Menu
ontbijt

Havermoutpap met banaan en maple syrup

Havermoutpap banaan

Ik heb weer een havermoutpap periode! Als het buiten kouder wordt, vind ik zo’n warm ontbijt heerlijk. Ik maak volop varianten, want je kunt alle kanten op qua toppings met deze pap. Zo maakte ik laatst havermoutpap met sinaasappel. Heel erg lekker, maar deze havermoutpap met banaan is toch wel favoriet de laatste tijd. Je maakt namelijk gekarameliseerde banaan bij de pap, en serveert er ook nog wat maple syrup bij. Heerlijk zoet dus!

Havermout, gezond?

Ik ben op mijn blog altijd erg voorzichtig met het gebruik van het woord ‘gezond’. Want wat is nu ‘gezond’? Een vraag waar ik geen antwoord op heb. Ik zal ook zeker niet beweren dat onderstaand recept gezond is (want is een ontbijt met maple syrup en boter gezond?), wél kan ik zeggen dat havermout bomvol koolhydraten & vezels zit. Daarmee is het een ontbijtje waarvan je lekker lang vol zit. Ook zit er vitamine B1 in, en is havermout een bron van ijzer & kalium.

Havermoutpap met banaan en maple syrup
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Havermoutpap met banaan en maple syrup

5 from 3 stemmen
Gang: OntbijtKeuken: VeganNiveau: Eenvoudig
Voor

1

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

437

kcal

Deze havermoutpap is heerlijk zoet. Je maakt namelijk gekarameliseerde banaan bij de pap, en serveert er ook nog wat maple syrup bij. Lekker en ook nog eens vegan.

Ingrediënten

 • 200 ml (amandel)melk

 • 40 gr havermout

 • 1 banaan

 • 1 el pittenmix

 • 1 tl lijnzaad

 • 1 el maple syrup

Bereiding

 • Doe de melk en de havermout in een klein pannetje en breng aan de kook. Laat vier minuten zachtjes doorkoken tot de havermout de melk bijna heeft opgenomen. Roer regelmatig door.
 • Pel ondertussen de banaan en halveer hem. Verhit wat boter in een koekenpan en laat de banaan op een zacht vuurtje aan beide kanten karameliseren.
 • Doe de warme havermoutpap in een kom en leg de gekarameliseerde banaan erop. Bestrooi met de pittenmix en het lijnzaad en besprenkel met de maple syrup.

Opmerkingen

 • Heb je nog een restje noten of pure chocolade in huis? Die zijn heerlijk als extra topping op de warme havermoutpap met banaan!
Recept havermoutpap met banaan

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

2 Reacties

 • Nicolet
  4 januari 2019 at 07:45

  Beste Sandra, ik eet zomer en winter havermoutpap als ontbijt. Ik maak het altijd met water en melk (40 gr havermout, 3 kopjes water, 1 kopje melk), snufje zout en kaneel en nootmuskaat. Daarnaast vaak met stukjes appel en rozijnen, of blauwe bessen. Banaan vind ik minder lekker. Groet Nicolet

  Reply
  • Sandra
   11 januari 2019 at 12:40

   Zo heeft iedereen weer zijn eigen smaak! Je variant met appel en rozijnen lijkt me ook lekker :-)

   Reply

Laat een reactie achter