Aubergine, komt dat bij jou wel eens op tafel? Bij mij echt veel te weinig. Niet gek, want schijnbaar komt de aubergine in Nederlandse huishoudens maar 1x per jaar op tafel. 1x! Dat is echt bizar weinig toch?

Ovenschotel met aubergine
Ik moet zeggen dat ik dat gemiddelde niet echt omhoog krik, hoewel ik het de laatste tijd steeds lekkerder begin te vinden en er steeds meer aubergine recepten op mijn blog verschijnen.
Zo is deze groente heerlijk in moussaka, maar ook als topping van een quinoa salade. En probeer ook zeker deze auberginetorentjes eens.
In een ovenschotel vind ik aubergine het lekkerste, en daarom maak ik vandaag een lekkere ovenschotel met aubergine voor jullie. In combinatie met gehakt, want dat vind ik erg lekker, en ik breng 'm op smaak met een heerlijk kruidenmengsel: ras el hanout.
Aubergine en ras el hanout
Ras el hanout (vertaald 'het beste uit de winkel') is een Marokkaans kruidenmengsel dat uit tot wel 20 kruiden en specerijen bestaat.
Ik gebruikte een wat eenvoudigere versie met maar acht ingrediënten. Je kunt ras el hanout in de meeste supermarkten krijgen en ik vind dat de rijke, wat zoete smaak van de kruiden perfect past bij aubergine.
Aubergine is namelijk een groente die je wel even goed op smaak moet brengen. Goed, genoeg gekletst weer, door naar het recept voor deze ovenschotel met aubergine, gehakt en ras el hanout!
Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.
Recept

Recept ovenschotel met aubergine, gehakt en ras el hanout
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 200 gr gemengd gehakt
- 1 aubergine
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 1,5 tl ras el hanout (kruidenmengsel)
- 2 el broodkruim of paneermeel
Eventueel voor erbij
- pitabroodjes
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit ze in een koekenpan in wat olijfolie twee minuten aan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Snijd ondertussen de aubergine in stukjes en bak deze vijf minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de ras el hanout toe, bak vijf minuten mee en breng op smaak met peper en zout.
- Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en bestrooi met het broodkruim of paneermeel.
- Bak de aubergine ovenschotel in 25 minuten af en serveer de ovenschotel met pitabroodjes.






Margriet
Ik dacht dat ik voor een bepaald recept een aubergine nodig had. Dus niet..... maar even een recept gegoogeld en kwam dit recept tegen. Wat een mega gemakkelijk recept en mega lekker. Had alleen niet gelezen van de broodjes, maar ik had nog een afbak-stokbroodje in de kast liggen en dat was ook lekker. Bedankt!
Sandra
Wat leuk en wat toevallig dat je zo bij mijn blog bent uitgekomen. Superfijn om te horen dat het lekker was, hopelijk koop je de volgende keer expres een aubergine om dit recept weer te kunnen maken, haha!
Merel
Hmmm dit klinkt heerlijk! Ik ben ook echt gek op deze kruiden, geeft zo'n speciale smaak aan je gerechten. Ik sla dit recept op! Thank you :) Liefs, Merel
Sandra
Wat leuk Merel :-) Ja die kruiden zijn echt heerlijk!