Menu
vlees / ovenschotels

Ovenschotel met aubergine, gehakt en ras el hanout

Ovenschotel met aubergine

Aubergine, komt dat bij jou wel eens op tafel? Bij mij echt veel te weinig. Niet gek, want schijnbaar komt de aubergine in Nederlandse huishoudens maar 1x per jaar op tafel. 1x! Dat is echt bizar weinig toch? Ik moet zeggen dat ik dat gemiddelde niet echt omhoog krik. Eigenlijk gebruik ik deze groente alleen wanneer ik moussaka maak. In een ovenschotel vind ik aubergine het lekkerste, en daarom maak ik vandaag een lekkere ovenschotel met aubergine voor jullie. In combinatie met gehakt, want dat vind ik erg lekker, en ik breng ‘m op smaak met een heerlijk kruidenmengsel: ras el hanout.

Aubergine en ras el hanout

Ras el hanout (vertaald ‘het beste uit de winkel’) is een Marokkaans kruidenmengsel dat uit tot wel 20 kruiden en specerijen bestaat. Ik gebruikte een wat eenvoudigere versie met maar acht ingrediënten. Je kunt ras el hanout in de meeste supermarkten krijgen en ik vind dat de rijke, wat zoete smaak van de kruiden perfect past bij aubergine. Aubergine is namelijk een groente die je wel even goed op smaak moet brengen. Goed, genoeg gekletst weer, door naar het recept voor deze ovenschotel met aubergine, gehakt en ras el hanout!

Recept ovenschotel met aubergine, gehakt en ras el hanout

0 from 0 votes
Course: DinerCuisine: ArabischDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

419

kcal

Een makkelijke ovenschotel met Oosterse smaken dankzij de ras el hanout. Met gehakt en aubergine maak je er een vullende maaltijd van.

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook

  • 1 ui

  • 200 gr gemengd gehakt

  • 1 aubergine

  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)

  • 1,5 tl ras el hanout (kruidenmengsel)

  • 2 el broodkruim of paneermeel

  • Eventueel voor erbij: pitabroodjes

Bereiding aubergine ovenschotel met gehakt en ras el hanout

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit ze in een koekenpan in wat olijfolie twee minuten aan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  • Snijd ondertussen de aubergine in stukjes en bak deze vijf minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de ras el hanout toe, bak vijf minuten mee en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en bestrooi met het broodkruim of paneermeel.
  • Bak de aubergine ovenschotel in 25 minuten af en serveer de ovenschotel met pitabroodjes.

Opmerkingen

  • Je kunt deze ovenschotel al een dag van tevoren klaarmaken en bewaren in de koelkast. Bestrooi pas vlak voor je de ovenschotel in de oven zet, het paneermeel erover.

Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

2 Reacties

  • Merel
    10 augustus 2017 at 08:43

    Hmmm dit klinkt heerlijk! Ik ben ook echt gek op deze kruiden, geeft zo’n speciale smaak aan je gerechten. Ik sla dit recept op! Thank you :) Liefs, Merel

    Reply
    • Sandra
      10 augustus 2017 at 17:20

      Wat leuk Merel :-) Ja die kruiden zijn echt heerlijk!

      Reply

Laat een reactie achter