Mosterdsoep met spekjes behoort tot mijn favoriete soepen, zo lekker hartig met die uitgebakken spekjes erin! En de tijm maakt hem heerlijk kruidig. Sowieso ben ik gek op soep, dat is ons vroeger thuis met de pap soeplepel ingegoten.

Elke dag soep
In mijn herinnering stond er vrijwel iedere dag soep op tafel als voorgerecht, en nog steeds als we bij mijn ouders eten starten we het diner met een kommetje soep. Vaak kippensoep of groentensoep, maar soms ook mosterdsoep.
Makkelijk recept voor mosterdsoep
De meeste ingrediënten voor deze soep heb je waarschijnlijk al in huis. Bovendien staat mosterdsoep binnen een half uur op tafel, dus is het een snelle maaltijd om te maken. Deze soep is lekker als voorgerecht of lunch, maar kan - met wat stokbrood met knoflookboter of bijvoorbeeld dit gevulde stokbrood met mozzarella erbij - ook prima als hoofdgerecht geserveerd worden.

Als je het recept als hoofdgerecht wilt serveren, zou ik de hoeveelheid soep per persoon wel verdubbelen. Dat komt echt wel op! En zo niet, dan heb je de volgende dag nog een heerlijke lunch! Je kunt de soep namelijk prima nog een dag of twee bewaren in de koelkast. Ook lekker om mee te nemen naar je werk natuurlijk.
Neem ook eens een kijkje bij mijn andere soep recepten.
Recept

Mosterdsoep met spekjes en tijm
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 2 kruimige aardappels
- 1 ui
- 1 prei
- 3 el grove mosterd
- 1 liter groentebouillon
- 1,5 tl gedroogde tijm
- 100 gr spekreepjes
Zo maak je het
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de ui fijn en de prei in halve ringen.
- Verhit wat boter of olie in een soeppan en voeg de aardappels, ui en prei toe. Fruit ze op een zacht vuurtje even aan. Voeg vervolgens de mosterd toe, roer goed en bak even mee.
- Voeg de bouillon toe en breng de mosterdsoep aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes doorkoken. Bak ondertussen de spekjes uit in een droge koekenpan.
- Haal de soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng de soep op smaak met peper en zout. Zorg ervoor dat de soep niet té zout is, want de spekjes maken de soep ook nog zouter.
- Schenk de mosterdsoep in kommen en garneer met de uitgebakken spekjes.






Nelleke
Hallo Sandra. Ik wil een keer de muffins met banaan en chocolade proberen. De walnoten wil ik weglaten. Ik begrijp dat ik dan 200 gr zelfrijzend bakmeel moet gebruiken plus 1 tl bakpoeder, of 100 gr bloem plus 3 gr. bakpoeder. Klopt dat? Ik bak eigenlijk bijna nooit, vandaar de vraag of ik het goed begrepen heb.
Anne-Marie
Ik heb mosterdsoep eigenlijk nog maar pas ontdekt maar het is inderdaad heerlijk en makkelijk te maken!