• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Kaneelbroodjes met zoete frosting

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: mrt 2016 door Sandra

    Deze kaneelbroodjes stonden vorig jaar op de paasbrunch-tafel en waren een enorm succes. Zoet, sticky en overheerlijk zijn ze! Letterlijk om je vingers bij af te likken...

    Naar recept
    Kaneelbroodjes - Cinnamon rolls

    Deze kaneelbroodjes zijn perfect om te serveren met Pasen, maar het is eigenlijk zonde om ze maar 1x per jaar te eten. Serveer ze dan ook gerust als een fantastisch zondags ontbijtje!

    Ze vullen trouwens ontzettend, als onderdeel van een paasbrunch is 1 kaneelbroodje per persoon echt voldoende.

    Het kaneelbroodjes recept van Menno

    Het recept komt uit het bakboek van Menno de Koning, van Heel Holland Bakt. Normaal gesproken publiceer ik geen recepten één op één, maar deze kaneelbroodjes zijn gewoon te lekker.

    Van binnen zijn ze heerlijk zacht en fluffy. En de bovenkant heeft een iets krokant randje. Echt om je vingers bij op te eten zijn ze!

    Om het helemaal af te maken serveer je ze met een dunne, zoete frosting. Die maak je heel makkelijk door poedersuiker te mengen met een beetje water. 

    Invriezen

    Met dit recept maak je (gelukkig) best een hoop kaneelbroodjes. Gelukkig maar, want het maken van de broodjes is best even een klusje. Het deeg moet tussendoor namelijk een paar keer rijzen.

    Vers gebakken zijn de broodjes echt het lekkerste (eet ze het liefste nog een beetje warm).

    Overgebleven kaneelbroodjes kun je - het liefste zonder de frosting - prima invriezen. Als je ze wilt eten kun je ze dan weer even opwarmen in de oven. Echt fantastisch als onderdeel van een zondags ontbijtje, of serveer ze tijdens het Paasontbijt.

    Meer ontbijtrecepten met kaneel

    De heerlijke, rijke smaak van kaneel leent zich voor een heleboel ontbijtrecepten. Wat denk je bijvoorbeeld van deze overheerlijke kaneelpannenkoeken? Of deze voedzame havermout met appel en kaneel?

    Recept

    Kaneelbroodjes - Cinnamon rolls met een frosting van poedersuiker en water. De broodjes zitten nog in de muffinvorm waarin ze gebakken zijn.

    Kaneelbroodjes met zoete frosting

    Er gaat niets boven de geur van versgebakken kaneelbroodjes. Deze heerlijke zoete cinnamon rolls met een dikke laag frosting zijn echt zalig.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Rusten: 1 uur uur 30 minuten minuten
    Totale tijd: 2 uur uur 15 minuten minuten
    Servings: 12 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mixer
    • koksmes

    Ingrediënten

    Voor de broodjes

    • 75 gr boter
    • 235 ml melk
    • 11 gr instant gist
    • 615 gr bloem
    • 100 gr kristalsuiker
    • 1 tl zout
    • 2 eieren

    Voor de kaneel-vulling

    • 225 gr bruine basterdsuiker
    • 2,5 el kaneel
    • 60 gr roomboter

    Voor de frosting

    • 85 gr mon chou
    • 60 gr roomboter
    • 200 gr poedersuiker
    • 1 tl vanille-extract
    • 1 snuf zout
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Begin met het deeg. Smelt de boter in de magnetron. Verwarm de melk tot 40 graden. Haal van het vuur en los de gist op in de melk. Doe de bloem, suiker en zout in een kom en meng door elkaar.
    • Meng met de deeghaken van de mixer de melk, gesmolten boter en eieren door het deeg. Kneed in ca 8 minuten tot een soepel deeg dat makkelijk loslaat van de kom. Dek af met plasticfolie of een vochtige doek en laat een uur rijzen.
    • Meng de bruine basterdsuiker met kaneel en smelt de boter voor de vulling. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol uit tot een lap van ca 50x40 cm. Bestrijk met de gesmolten boter en bestrooi met de kaneelsuiker.
    • Rol voorzichtig op tot een rol en snijd met een scherp mes in 12 plakken. Doe deze in een met bakpapier beklede ovenschaal en laat afgedekt nog een half uur rijzen.
    • Bak de rolls in 15 minuten af op 200 graden. Meng ondertussen de ingrediënten voor de icing en besmeer de kaneelbroodjes meteen met de icing als ze uit de oven komen.

    Notities

    Tip: als je de kaneelbroodjes na het afbakken niet meteen met de icing besmeert, kun je ze invriezen voor later gebruik.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 522kcal | Koolhydraten: 84g | Eiwitten: 8g | Vetten: 18g | Zout: 217mg | Vezels: 2g | Suiker: 44g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Marijn

      november 23, 2016 at 1:54 pm

      Makkelijk recept en lekker beknopt beschreven! Bedankt.
      Weet je toevallig of het ook mogelijk is om het deeg in te vriezen om later af te bakken?

      Beantwoorden
      • Sandra

        november 23, 2016 at 5:28 pm

        Leuk om te horen, dankje! Ja ik denk dat dit zeker kan, deeg voor bijvoorbeeld scones kun je ook goed invriezen bijvoorbeeld. Ik zou het gewoon proberen!

        Beantwoorden
    2. Eef

      maart 13, 2016 at 8:41 pm

      Héérlijk! Kaneelbroodje of Cinnamon Buns zijn echt favoriet. Ik eet ze alleen bijna nooit want het is niet bepaald goed voor de lijn maar wie weet met Pasen maar weer eens, lekker!

      Beantwoorden
    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.