snel klaar vegetarisch

Gado gado met pindasaus

Gado Gado met pindasaus

Gado Gado is een zalig Indonesisch recept. Het bestaat uit kort gekookte, knapperige groenten, gekookt ei en pindasaus. Je eet dit gerecht koud of lauwwarm, zelf vind ik dat laatste het lekkerste! Qua groenten kun je de Gado Gado helemaal naar je eigen smaak maken. Meestal zitten er sperziebonen & spitskool in dit gerecht, maar zelf verving ik de sperziebonen door sugar snaps. Die vind ik net wat frisser smaken en dat past weer heel goed in dit gerecht. Dan de pindasaus. Ik zal je niet veroordelen als je pindasaus uit een bakje gebruikt, maar geloof me, homemade is zoveel lekkerder en het is ook nog eens extreem makkelijk om zelf pindasaus te maken. Als je een paar minuutjes extra hebt, is het zeker de moeite waard. (bovendien moet je de groenten toch even laten afkoelen en uitlekken, dus eigenlijk is er geen excuus om niet zelf de bijbehorende pindasaus te maken!)

De gado gado van Stéphanie

Ik deed deze maand weer mee aan de Foodblogswap, daarbij kook je een recept van een ander blog en je geeft er je eigen twist aan. Ik mocht deze keer koken van het blog van Stéphanie – Great Little Kitchen. In haar kleine keuken maakt ze de lekkerste gerechten, vaak vegetarisch. Ook houdt Stéphanie zich heel erg bezig met het minder gebruiken van plastic in de keuken. Leuk, want daar ben ik ook erg mee bezig! Tijdens het scrollen door haar recepten vond ik al snel een recept voor Gado Gado. Ik stopte meteen met scrollen want ik ben dol op dit gerecht en bovendien st0nd er nog geen recept voor gado gado op mijn blog! Onderstaand recept is dan ook mijn twist op de gado gado van Stéphanie. Ik heb ervan gesmuld en hoop dat jij het net zo lekker vindt als ik!

Gaado gaado?

Als Nederlander heb je de neiging om de naam van dit gerecht uit te spreken met lange aa’s, gaado gaado dus. Maar hope, je maakt de a’s juist kort: gaddo gaddo! Je kunt er nog rijst bij serveren, maar zelf vond ik deze portie groenten meer dan voldoende en at ik het zonder rijst. Wist je trouwens dat je met dit gerecht meteen je volledige portie groenten voor de hele dag binnen hebt?

Recept gado gado

Voor 2 personen

  • 250 gr sugar snaps of sperziebonen
  • 150 gr spitskool, in reepjes
  • 100 gr geraspte wortel
  • 100 gr taugé
  • 3 eieren
  • 1 uitje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl sambel oelek
  • 50 ml ketjap manis
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gr pindakaas
  • limoensap
  • Voor erbij: gebakken uitjes en cassave kroepoek

Zo maak je de gadogado

  • Breng de eieren in een laag water aan de kook en kook ze ca 6 minuten (wil je dat de eieren nog een klein beetje zacht van binnen zijn, kook ze dan 5 minuten).
  • Breng ondertussen een flinke laag water in de kook in een ruime pan. Zodra het water kookt, voeg je de sugar snaps toe. Na een minuut voeg je de reepjes spitskool en wortel toe. Blancheer de taugé een halve minuut mee.
  • Giet de geblancheerde groenten af in een vergiet en giet er koud water over. Laat de groenten goed uitlekken.
  • Maak ondertussen de pindasaus. Snijd hiervoor de ui en knoflook zo fijn mogelijk en fruit deze aan in wat olijfolie of kokosolie.
  • Voeg de sambal toe en bak deze kort mee. Voeg daarna de ketjap, een kwart van de pindakaas en een kwart van de kokosmelk toe. Roer alles goed los en voeg steeds een beetje extra kokosmelk en pindakaas toe tot alles een mooi geheel is geworden.
  • Breng de pindasaus op smaak met een kneepje limoensap. Is de saus te dik (hij moet goed vloeibaar zijn zodat je hem makkelijk over de groenten kunt verdelen), voeg dan een beetje warm water toe aan de saus.
  • Verdeel de groenten over twee borden en verdeel de pindasaus erover.
  • Pel de eieren en snijd ze in kwarten, verdeel de partjes ei over de borden.
  • Serveer de gado gado met cassave kroepoek en gebakken uitjes.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments.

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten