lunch

Hartige scones met tijm en kaas

Hartige scones

Iedereen kent ze wel van een high tea, scones! Meestal maak je zoete scones met room en jam, maar wist je dat je met dezelfde basisingredienten ook hele lekkere hartige scones kunt maken? Deze hartige scones met tijm en kaas zijn erg lekker bij de lunch, bij een kom soep. Zo smaken ze uitstekend bij een kom uiensoep, mosterdsoep of pompoensoep.

Lekker variëren

Je kunt natuurlijk lekker experimenteren met andere smaakmakers. Gebruik bijvoorbeeld eens een andere soort kaas (cheddar of parmezaan bijvoorbeeld) of expirementeer met andere kruiden (rozemarijn). Handig: je kunt het deeg al eerder op de dag maken, hoef je de hartige scones alleen nog maar even af te bakken in de oven.

Hartige scones met tijm en kaas

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: LunchDifficulty: Eenvoudig
Voor

9

scones
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

196

kcal

Weer eens wat anders dan de zoete variant: hartige scones met kaas en tijm. Erg lekker bij een kom soep.

Ingrediënten

  • 230 gr zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 2 tl gedroogde tijm

  • 100 gr geraspte kaas

  • 60 gr roomboter

  • 1 el grove mosterd

  • 1 ei

  • 50 ml melk

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het bakmeel in een kom en roer het bakpoeder er doorheen. Voeg de tijm en de geraspte kaas toe.
  • Voeg de boter, mosterd en het ei toe en kneed het deeg goed door. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot je een mooi beslag hebt. Misschien heb je niet alle melk nodig.
  • Vorm 9 scones van het deeg – dit doe je het makkelijkste door het deeg met een deegroller uit te rollen en er met een glas 8 scones uit te steken. Tip: doe dit niet met een draaiende beweging, dan rijzen de scones namelijk niet. Vorm van het overgebleven deeg nog 1 scone.
  • Bak de kaasscones ongeveer 15 minuten tot ze mooi bruin zijn. Bij mij was het nodig om de bakplaat halverwege om te keren, om alle scones gelijkmatig bruin te laten worden. De hartige scones zijn het lekkerste als je ze lauwwarm eet, met wat roomboter of kruidenboter.

Opmerkingen

  • Vers uit de oven zijn de hartige scones het lekkerste, maar je kunt ze eventueel een dagje bewaren en de volgende dag weer even oppiepen in de oven Je kunt ze ook ongebakken of gebakken invriezen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Eef

    Weet je dat ik volgens mij nog nooit scones heb gegeten? Het lijkt me wél echt lekker zeker deze hartige versie met tijm, feta, parmezaanse kaas hmm :)

    29 augustus 2015 at 06:44
  • Reply Anne-Marie

    Mmmm ben dol op scones dus deze hartige versie ga ik zeker een keer maken!!

    27 augustus 2015 at 18:54
  • Reactie achterlaten