• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Ovenschotel met aubergine, gehakt en ras el hanout

    Bijgewerkt: jul 2025 · Geplaatst: aug 2017 door Sandra

    Aubergine, komt dat bij jou wel eens op tafel? Bij mij echt veel te weinig. Niet gek, want schijnbaar komt de aubergine in Nederlandse huishoudens maar 1x per jaar op tafel. 1x! Dat is echt bizar weinig toch?

    Naar recept
    Ovenschotel met aubergine
    Ovenschotel met aubergine en gehakt

    Ovenschotel met aubergine

    Ik moet zeggen dat ik dat gemiddelde niet echt omhoog krik, hoewel ik het de laatste tijd steeds lekkerder begin te vinden en er steeds meer aubergine recepten op mijn blog verschijnen.

    Zo is deze groente heerlijk in moussaka, maar ook als topping van een quinoa salade. En probeer ook zeker deze auberginetorentjes eens.

    In een ovenschotel vind ik aubergine het lekkerste, en daarom maak ik vandaag een lekkere ovenschotel met aubergine voor jullie. In combinatie met gehakt, want dat vind ik erg lekker, en ik breng 'm op smaak met een heerlijk kruidenmengsel: ras el hanout.

    Aubergine en ras el hanout

    Ras el hanout (vertaald 'het beste uit de winkel') is een Marokkaans kruidenmengsel dat uit tot wel 20 kruiden en specerijen bestaat.

    Ik gebruikte een wat eenvoudigere versie met maar acht ingrediënten. Je kunt ras el hanout in de meeste supermarkten krijgen en ik vind dat de rijke, wat zoete smaak van de kruiden perfect past bij aubergine.

    Aubergine is namelijk een groente die je wel even goed op smaak moet brengen. Goed, genoeg gekletst weer, door naar het recept voor deze ovenschotel met aubergine, gehakt en ras el hanout!

    Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

    Recept

    Een ovenschotel met aubergine, tomaat, knoflook en ras el hanout.

    Recept ovenschotel met aubergine, gehakt en ras el hanout

    Een makkelijke ovenschotel met Oosterse smaken dankzij de ras el hanout. Met gehakt en aubergine maak je er een vullende maaltijd van.
    4.63 van 8 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 25 minuten minuten
    Totale tijd: 45 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • ovenschaal
    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 2 tenen knoflook
    • 1 ui
    • 200 gr gemengd gehakt
    • 1 aubergine
    • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
    • 1,5 tl ras el hanout (kruidenmengsel)
    • 2 el broodkruim of paneermeel

    Eventueel voor erbij

    • pitabroodjes
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit ze in een koekenpan in wat olijfolie twee minuten aan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
    • Snijd ondertussen de aubergine in stukjes en bak deze vijf minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de ras el hanout toe, bak vijf minuten mee en breng op smaak met peper en zout.
    • Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en bestrooi met het broodkruim of paneermeel.
    • Bak de aubergine ovenschotel in 25 minuten af en serveer de ovenschotel met pitabroodjes.

    Notities

    Je kunt deze ovenschotel al een dag van tevoren klaarmaken en bewaren in de koelkast. Bestrooi pas vlak voor je de ovenschotel in de oven zet, het paneermeel erover.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 372kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 21g | Vetten: 21g | Zout: 93mg | Vezels: 9g | Suiker: 17g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More vlees

    • Een hazen stoofpotje in een bord in een rijke, donkere saus met wortel.
      Hazen stoofpotje (Hazenpeper)
    • Een hazenrug omwikkeld met spek en gegarneerd met verse kruiden, ligt op een bord met een vleesbestek ernaast.
      Hazenrug
    • Een ovenschotel met Italiaanse gehaktballetjes: met mozzarella gevulde balletjes gehakt in een tomatensaus. De schotel is gegratineerd met kaas en gegarneerd met verse basilicum.
      Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
    • Een plankje met daarop drie Schotse eieren (gehaktballen gevuld met een gekookt ei), waarvan één gehalveerd.
      Schotse eieren

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Margriet

      mei 11, 2023 at 9:27 am

      5 sterren
      Ik dacht dat ik voor een bepaald recept een aubergine nodig had. Dus niet..... maar even een recept gegoogeld en kwam dit recept tegen. Wat een mega gemakkelijk recept en mega lekker. Had alleen niet gelezen van de broodjes, maar ik had nog een afbak-stokbroodje in de kast liggen en dat was ook lekker. Bedankt!

      Beantwoorden
      • Sandra

        mei 13, 2023 at 8:01 pm

        Wat leuk en wat toevallig dat je zo bij mijn blog bent uitgekomen. Superfijn om te horen dat het lekker was, hopelijk koop je de volgende keer expres een aubergine om dit recept weer te kunnen maken, haha!

        Beantwoorden
    2. Merel

      augustus 10, 2017 at 8:43 am

      Hmmm dit klinkt heerlijk! Ik ben ook echt gek op deze kruiden, geeft zo'n speciale smaak aan je gerechten. Ik sla dit recept op! Thank you :) Liefs, Merel

      Beantwoorden
      • Sandra

        augustus 10, 2017 at 5:20 pm

        Wat leuk Merel :-) Ja die kruiden zijn echt heerlijk!

        Beantwoorden
    4.63 from 8 votes (7 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.