Iedereen kent ze wel van een high tea, scones! Meestal maak je zoete scones met room en jam, maar wist je dat je met dezelfde basisingredienten ook hele lekkere hartige scones kunt maken? Deze hartige scones met tijm en kaas zijn erg lekker bij de lunch, bij een kom soep. Zo smaken ze uitstekend bij een kom uiensoep, mosterdsoep of pompoensoep.
Lekker variëren
Je kunt natuurlijk lekker experimenteren met andere smaakmakers. Gebruik bijvoorbeeld eens een andere soort kaas (cheddar of parmezaan bijvoorbeeld) of experimenteer met andere kruiden (zoals rozemarijn).
Handig: je kunt het deeg al eerder op de dag maken, hoef je de hartige scones alleen nog maar even af te bakken in de oven voor je ze gaat eten.
Hartige scones bewaren
Net als bij de zoete variant, zou ik deze hartige scones niet te lang bewaren. Vers zijn ze het aller-lekkerste. Net uit de oven zijn ze nog een beetje zacht en luchtig van binnen. En warm komen ook de smaken het beste tot hun recht.
Eet ze dus het liefste direct na het bakken op, en bewaar ze niet lang. Ze zullen snel uitdrogen en hard worden. Wat wél kan is de scones ongebakken invriezen en ze op een later moment afbakken.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Eef
29 augustus 2015 at 06:44Weet je dat ik volgens mij nog nooit scones heb gegeten? Het lijkt me wél echt lekker zeker deze hartige versie met tijm, feta, parmezaanse kaas hmm :)
Anne-Marie
27 augustus 2015 at 18:54Mmmm ben dol op scones dus deze hartige versie ga ik zeker een keer maken!!