Deze kaasquiche is heaven voor echte kaasliefhebbers want er gaan maar liefst drie soorten kaas in! Het fijne is dat je gewoon de soorten kaas kunt gebruiken die jij lekker vindt, zolang je maar zo’n 250 gram kaas in de taart verwerkt.
Welke kaas voor kaasquiche?
Ik vind het lekker om de sterkte van de kazen een beetje af te wisselen in deze kaasquiche. Ik gebruik bijvoorbeeld graag geitenkaas omdat deze lekker fris van smaak is. Een lekkere combinatie met de zachte Port Salut en zoutige feta. Maar denk ook eens aan een combinatie van geitenkaas, Emmentaler én voor een beetje pit een lekkere blauwe kaas: Roquefort bijvoorbeeld. Net wat je lekker vindt!
Tip: omdat je lekker kunt variëren met de kaassoorten in deze quiche, is het ook een ideaal gerecht om restjes op te maken. Denk bijvoorbeeld aan de overblijfselen van een kaasplankje.
Vegetarische quiche met tomaatjes
Omdat het oog ook wat wil, fleur ik deze kaasquiche op met een paar mooie, frisse kleuren. Ik ben op zoek gegaan naar meerkleurige tomaatjes, bij sommige supermarkten en de groenteboer kun je ze meestal wel vinden: van die lekkere cherrytomaatjes in rood, oranje en geel. Prachtige kleuren die een mooi contrast vormen met de kaasquiche, die van zichzelf niet zoveel kleur heeft! Ook een frisse, groene salade met rucola doet het heel goed bij de quiche.
Dit recept is geschikt voor 3-4 personen als diner, als je er een flinke groene salade bij serveert.
Meer quiche recepten
Ook zo’n fan van hartige taarten? Dan vind je deze quiche met spinazie en blauwe kaas vast ook lekker. Of wat dacht je van deze quiche met brandnetels?
Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Yvonne cramer
4 augustus 2021 at 08:31Hallo Sandra,
Een mensenleven geleden maakte ik voor’t eerst een 3 kazenquiche! Verukkukelijk!!!
Raakte het recept kwijt en vond het vandaag terug, weliswaar met tomaatjes. Ik ben bang dat het daar wat drassig van wordt maar probeer het toch.
Veel succes met je browser🐶
Sandra
7 augustus 2021 at 07:48Hi Yvonne, wat een leuke reactie! Ik hoop dat het recept net zo lekker smaakt als in je herinnering! De tomaatjes kunnen inderdaad zorgen dat de quiche wat drassig wordt. Ik kan aanbevelen om de pitjes uit de tomaten te verwijderen, en ze even droog te deppen. Dan verwijder je in ieder geval het meeste vocht!