Kersen kruimeltaart - heerlijk bij de thee! Als je de vriezer gaat leegmaken, kom je nog eens wat tegen! Zo vond ik nog twee bakken met ontpitte kersen van onze eigen kersenboom. Die kersen hadden natuurlijk gewoon in de yoghurt gekund, maar waarom er niet iets heel lekkers mee maken? Deze kersen kruimeltaart repen werden het. Met lekker veel speculaaskruiden om een herfstig tintje te geven aan dit gebak.

Makkelijk taartrecept
Deze kersen kruimeltaart repen zijn echt waanzinnig makkelijk te maken. Op de kersenvulling na doe je alle ingrediënten in de keukenmachine waarin je het snel tot een kruimeldeeg mengt. Even de bodem voorbakken, de kersen & de kruimellaag erop en dan afbakken. Echt zó klaar.
Als je fan bent van dit soort makkelijke taarten, dan kan ik deze pruimen plaatkoek trouwens ook van harte aanbevelen.
Kersentaart invriezen
Ook handig: deze kersentaart laat zich prima invriezen, dus mocht je wat over hebben of de taart al eerder willen maken, is dat geen enkel punt.
Deze kersen kruimeltaart repen doen het goed als tussendoortje bij de koffie of thee, maar je kunt ze ook heel goed serveren als toetje. Extra lekker met een bol vanille-ijs of warme vanillesaus.
Enneh... Je maakt ze met volkorenmeel en havermout, dus ik hou je ook niet tegen als je deze repen als ontbijt serveert ;-)
Recept
Kersen kruimeltaart repen
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 125 gr volkorenmeel (of gewone witte bloem)
- 100 gr havermout
- 125 gr bruine suiker
- 150 gr boter
- 2 tl speculaaskruiden
- 1 tl vanille-extract
- 1 snufje zout
- 400 gr kersen (ontpit, vers of diepvries)
- 35 gr kristalsuiker
- 1 el maizena
- optioneel: geschaafde amandelen
Zo maak je het
- Ontpit indien nodig de kersen en halveer ze. Laat de kersen goed uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maak ondertussen het kruimeldeeg. Doe hiervoor alle ingrediënten - behalve de kersen, kristalsuiker en maizena - in een keukenmachine en draai snel tot een grof kruimeldeeg. Als je geen keukenmachine hebt kun je dit uiteraard ook prima met je handen doen.
- Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier en doe ⅔ van het deeg in de vorm. Druk het deeg goed aan op de bodem en bak de bodem 20 minuten.
- Dep de kersen nog eens extra droog met keukenpapier en schep ze om met de kristalsuiker en maizena. Verdeel de kersen over de taartbodem.
- Verkruimel de rest van het deeg grof boven de kersenlaag en top af met de geschaafde amandelen. Bak de taart nog 30 minuten verder en laat volledig afkoelen voor je hem aansnijdt.
Laat een reactie achter