weekendgerechten

Ovenschotel met aubergine, gehakt en ras el hanout

Ovenschotel met aubergine

Aubergine, komt dat bij jou wel eens op tafel? Bij mij echt veel te weinig. Niet gek, want schijnbaar komt de aubergine in Nederlandse huishoudens maar 1x per jaar op tafel. 1x! Dat is echt bizar weinig toch? Ik moet zeggen dat ik dat gemiddelde niet echt omhoog krik. Eigenlijk gebruik ik deze groente alleen wanneer ik moussaka maak. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik er niet dol op ben om aubergine ‘zo’ te eten, dat wil zeggen, je doet mij geen plezier met grote plakken van deze groente. ‘Verstopt’ in een ovenschotel vind ik ‘m echter wél lekker (soms ben ik nog net een klein kind…) Daarom maak ik vandaag een lekkere ovenschotel met aubergine voor jullie. In combinatie met gehakt, want dat vind ik erg lekker, en ik breng ‘m op smaak met een heerlijk kruidenmengsel: ras el hanout.

Aubergine en ras el hanout

Ras el hanout (vertaald ‘het beste uit de winkel’) is een Marokkaans kruidenmengsel dat uit tot wel 20 kruiden en specerijen bestaat. Ik gebruikte een wat eenvoudigere versie met maar acht ingrediënten. Je kunt ras el hanout in de meeste supermarkten krijgen en ik vind dat de rijke, wat zoete smaak van de kruiden perfect past bij aubergine. Aubergine is namelijk een groente die je wel even goed op smaak moet brengen. Goed, genoeg gekletst weer, door naar het recept voor deze ovenschotel met aubergine, gehakt en ras el hanout!

Recept ovenschotel met aubergine, gehakt en ras el hanout

Voor 2-3 personen

 • 2 tenen knoflook
 • 1 ui
 • 200 gr gemengd gehakt
 • 1 aubergine
 • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
 • 1,5 tl ras el hanout (kruidenmengsel)
 • 2 el broodkruim of paneermeel
 • Voor erbij: pitabroodjes

Zo maak je de aubergine ovenschotel met gehakt en ras el hanout

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit ze in een koekenpan in wat olijfolie twee minuten aan.
 • Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
 • Snijd ondertussen de aubergine in stukjes en bak deze vijf minuten mee.
 • Voeg de tomatenblokjes en de ras el hanout toe, bak vijf minuten mee en breng op smaak met peper en zout.
 • Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en bestrooi met het broodkruim of paneermeel.
 • Bak de aubergine ovenschotel in 25 minuten af en serveer de ovenschotel met pitabroodjes.

Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Merel

  Hmmm dit klinkt heerlijk! Ik ben ook echt gek op deze kruiden, geeft zo’n speciale smaak aan je gerechten. Ik sla dit recept op! Thank you :) Liefs, Merel

  10 augustus 2017 at 08:43
  • Reply Sandra

   Wat leuk Merel :-) Ja die kruiden zijn echt heerlijk!

   10 augustus 2017 at 17:20

  Reactie achterlaten