Ik heb weer een havermoutpap periode! Als het buiten kouder wordt, vind ik zo’n warm ontbijt heerlijk. Ik maak volop varianten, want je kunt alle kanten op qua toppings met deze pap. Zo maakte ik laatst havermoutpap met sinaasappel. Heel erg lekker, maar deze havermoutpap met banaan is toch wel favoriet de laatste tijd. Je maakt namelijk gekarameliseerde banaan bij de pap, en serveert er ook nog wat maple syrup bij. Heerlijk zoet dus!
Havermout, gezond?
Ik ben op mijn blog altijd erg voorzichtig met het gebruik van het woord ‘gezond’. Want wat is nu ‘gezond’? Een vraag waar ik geen antwoord op heb. Ik zal ook zeker niet beweren dat onderstaand recept gezond is (want is een ontbijt met maple syrup en boter gezond?), wél kan ik zeggen dat havermout bomvol koolhydraten & vezels zit. Daarmee is het een ontbijtje waarvan je lekker lang vol zit. Ook zit er vitamine B1 in, en is havermout een bron van ijzer & kalium.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
2 Reacties
Nicolet
4 januari 2019 at 07:45Beste Sandra, ik eet zomer en winter havermoutpap als ontbijt. Ik maak het altijd met water en melk (40 gr havermout, 3 kopjes water, 1 kopje melk), snufje zout en kaneel en nootmuskaat. Daarnaast vaak met stukjes appel en rozijnen, of blauwe bessen. Banaan vind ik minder lekker. Groet Nicolet
Sandra
11 januari 2019 at 12:40Zo heeft iedereen weer zijn eigen smaak! Je variant met appel en rozijnen lijkt me ook lekker :-)