Een goed basisrecept voor tomatensaus is onmisbaar! Want zelf tomatensaus maken is supermakkelijk en het is heel handig om een portie op voorraad te hebben. Je kunt bijvoorbeeld een extra portie maken en deze invriezen. Heel handig als je een keer weinig tijd wilt en toch pasta met homemade saus op tafel wilt zetten. Deze saus is trouwens heel veelzijdig. Natuurlijk kun je hem gebruiken als basissaus om te serveren bij pasta, maar je kunt er ook heel goed een pizzabodem mee insmeren. De saus is ook heerlijk onder een laagje groenten uit de oven.
Tomatensaus maken: verse tomaten of tomaten uit blik?
Natuurlijk kun je voor je tomatensaus verse tomaten gebruiken, maar eerlijk: wanneer heb jij in Nederland voor het laatst een écht lekkere tomaat gegeten? Misschien ben ik te kritisch, maar meestal vind ik ze erg tegenvallen… In de zomer gaat het soms nog wel, maar zeker in de winter kun je beter kiezen voor bliktomaten. Zelfs de Italianen zweren erbij, en als het goed genoeg is voor de Italianen…. Tomaten uit blik vind ik – voor gebruik in een saus – ook nog eens veel makkelijker in gebruik, immers hoef je alleen maar het blikje even open te trekken en klaar!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
1 Reactie
Ilona
16 oktober 2018 at 20:19Zeg San de verse tomaten staan klaar in de koelkast. Was ik net van plan te maken 😉