Gado Gado is een zalig Indonesisch recept. Het bestaat uit kort gekookte, knapperige groenten, gekookt ei en pindasaus. Je eet dit gerecht koud of lauwwarm, zelf vind ik dat laatste het lekkerste! Qua groenten kun je de Gado Gado helemaal naar je eigen smaak maken. Meestal zitten er sperziebonen & spitskool in dit gerecht, maar zelf verving ik de sperziebonen door sugar snaps. Die vind ik net wat frisser smaken en dat past weer heel goed in dit gerecht. Dan de pindasaus. Ik zal je niet veroordelen als je pindasaus uit een bakje gebruikt, maar geloof me, homemade is zoveel lekkerder en het is ook nog eens extreem makkelijk om zelf pindasaus te maken. Als je een paar minuutjes extra hebt, is het zeker de moeite waard. (bovendien moet je de groenten toch even laten afkoelen en uitlekken, dus eigenlijk is er geen excuus om niet zelf de bijbehorende pindasaus te maken!)
De gado gado van Stéphanie
Ik deed deze maand weer mee aan de Foodblogswap, daarbij kook je een recept van een ander blog en je geeft er je eigen twist aan. Ik mocht deze keer koken van het blog van Stéphanie – Great Little Kitchen. In haar kleine keuken maakt ze de lekkerste gerechten, vaak vegetarisch. Ook houdt Stéphanie zich heel erg bezig met het minder gebruiken van plastic in de keuken. Leuk, want daar ben ik ook erg mee bezig! Tijdens het scrollen door haar recepten vond ik al snel een recept voor Gado Gado. Ik stopte meteen met scrollen want ik ben dol op dit gerecht en bovendien stond er nog geen recept voor gado gado op mijn blog! Onderstaand recept is dan ook mijn twist op de gado gado van Stéphanie. Ik heb ervan gesmuld en hoop dat jij het net zo lekker vindt als ik!
Gaado gaado?
Als Nederlander heb je de neiging om de naam van dit gerecht uit te spreken met lange aa’s, gaado gaado dus. Maar nope, je maakt de a’s juist kort: gaddo gaddo! Je kunt er nog rijst bij serveren, maar zelf vond ik deze portie groenten meer dan voldoende en at ik het zonder rijst. Wist je trouwens dat je met dit gerecht meteen je volledige portie groenten voor de hele dag binnen hebt?
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
Nog geen reacties