ontbijt

Havermoutpap met banaan en maple syrup

Havermoutpap banaan

Ik heb weer een havermoutpap periode! Als het buiten kouder wordt, vind ik zo’n warm ontbijt heerlijk. Ik maak volop varianten, want je kunt alle kanten op qua toppings met deze pap. Zo maakte ik laatst havermoutpap met sinaasappel. Heel erg lekker, maar deze havermoutpap met banaan is toch wel favoriet de laatste tijd. Je maakt namelijk gekarameliseerde banaan bij de pap, en serveert er ook nog wat maple syrup bij. Heerlijk zoet dus!

Havermout, gezond?

Ik ben op mijn blog altijd erg voorzichtig met het gebruik van het woord ‘gezond’. Want wat is nu ‘gezond’? Een vraag waar ik geen antwoord op heb. Ik zal ook zeker niet beweren dat onderstaand recept gezond is (want is een ontbijt met maple syrup en boter gezond?), wél kan ik zeggen dat havermout bomvol koolhydraten & vezels zit. Daarmee is het een ontbijtje waarvan je lekker lang vol zit. Ook zit er vitamine B1 in, en is havermout een bron van ijzer & kalium.

Recept havermoutpap met banaan

Voor 1 persoon 

 • 250 ml melk (ik gebruik het liefst amandelmelk)
 • 50 gr havermout
 • 1 banaan
 • 1 el pittenmix
 • 1 tl lijnzaad
 • 1 el maple syrup

Zo maak je havermoutpap met gekarameliseerde banaan en maple syrup

 • Doe de melk en de havermout in een klein pannetje en breng aan de kook. Laat vier minuten zachtjes doorkoken tot de havermout de melk bijna heeft opgenomen. Roer regelmatig door.
 • Pel ondertussen de banaan en halveer hem. Verhit wat boter in een koekenpan en laat de banaan op een zacht vuurtje aan beide kanten karameliseren.
 • Doe de warme havermoutpap in een kom en leg de gekarameliseerde banaan. Bestrooi met de pittenmix en het lijnzaad en besprenkel met de maple syrup.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments. Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Nicolet

  Beste Sandra, ik eet zomer en winter havermoutpap als ontbijt. Ik maak het altijd met water en melk (40 gr havermout, 3 kopjes water, 1 kopje melk), snufje zout en kaneel en nootmuskaat. Daarnaast vaak met stukjes appel en rozijnen, of blauwe bessen. Banaan vind ik minder lekker. Groet Nicolet

  4 januari 2019 at 07:45
  • Reply Sandra

   Zo heeft iedereen weer zijn eigen smaak! Je variant met appel en rozijnen lijkt me ook lekker :-)

   11 januari 2019 at 12:40

  Reactie achterlaten