weekendgerechten

Spareribs uit de oven – zoet & sticky

Spareribs uit de oven

Spareribs vind ik af en toe heel lekker, maar heel eerlijk: ik ben geen BBQ-fan. We hebben niet eens een BBQ thuis. Daarom maak ik spareribs uit de oven. Door ze eerst een uur in de oven te bakken en ze het laatste half uur te grillen, krijg je lekker malse spareribs. Zelf heb ik mijn spareribs het liefst lekker zoet en sticky, dus ik marineer ze in een zoete marinade, een mengsel van o.a. ketjap, honing en bruine suiker. Echt zalig!

Tips voor het maken van spareribs

De kwaliteit van de spareribs is natuurlijk het allerbelangrijkste. Koop daarom goed vlees van de slager en vraag hem eventueel meteen om het vlies van de spareribs te verwijderen. Als je het vlies laat zitten, heb je kans op taaie spareribs en bovendien kan de marinade niet intrekken aan de onderkant van het vlees als je het vlies niet verwijderd. Je kunt dit natuurlijk ook zelf doen. Weet je niet hoe dit moet? Op YouTube vind je veel filmpjes die je laten zien hoe je het vlies van spareribs verwijdert, check bijvoorbeeld dit filmpje. Begin al een dag van te voren als je spareribs wilt maken, want de marinade moet een dag intrekken voor het beste resultaat. Ik maakte zelf een zoete marinade met ketjap, honing en bruine suiker. Onmisbaar in de marinade is een scheutje azijn, dit zorgt ervoor dat het vlees extra mals wordt.

Tip: Serveer bij je spareribs zelfgemaakte barbecuesaus om de ribs in te dippen!

Recept spareribs uit de oven

Voor 2 personen

  • 800 gr spareribs
  • 1/2 el azijn
  • 3 el ketjap
  • 3 el honing
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el barbecuesaus
  • Voor erbij: zelfgemaakte barbecuesaus

Zo maak je de spareribs uit de oven

  • Begin een dag van tevoren met dit recept zodat de marinade goed kan intrekken.
  • Als dit nog niet gedaan is: verwijder het vlies van de onderkant van de spareribs en leg ze in een ovenschaal.
  • Maak een marinade van de azijn, ketjap, honing en suiker en breng deze op smaak met peper en zout. Smeer de spareribs aan beide kanten in met de marinade. Een groot deel van de marinade zal eraf druipen dus herhaal dit bedruipen het liefst om de paar uur, tot je de ribbetjes gaat bakken.
  • Verwarm de oven voor op 120 graden en leg de spareribs op een met bakpapier beklede bakplaat (met de bolle kant boven zodat de lucht er goed onder kan komen in de oven). Bewaar de overgebleven marinade.
  • Bak de spareribs een uur en haal ze elke twintig minuten even uit de oven om ze opnieuw te marineren.
  • Verwarm nu de grill voor (ik gebruikte stand 3) en bestrijk de spareribs met 1-2 el barbecuesaus.
  • Grill de spareribs 25-30 minuten en eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten