Pasen staat voor mij ongeveer synoniem aan lekker ontbijten, en eieren en croissantjes mogen daarbij wat mij betreft echt niet ontbreken. Denk jij daar hetzelfde over? Dan zijn deze makkelijk te maken croissantjes met ei en ontbijtspek echt iets voor jou!

De gevulde croissants van Inge en Elsa
Net als bijna iedere maand deed ik ook deze maand weer mee aan de Foodblogswap. Bij de Foodblogswap wordt je gekoppeld aan een andere blogger, en mag je een recept van zijn/haar site namaken. Wel met een eigen twist eraan!
Deze maand mocht ik iets maken van Elsarblog. Een Food & Lifestyle blog met schitterende fotografie (daar kan ik echt jaloers op worden!), heerlijke recepten en leuke DIY tips. Ik kwam terecht op hun met sperziebonen gevulde croissantjes. Superlekker lijken me die, maar ik wilde er een ontbijtgerecht van maken. Om in Paassferen te blijven koos ik voor een vulling van roerei en ontbijtspek.
Roerei met spek
Roerei met spek is natuurlijk een klassieke combinatie, en waarom niet eens een croissantje ermee vullen? Voor dit recept voor croissantjes met ei maakte ik gebruik van de bekende kant en klare 'rollen' croissantdeeg die je in de koeling van de supermarkt vindt. Maar je kunt ook prima verse croissants gebruiken hoor, dat is natuurlijk ook superlekker!
Ben je een zoetekauw? Dan kun je ook eens overwegen om de croissantjes te vullen met citroenroom en frambozen of met banketbakkersroom en aardbeien.
Meer inspiratie voor het Paasontbijt?
Neem eens een kijkje bij de recepten voor scones, Paasstol, Moscovische tulband en eiersalade.
Recept

Croissantjes met ei en ontbijtspek
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 1 blik Danerolles croissantjes (6 stuks)
- 4 eieren
- 6 plakjes ontbijtspek
- bieslook, peper en zout
Zo maak je het
- Klop 3,5 van de eieren los met peper, zout en bieslook naar smaak. Bewaar een half eitje om straks de croissants mee te besmeren.
- Verhit wat olie in een koekenpan en maak roerei door de eieren in de pan te gieten en op een zacht vuurtje bijna helemaal te laten garen onder continue roeren.
- Maak het blik croissaintdeeg open en haal de plakjes deeg los. Beleg elk plakje deeg met een plakje ontbijtspek en verdeel het roerei langs het breedste gedeelte van het deeg. Rol de croissants op en besmeer ze met het overgebleven geklutste eitje.
- Verwam de oven voor op 180 graden en bak de croissants met ei in 12-15 minuten goudbruin.






Atie
Wat een lekker recept voor Pasen Sandra!