Zo middenin het kersenseizoen mag een lijstje met mijn favoriete recepten met kersen niet ontbreken! Kersen zijn in het seizoen van ongeveer mei t/m augustus. Ze zijn dan heerlijk om zo uit het vuistje te eten en doe dat ook vooral, want kersen zijn echte vitaminebommetjes. Ze zitten vol met vitamine A en vitamine C. Bovendien zijn ze rijk aan vezels, daar word je binnenste blij van! Kersen kun je ook verwerken in allerlei (zoete) recepten, mijn favorieten zet ik hier voor je op een rij:
1. Kersenclafoutis
Dit is zó’n lekker toetje en ook nog eens makkelijk te maken. Je maakt een eenvoudig beslag en giet dat over de kersen heen. Twintig minuten in de oven en je bent klaar. De clafoutis is nog een beetje warm uit de oven het allerlekkerste en smaakt het allerlekkerste met een bolletje vanille-ijs erbij, of wat room.
2. Cake met kersen

Een gewone vanille-cake is al een traktatie op zich, maar met een handje kersen erdoor geef je hem een bijzondere twist. Het recept voor cake is heel eenvoudig, omdat je eigenlijk alleen maar hoeft te onthouden dat je van elk ingrediënt 200 gram nodig hebt (bloem, boter, suiker en eieren). Dan ben je al een heel eind op weg! Ennehhh, het allerlekkerste aan cake bakken? Dat is natuurlijk de beslagkom uitlikken!
3. Kersenlimonade

Een handig recept als je veel kersen wilt verwerken (bijvoorbeeld als je een eigen kersenboom in de tuin hebt, zoals ik). Je kunt namelijk een halve kilo kwijt in dit recept. De overgebleven kersen gooi je uiteraard niet weg, deze zijn heerlijk door de yoghurt (ze zijn dan extra zoet omdat ze suiker hebben opgenomen uit de siroop).
4. Galette met kersen

Is het geen plaatje, deze rommelige Franse taart? Deze galette is ook nog eens heel makkelijk te maken, en wat heel fijn is: geen gepriegel om alles er netjes uit te laten zien, het is juist mooi als het deeg van deze kersentaart er een beetje rommelig uitziet. Een beetje poedersuiker erover en je hebt een heel indrukwekkend toetje. Inmiddels heb ik deze taart al drie keer gemaakt als afsluiter van een etentje, waarmee het meteen een van mijn favoriete recepten met kersen is geworden!
5. Milkshake met kersen

My milkshake brings…. Ja, deze kersenmilkshake brengt iedereen wel naar je toe, want dit is toch genieten! Zelf een milkshake maken is helemaal niet moeilijk en zeg nou zelf, dit vind iedereen lekker toch?
6. Amandelkoekjes met kersen

Deze kleine Italiaanse amandelkoekjes snaai je met één hap weg! Geniet er wel van, want het zijn heel verfijnde koekjes met amandelmeel en zalige amarena-kersen. Ze smaken het lekkerst bij een kopje koffie, leuk om te serveren als afsluiter van een (Italiaans) etentje maar ook gewoon zomaar zijn ze erg lekker. Je hebt trouwens maar vijf ingrediënten nodig om deze lekkere koekjes te maken, lekker makkelijk!
7. Chocoladepannenkoeken met kersen

In deze pannenkoeken gebruik je cacao om het beslag een lekkere chocoladesmaak mee te maken. Om het extra lekker te maken, serveer je de pannenkoeken met een topping van verse kersen en grof gehakte pure chocolade. Doe de chocolade meteen op de pannenkoeken als ze nog warm zijn, dan zal de chocolade een beetje smelten.
Recept chocolade pannenkoeken met kersen >
8. Kersenijsjes

Zien ze er niet mooi uit, deze ijsjes? En ze zijn heel simpel te maken. Je pureert kersen met yoghurt en wat suiker, dat is de basis van het ijsje. Daarna kun je ze nog aan de onderkant bestrooien met fijngehakte koekjes.
9. Kersen taartvulling

Zo’n blikje taartvulling heb je vast wel eens gebruikt als topping voor een mon chou taart. Lekker hoor, de ietwat zurige kersen in combinatie met die dikke, zoete siroop. Wist je dat het ook ontzettend makkelijk is om dit zelf te maken?
10. Kersenflappen

Zien ze er niet vrolijk uit, deze kersenflappen? Hetzelfde concept als de traditionele appelflap, maar dan met een vulling van kersen natuurlijk. Lekker, in een krokant jasje van bladerdeeg, bestrooid met suiker.
11. Kersen kruimeltaart

Als je snel een lekker taartje op tafel wilt zetten, kijk dan niet verder! Het deeg voor deze kersen kruimeltaart is namelijk in een handomdraai gemaakt. De kersen erop en aftoppen met de kruimellaag en wat geschaafde amandelen, en dit lekkere taartje kan al de oven in.
Kersenontpitter
Als je deze kersen-recepten gaat maken, is een kersenontpitter trouwens geen overbodige luxe! Ik hoop dat je wat lekkers hebt gevonden in dit lijstje recepten met kersen, welk recept ga jij maken? Laat het me weten in de comments!
Recepten met kersen
Dat waren ze, alle recepten met kersen van mijn blog! Tip: sla onderstaande afbeelding op via Pinterest, dan vind je dit artikel altijd snel weer terug.

Je kunt mij volgen of taggen in een foto van één deze recepten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra
Vind ik heel leuk!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.
Nog geen reacties