Menu
ontbijt / lunch

Croissantjes met ei en ontbijtspek

Croissantjes met ei en ontbijtspekac

Pasen staat voor mij ongeveer synoniem aan lekker ontbijten, en eieren en croissantjes mogen daarbij wat mij betreft echt niet ontbreken. Denk jij daar hetzelfde over? Dan zijn deze makkelijk te maken croissantjes met ei en ontbijtspek echt iets voor jou!

De gevulde croissants van Inge en Elsa

Net als bijna iedere maand deed ik ook deze maand weer mee aan de Foodblogswap. Bij de Foodblogswap wordt je gekoppeld aan een andere blogger, en mag je een recept van zijn/haar site namaken. Wel met een eigen twist eraan!

Deze maand mocht ik iets maken van Elsarblog. Een Food & Lifestyle blog met schitterende fotografie (daar kan ik echt jaloers op worden!), heerlijke recepten en leuke DIY tips. Ik kwam terecht op hun met sperziebonen gevulde croissantjes. Superlekker lijken me die, maar ik wilde er een ontbijtgerecht van maken. Om in Paassferen te blijven koos ik voor een vulling van roerei en ontbijtspek.

Roerei met spek

Roerei met spek is natuurlijk een klassieke combinatie, en waarom niet eens een croissantje ermee vullen? Voor dit recept voor croissantjes met ei maakte ik gebruik van de bekende kant en klare ‘rollen’ croissantdeeg die je in de koeling van de supermarkt vindt. Maar je kunt ook prima verse croissants gebruiken hoor, dat is natuurlijk ook superlekker!

Meer inspiratie voor het Paasontbijt?

Neem eens een kijkje bij de recepten voor scones, Paasstol en eiersalade.

Croissantjes met ei en ontbijtspek

5 from 2 stemmen
Gang: OntbijtKeuken: PasenNiveau: Eenvoudig
Voor

6

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

238

kcal

Een makkelijk recept voor het Paasontbijt: croissants met een vulling van roerei en ontbijtspek.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 blik 1 Danerolles croissantjes (6 stuks)

  • 4 4 eieren

  • 6 plakjes 6 ontbijtspek

  • bieslook, peper en zout

Bereiding

  • Klop 3,5 van de eieren los met peper, zout en bieslook naar smaak. Bewaar een half eitje om straks de croissants mee te besmeren.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en maak roerei door de eieren in de pan te gieten en op een zacht vuurtje bijna helemaal te laten garen onder continue roeren.
  • Maak het blik croissaintdeeg open en haal de plakjes deeg los. Beleg elk plakje deeg met een plakje ontbijtspek en verdeel het roerei langs het breedste gedeelte van het deeg. Rol de croissants op en besmeer ze met het overgebleven geklutste eitje.
  • Verwam de oven voor op 180 graden en bak de croissants met ei in 12-15 minuten goudbruin.

Opmerkingen

  • Liever vegetarisch? Laat het ontbijtspek weg of vervang door een plakje kaas.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

1 Reactie

  • Atie
    30 maart 2020 at 12:24

    Wat een lekker recept voor Pasen Sandra!

    Reply

Laat een reactie achter