet van. Tot ik op Pinterest tegen een recept voor red velvet cheesecake brownies aanliep... Die moest ik maken!
Het beste van twee werelden

Ik gaf een twist aan het originele recept door de verhoudingen wat aanpassen en man man man... Deze brownies zien er niet alleen spectaculair uit, ze smaken ook nog eens héél erg lekker. Een brownie op zich is natuurlijk al heerlijk, maar de cheesecake laag geeft nog een extra frisse touch aan de red velvet cheesecake brownies.
Red velvet cheesecake brownies
Echt, dit is zo lekker. Ik raak er eigenlijk niet over uitgepraat, maar ga ze vooral zelf maken. Je kunt het misschien wel een beetje zien op de foto's: deze red velvet brownies zijn heerlijk fudgy en de dikke klodders cheesecake maken het tot een watertandend geheel.
Rode kleurstof
Heb je nog wat rode kleurstof over na het maken van de brownies? Het is heel lang houdbaar en je kunt er nog veel meer recepten mee maken. Ik gebruik het ook wel eens om de kleur van recepten een klein beetje op te halen.
Een paar recepten waarin je het nog meer kunt verwerken:

- Redvelvet pancakes
- Bietenbrood (wordt extra mooi roze met een beetje kleurstof)
- Bietenpancakes (ook deze worden er extra mooi roze van)
Het werken met rode kleurstof is trouwens heel makkelijk, maar kijk wel even uit voor je kleding. Ik denk niet dat je het makkelijk kunt uitwassen als je vlekken maakt. Goed, door naar het recept voor de red velvet brownies!
Recept

Red velvet cheesecake brownies
Handig om te hebben
Ingrediënten
Voor de red velvet brownie
- 120 gr roomboter
- 60 gr pure chocolade
- 200 gr suiker
- 2 eieren
- 1 tl rode kleurstof
- 1 tl vanille-extract
- 85 gr bloem
- 1 snufje zout
Voor de cheesecake-laag
- 300 gr roomkaas (mon chou)
- 100 gr suiker
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- 1 snufje zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Smelt de boter en de chocolade au bain marie en roer goed door met een vork tot er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Laat iets afkoelen.
- Meng ondertussen de suiker met de eieren, vanille-extract en de rode kleurstof. Mix dit 5 minuten goed door. Mix het chocolade-mengsel erdoor en kijk nu of je de kleur rood genoeg vindt. Zo niet, voeg dan nog wat extra kleurstof toe.
- Voeg de bloem en de zout toe en meng met een spatel alles goed door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm.
- Maak nu het cheesecake beslag. Meng met een mixer de roomkaas, suiker, ei en vanille-extract tot een glad mengsel. Verdeel het beslag met een eetlepel in hoopjes over het brownie-mengsel. Ga nu met een mes voorzichtig door het beslag heen zodat je een marmer-effect krijgt.
- Bak de red velvet brownies 35 minuten. Ze zijn als het goed is nog een beetje wiebelig in het midden. Laat de red velvet brownies volledig afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en in stukken snijdt.






Iris Schot
Hi!
Kan dit ook met witte chocola ipv puur?
Sandra
Hey Iris, dat kan denk ik wel. Witte chocolade is wel wat zoeter dan pure, dus de brownie kan dan wel wat zoeter smaken. Laat je me weten of het lekker was?
Iris Schot
Yes! Ik ga ze morgen maken :-)
Iris Schot
Lekker! Wel mierzoet nu 🙈 dus de volgende keer zou ik dan iets minder suiker erin doen. Ik heb zuivelspread (goedekope variant van roomkaas) gebruikt, daardoor moest ie iets langer in de oven want stuk vloeibaarder dan monchou. Al met al heerlijke brownie maar de volgende keer zou ik dus idd monchou gebruiken en met witte chocolade iets minder suiker toevoegen. :-)
Sandra
Hey Iris, hahaha ik was er al een beetje bang voor 🙈 Superfijn dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten, dan weet ik dat ik de volgende keer moet adviseren om minder suiker te gebruiken als je witte chocolade gebruikt! Fijn dat het evengoed heeft gesmaakt!
Atie
Ziet er spectaculair uit Sandra!
Sandra
Zo smaakten ze ook, haha! En helemaal niet moeilijk te maken!
Eef
Heerlijk San! Hij ziet er ook uit als een plaatje.
Demi | DE KOOKFABRIEK
Ziet er heerlijk uit! Leuke variant op de reguliere brownie!
Marijke
Waaauw klinkt echt fantaaastisch!