• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Kersenijsjes met koekbodem

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: jul 2017 door Sandra

    Kersenijsjes met koekbodem maak je makkelijk zelf! Een paar jaar geleden kreeg ik van mijn schoonouders een kersenboompje voor mijn verjaardag. Het boompje is een paar jaar later een heuse boom geworden en de kersenoogst wordt ieder jaar groter.

    Naar recept
    Kersenijsjes zelf maken is leuk! Op deze foto vier kersenijsjes met koekbodem, met verse kersen er omheen als decoratie.
    Kersenijsjes

    Kersen van eigen boom

    Was het 't eerste jaar nog maar een handjevol, deze zomer hebben we al drie volle maatbekers kersen kunnen oogsten! Ik zit dus een beetje met een overschot aan kersen.

    Is dat erg? Natuurlijk niet, inspiratie genoeg om er lekkere recepten mee te maken!

    IJsjes met kersen

    Inmiddels staan er namelijk al heel wat recepten met kersen op mijn blog. Maar daar kan er altijd nog wel eentje bij, vandaar dat ik nu aan de slag ben gegaan met het maken van kersenijsjes. Want ijsjes maken is altijd onwijs leuk, zo maakte ik ook al deze heerlijke aardbeienijsjes met watermeloen.

    Eigenlijk kreeg ik de inspiratie voor dit recept van de mon chou taart. Klinkt misschien gek, maar denk maar eens aan die lekkere koekbodem en daarop de laag mon chou, met als topping die 'vlaai-kersen' uit blik.

    Met deze combinatie besloot ik dan ook aan de slag te gaan met het maken van kersenijs.

    Kersenijsjes recept

    Mon chou in een ijsje leek me niet zo'n goed idee dus die verving ik door yoghurt, maar de koekbodem liet ik intact! Goed, genoeg gekletst. Je bent vast benieuwd hoe je die kersenijsjes met koekbodem maakt, dus hier komt het recept:

    IJsvormpjes

    Ik krijg heel vaak de vraag waar ik deze mooie ijsvorm heb gekocht. Helaas weet ik het niet meer... Hij is ooit besteld via een Duitse webshop. Maar op Bol.com vond ik dit alternatief!

    Recept

    Kersenijsjes zelf maken is leuk! Op deze foto vier kersenijsjes met koekbodem, met verse kersen er omheen als decoratie.

    Kersenijsjes met koekbodem

    Vrolijke, zomerse ijsjes waarvoor je slechts een handjevol ingrediënten nodig hebt: kersenijsjes met een lekkere bodem van koekjes.
    4.75 van 4 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Rusttijd: 8 uur uur
    Totale tijd: 8 uur uur 20 minuten minuten
    Servings: 8 stuks
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kersenontpitter
    • staafmixer
    • ijsvormpjes

    Ingrediënten

    • 300 gr kersen
    • 600 ml volle yoghurt
    • 4 el honing
    • 5 koekjes (bastogne of digestive)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Ontpit de kersen. Dit kun je het makkelijkste doen met een kersenontpitter, maar als je die niet hebt kun je het ook met de hand doen.
    • Doe de yoghurt en de kersen in een kom en pureer met een staafmixer fijn. Roer de honing door de kersenyoghurt.
    • Vul de ijsvormpjes met de kersenyoghurt maar doe de vormpjes niet helemaal vol, laat ongeveer een halve centimeter tot een centimeter over voor de koekbodem.
    • Stamp de koekjes fijn met een vijzel (of doe ze in een zakje en rol er met een deegroller een paar keer flink overheen). Vul de ijsvormpjes op met het koekmengsel en druk dit voorzichtig een beetje aan.
    • Doe de ijsstokjes in de vorm en zet de kersenijsjes een nachtje in de vriezer. Haal de ijsjes een minuut of tien voor je ze wilt eten uit de vriezer, zodat ze een klein beetje kunnen opwarmen. Zo komen ze makkelijker uit de vorm én het komt de smaak van de kersenijsjes ten goede.

    Notities

    De kersenijsjes blijven in de vriezer enkele maanden houdbaar.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 137kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 4g | Vetten: 6g | Zout: 80mg | Vezels: 1g | Suiker: 12g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More Toetjes

    • Een ouderwetse griesmeelpudding op een grijs bord. De pudding is gegarneerd met aardbeiensaus en verse aardbeien.
      Griesmeelpudding - Ouderwets toetje
    • Een fles zelfgemaakte aardbeienvla, met verse aardbeien ernaast ter decoratie.
      Aardbeienvla
    • Stroopwafelpudding op een bord, met stukjes stroopwafel en karamelsaus als topping.
      Stroopwafelpudding
    • Bovenaanzicht van een stoofpeer galette, gegarneerd met mascarpone.
      Stoofperen toetje met mascarpone

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Atie Groot

      juli 22, 2017 at 7:55 am

      Wat ziet dat er lekker uit Sandra, leuk bedacht dit recept!

      Beantwoorden
    2. Lianne

      juli 21, 2017 at 7:32 pm

      Wat een gaaf idee! Ze zien er echt verrukkelijk uit! :)

      Beantwoorden
    4.75 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.