Spareribs vind ik af en toe heel lekker, maar heel eerlijk: ik ben geen BBQ-fan. We hebben niet eens een BBQ thuis. Daarom maak ik spareribs uit de oven. Door ze eerst een uur in de oven te bakken en ze het laatste half uur te grillen, krijg je lekker malse spareribs. Zelf heb ik mijn spareribs het liefst lekker zoet en sticky, dus ik marineer ze in een zoete marinade, een mengsel van o.a. ketjap, honing en bruine suiker. Echt zalig!
Tips voor het maken van spareribs
De kwaliteit van de spareribs is natuurlijk het allerbelangrijkste. Koop daarom goed vlees van de slager en vraag hem eventueel meteen om het vlies van de spareribs te verwijderen. Als je het vlies laat zitten, heb je kans op taaie spareribs en bovendien kan de marinade niet intrekken aan de onderkant van het vlees als je het vlies niet verwijderd. Je kunt dit natuurlijk ook zelf doen. Weet je niet hoe dit moet? Op YouTube vind je veel filmpjes die je laten zien hoe je het vlies van spareribs verwijdert, check bijvoorbeeld dit filmpje. Begin al een dag van te voren als je spareribs wilt maken, want de marinade moet een dag intrekken voor het beste resultaat. Ik maakte zelf een zoete marinade met ketjap, honing en bruine suiker. Onmisbaar in de marinade is een scheutje azijn, dit zorgt ervoor dat het vlees extra mals wordt.
Tip: Serveer bij je spareribs zelfgemaakte barbecuesaus om de ribs in te dippen!
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
Nog geen reacties