Aubergine, komt dat bij jou wel eens op tafel? Bij mij echt veel te weinig. Niet gek, want schijnbaar komt de aubergine in Nederlandse huishoudens maar 1x per jaar op tafel. 1x! Dat is echt bizar weinig toch? Ik moet zeggen dat ik dat gemiddelde niet echt omhoog krik. Eigenlijk gebruik ik deze groente alleen wanneer ik moussaka maak. In een ovenschotel vind ik aubergine het lekkerste, en daarom maak ik vandaag een lekkere ovenschotel met aubergine voor jullie. In combinatie met gehakt, want dat vind ik erg lekker, en ik breng ‘m op smaak met een heerlijk kruidenmengsel: ras el hanout.
Aubergine en ras el hanout
Ras el hanout (vertaald ‘het beste uit de winkel’) is een Marokkaans kruidenmengsel dat uit tot wel 20 kruiden en specerijen bestaat. Ik gebruikte een wat eenvoudigere versie met maar acht ingrediënten. Je kunt ras el hanout in de meeste supermarkten krijgen en ik vind dat de rijke, wat zoete smaak van de kruiden perfect past bij aubergine. Aubergine is namelijk een groente die je wel even goed op smaak moet brengen. Goed, genoeg gekletst weer, door naar het recept voor deze ovenschotel met aubergine, gehakt en ras el hanout!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.
2 Reacties
Merel
10 augustus 2017 at 08:43Hmmm dit klinkt heerlijk! Ik ben ook echt gek op deze kruiden, geeft zo’n speciale smaak aan je gerechten. Ik sla dit recept op! Thank you :) Liefs, Merel
Sandra
10 augustus 2017 at 17:20Wat leuk Merel :-) Ja die kruiden zijn echt heerlijk!