Gado Gado is een zalig Indonesisch recept. Het bestaat uit kort gekookte, knapperige groenten, gekookt ei en pindasaus. Je eet dit gerecht koud of lauwwarm, zelf vind ik dat laatste het lekkerste!
Lekker variëren met groenten
Qua groenten kun je de Gado Gado helemaal naar je eigen smaak maken. Meestal zitten er sperziebonen & spitskool in dit gerecht, maar zelf verving ik de sperziebonen door sugar snaps. Die vind ik net wat frisser smaken en dat past weer heel goed in dit gerecht.
Zelf pindasaus maken
Dan de pindasaus. Ik zal je niet veroordelen als je pindasaus uit een bakje gebruikt, maar geloof me, homemade is zoveel lekkerder en het is ook nog eens extreem makkelijk om zelf pindasaus te maken. Als je een paar minuutjes extra hebt, is het zeker de moeite waard. (bovendien moet je de groenten toch even laten afkoelen en uitlekken, dus eigenlijk is er geen excuus om niet zelf de bijbehorende pindasaus te maken bij de gado gado!)
De gado gado van Stéphanie
Ik deed deze maand weer mee aan de Foodblogswap, daarbij kook je een recept van een ander blog en je geeft er je eigen twist aan. Ik mocht deze keer koken van het blog van Stéphanie – Great Little Kitchen. In haar kleine keuken maakt ze de lekkerste gerechten, vaak vegetarisch. Ook houdt Stéphanie zich heel erg bezig met het minder gebruiken van plastic in de keuken. Leuk, want daar ben ik ook erg mee bezig!
Tijdens het scrollen door haar recepten vond ik al snel een recept voor Gado Gado. Ik stopte meteen met scrollen want ik ben dol op dit gerecht en bovendien stond er nog geen recept voor gado gado op mijn blog! Onderstaand recept is dan ook mijn twist op de gado gado van Stéphanie. Ik heb ervan gesmuld en hoop dat jij het net zo lekker vindt als ik!
Gaado gaado?
Als Nederlander heb je de neiging om de naam van dit gerecht uit te spreken met lange aa’s, gaado gaado dus. Maar nope, je maakt de a’s juist kort: gaddo gaddo! Je kunt er nog rijst bij serveren, maar zelf vond ik deze portie groenten meer dan voldoende en at ik het zonder rijst. Wist je trouwens dat je met dit gerecht meteen je volledige portie groenten voor de hele dag binnen hebt?
Andere Indonesische recepten
Op zoek naar meer recepten uit de Indonesische keuken? Probeer eens deze rendang, sajoer boontjes of pandan pannenkoeken.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties