Menu
vegetarisch / Hoofdgerechten / quiches

Kaasquiche met drie soorten kaas en tomaten

Kaastaart met drie soorten kaas - kaasquiche

Deze kaasquiche is heaven voor echte kaasliefhebbers want er gaan maar liefst drie soorten kaas in! Het fijne is dat je gewoon de soorten kaas kunt gebruiken die jij lekker vindt, zolang je maar zo’n 250 gram kaas in de taart verwerkt. 

Welke kaas voor kaasquiche?

Ik vind het lekker om de sterkte van de kazen een beetje af te wisselen in deze kaasquiche. Ik gebruik bijvoorbeeld graag geitenkaas omdat deze lekker fris van smaak is. Een lekkere combinatie met de zachte Port Salut en zoutige feta. Maar denk ook eens aan een combinatie van geitenkaas, Emmentaler én voor een beetje pit een lekkere blauwe kaas: Roquefort bijvoorbeeld. Net wat je lekker vindt!

Tip: omdat je lekker kunt variëren met de kaassoorten in deze quiche, is het ook een ideaal gerecht om restjes op te maken. Denk bijvoorbeeld aan de overblijfselen van een kaasplankje

Vegetarische quiche met tomaatjes

Omdat het oog ook wat wil, fleur ik deze kaasquiche op met een paar mooie, frisse kleuren. Ik ben op zoek gegaan naar meerkleurige tomaatjes, bij sommige supermarkten en de groenteboer kun je ze meestal wel vinden: van die lekkere cherrytomaatjes in rood, oranje en geel. Prachtige kleuren die een mooi contrast vormen met de kaasquiche, die van zichzelf niet zoveel kleur heeft! Ook een frisse, groene salade met rucola doet het heel goed bij de quiche.

Dit recept is geschikt voor 3-4 personen als diner, als je er een flinke groene salade bij serveert.

Meer quiche recepten

Ook zo’n fan van hartige taarten? Dan vind je deze quiche met spinazie en blauwe kaas vast ook lekker. Of wat dacht je van deze quiche met brandnetels?

Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem. 

Kaastaart met drie soorten kaas - kaasquiche

Kaasquiche met drie soorten kaas en tomaten

Quiche met kaas u0026amp; tomaat: in deze vegetarische quiche gaan maar liefst drie verschillende soorten kaas. Afgetopt met tomaatjes en geserveerd met een groene salade een super avondmaal!
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart – of gebruik mijn
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 75 gr Chaumes of Port Salut
  • 100 gr feta
  • 2 eieren
  • 200 ml creme fraiche
  • 2 tl grove mosterd
  • 1 handje cherrytomtaen
  • 1 tl gedroogde dragon of peterselie
  • Voor erbij: gemengde salade

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een quichevorm in en bekleed de vorm met de plakjes deeg. Prik het deeg in met een vork en zet deze koud weg.
  • Halveer de tomaatjes en verwijder de zaadjes. Dep ze goed droog. Snijd de kaas in blokjes en verdeel deze over de quichevorm. Beleg de taart met de gehalveerde tomaatjes en bestrooi met peper en dragon.
  • Klop de eieren los met de creme fraiche, de mosterd en wat peper en zout en giet dit over het kaasmengsel. Bak de kaasquiche in 30 minuten gaar.
  • Serveer de quiche met een lekkere groene salade.

Notities

u003cliu003e Tip: een restje kaasquiche doet het ook heel goed als lunch de volgende dag! u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calorieën: 428kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept quiche met kaas

2 Reacties

  • Yvonne cramer
    4 augustus 2021 at 08:31

    Hallo Sandra,
    Een mensenleven geleden maakte ik voor’t eerst een 3 kazenquiche! Verukkukelijk!!!
    Raakte het recept kwijt en vond het vandaag terug, weliswaar met tomaatjes. Ik ben bang dat het daar wat drassig van wordt maar probeer het toch.
    Veel succes met je browser?

    Reply
    • Sandra
      7 augustus 2021 at 07:48

      Hi Yvonne, wat een leuke reactie! Ik hoop dat het recept net zo lekker smaakt als in je herinnering! De tomaatjes kunnen inderdaad zorgen dat de quiche wat drassig wordt. Ik kan aanbevelen om de pitjes uit de tomaten te verwijderen, en ze even droog te deppen. Dan verwijder je in ieder geval het meeste vocht!

      Reply

Laat een reactie achter

Beoordeling recept