quiches vegetarisch

Kaasquiche met drie soorten kaas en tomaten

Kaastaart met drie soorten kaas - kaasquiche

Deze kaastaart of kaasquiche is heaven voor echte kaasliefhebbers want er gaan maar liefst drie soorten kaas in! Het fijne is dat je gewoon de soorten kaas kunt gebruiken die jij lekker vindt, zolang je maar zo’n 250 gram kaas in de taart verwerkt. Ik vind het lekker om de sterkte van de kazen een beetje af te wisselen in deze kaasquiche. Ik gebruik bijvoorbeeld graag geitenkaas omdat deze lekker fris van smaak is. Een lekkere combinatie met de zachte Port Salut en zoutige feta. Maar denk ook eens aan een combinatie van geitenkaas, Emmentaler én voor een beetje pit een lekkere blauwe kaas: Roquefort bijvoorbeeld. Net wat je lekker vindt!

Vegetarische quiche met tomaatjes

Omdat het oog ook wat wil, fleur ik deze kaasquiche op met een paar mooie, frisse kleuren. Ik ben op zoek gegaan naar meerkleurige tomaatjes, bij sommige supermarkten en de groentenboer kun je ze meestal wel vinden: van die lekkere cherrytomaatjes in rood, oranje en geel. Prachtige kleuren die een mooi contrast vormen met de kaasquiche, die van zichzelf niet zoveel kleur heeft! Ook een frisse, groene salade met rucola doet het heel goed bij de quiche.

Dit recept is geschikt voor 3-4 personen als diner, als je er een flinke groene salade bij serveert.

Kaasquiche met drie soorten kaas en tomaten

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: QuicheDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

30

minutes
Calorieën

428

kcal

Quiche met kaas & tomaat: in deze vegetarische quiche gaan maar liefst drie verschillende soorten kaas. Afgetopt met tomaatjes en geserveerd met een groene salade een super avondmaal!

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart – of gebruik mijn recept voor hartige taart deeg

  • 75 gr zachte geitenkaas

  • 75 gr Chaumes of Port Salut

  • 100 gr feta

  • 2 eieren

  • 200 ml creme fraiche

  • 2 tl grove mosterd

  • 1 handje cherrytomtaen

  • 1 tl gedroogde dragon of peterselie

  • Voor erbij: gemengde salade

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een quichevorm in en bekleed de vorm met de plakjes deeg. Prik het deeg in met een vork en zet deze koud weg.
  • Halveer de tomaatjes en verwijder de zaadjes. Dep ze goed droog. Snijd de kaas in blokjes en verdeel deze over de quichevorm. Beleg de taart met de gehalveerde tomaatjes en bestrooi met peper en dragon.
  • Klop de eieren los met de creme fraiche, de mosterd en wat peper en zout en giet dit over het kaasmengsel. Bak de kaasquiche in 30 minuten gaar.
  • Serveer de quiche met een lekkere groene salade.

Opmerkingen

  • Tip: een restje kaasquiche doet het ook heel goed als lunch de volgende dag!

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten