quiches vegetarisch

Kaasquiche met drie soorten kaas en tomaten

Kaastaart met drie soorten kaas - kaasquiche

Deze kaastaart of kaasquiche is heaven voor echte kaasliefhebbers want er gaan maar liefst drie soorten kaas in! Het fijne is dat je gewoon de soorten kaas kunt gebruiken die jij lekker vindt, zolang je maar zo’n 250 gram kaas in de taart verwerkt. Ik vind het lekker om de sterkte van de kazen een beetje af te wisselen in deze kaasquiche. Ik gebruik bijvoorbeeld graag geitenkaas omdat deze lekker fris van smaak is. Een lekkere combinatie met de zachte Port Salut en zoutige feta. Maar denk ook eens aan een combinatie van geitenkaas, Emmentaler én voor een beetje pit een lekkere blauwe kaas: Roquefort bijvoorbeeld. Net wat je lekker vindt!

Omdat het oog ook wat wil, fleur ik deze kaasquiche op met een paar mooie, frisse kleuren. Ik ben op zoek gegaan naar meerkleurige tomaatjes, bij sommige supermarkten en de groentenboer kun je ze meestal wel vinden: van die lekkere cherrytomaatjes in rood, oranje en geel. Prachtige kleuren die een mooi contrast vormen met de kaasquiche, die van zichzelf niet zoveel kleur heeft! Ook een frisse, groene salade met rucola doet het heel goed bij de quiche.

Recept kaasquiche met drie soorten kaas

(voor 2 personen als diner, voor 4 personen als lunch)

Voor de hartige taart met kaas en tomaat:

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart – of gebruik mijn recept voor hartige taart deeg
  • 2 tl mosterd
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 75 gr Chaumes of Port Salut
  • 100 gr feta
  • klein handje cherrytomaten, liefst in verschillende kleuren
  • wat gedroogde dragon
  • peper
  • olijfolie

Voor de rucola-salade:

  • 100 gr slamix met rucola
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 tl mosterd
  • 2 el wijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je de hartige kaastaart met tomaat

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een quichevorm in en bekleed de vorm met de plakjes deeg. Prik het deeg in met een vork, besmeer de bodem met mosterd en zet deze koud weg.
  • Halveer de tomaatjes en verwijder de zaadjes. Dep ze goed droog.
  • Snijd de kaas in blokjes en verdeel deze over de quichevorm.
  • Beleg de taart met de gehalveerde tomaatjes en bestrooi met peper en dragon. Bak de kaasquiche in 30 minuten gaar.
  • Een kruidige salade past uitstekend bij deze hartige kaastaart. Meng hiervoor de slamix met een vinaigrette die je maakt door de sjalot te mengen met de mosterd, wijnazijn en olijfolie. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.

Tip: een restje kaasquiche doet het ook heel goed als lunch de volgende dag!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten