• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Kersen kruimeltaart repen

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: okt 2020 door Sandra

    Kersen kruimeltaart - heerlijk bij de thee! Als je de vriezer gaat leegmaken, kom je nog eens wat tegen! Zo vond ik nog twee bakken met ontpitte kersen van onze eigen kersenboom. Die kersen hadden natuurlijk gewoon in de yoghurt gekund, maar waarom er niet iets heel lekkers mee maken? Deze kersen kruimeltaart repen werden het. Met lekker veel speculaaskruiden om een herfstig tintje te geven aan dit gebak.

    Naar recept
    Kersen kruimeltaart repen op een vel bakpapier. Er zijn drie stukken uit de kruimelkoek gesneden.

    Makkelijk taartrecept

    Deze kersen kruimeltaart repen zijn echt waanzinnig makkelijk te maken. Op de kersenvulling na doe je alle ingrediënten in de keukenmachine waarin je het snel tot een kruimeldeeg mengt. Even de bodem voorbakken, de kersen & de kruimellaag erop en dan afbakken. Echt zó klaar.

    Als je fan bent van dit soort makkelijke taarten, dan kan ik deze pruimen plaatkoek trouwens ook van harte aanbevelen.

    Kersentaart invriezen

    kersentaart

    Ook handig: deze kersentaart laat zich prima invriezen, dus mocht je wat over hebben of de taart al eerder willen maken, is dat geen enkel punt.

    Deze kersen kruimeltaart repen doen het goed als tussendoortje bij de koffie of thee, maar je kunt ze ook heel goed serveren als toetje. Extra lekker met een bol vanille-ijs of warme vanillesaus.

    Enneh... Je maakt ze met volkorenmeel en havermout, dus ik hou je ook niet tegen als je deze repen als ontbijt serveert ;-)

    Recept

    Kersen kruimeltaart repen op een vel bakpapier. Er zijn drie stukken uit de kruimelkoek gesneden.

    Kersen kruimeltaart repen

    Deze kersen kruimeltaart repen zijn waanzinnig makkelijk te maken en heel erg lekker. Dankzij een flinke snuf speculaaskruiden smaken ze heerlijk bij een kop thee, maar je kunt ze ook warm serveren als toetje.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 30 minuten minuten
    Totale tijd: 50 minuten minuten
    Servings: 9 stukken
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • bakvorm 20x20 cm
    • bakpapier
    • keukenmachine
    • kersenontpitter

    Ingrediënten

    • 125 gr volkorenmeel (of gewone witte bloem)
    • 100 gr havermout
    • 125 gr bruine suiker
    • 150 gr boter
    • 2 tl speculaaskruiden
    • 1 tl vanille-extract
    • 1 snufje zout
    • 400 gr kersen (ontpit, vers of diepvries)
    • 35 gr kristalsuiker
    • 1 el maizena
    • optioneel: geschaafde amandelen
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Ontpit indien nodig de kersen en halveer ze. Laat de kersen goed uitlekken.
    • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    • Maak ondertussen het kruimeldeeg. Doe hiervoor alle ingrediënten - behalve de kersen, kristalsuiker en maizena - in een keukenmachine en draai snel tot een grof kruimeldeeg. Als je geen keukenmachine hebt kun je dit uiteraard ook prima met je handen doen.
    • Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier en doe ⅔ van het deeg in de vorm. Druk het deeg goed aan op de bodem en bak de bodem 20 minuten.
    • Dep de kersen nog eens extra droog met keukenpapier en schep ze om met de kristalsuiker en maizena. Verdeel de kersen over de taartbodem.
    • Verkruimel de rest van het deeg grof boven de kersenlaag en top af met de geschaafde amandelen. Bak de taart nog 30 minuten verder en laat volledig afkoelen voor je hem aansnijdt.

    Notities

    Deze kersen kruimeltaart repen laten zich prima invriezen, dus mocht je wat over hebben of de taart al eerder willen maken, is dat geen enkel punt.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 305kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwitten: 4g | Vetten: 15g | Zout: 155mg | Vezels: 4g | Suiker: 23g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.