Menu
snel klaar / Hoofdgerechten / kip

Omelet gevuld met wokgroenten en kip

Omelet met wokgroenten en kip

Gebruik jij ook regelmatig wraps voor het avondeten? Dit is weer eens wat anders, want in dit recept gebruik je een omelet in plaats van een gewone wrap om de vulling van kip en groenten te verpakken. Deze omelet met wokgroenten en kip zet je in een handomdraai op tafel, je bent nog geen kwartier bezig. Fijn voor doordeweeks en daarom eten we het zelf erg regelmatig! En het is ook niet zo’n zware maaltijd, dus serveer deze omelet met kip en wokgroenten bijvoorbeeld voor je gaat sporten. Of nog beter: erna, want met dit recept krijg je een mooie hoeveelheid eiwitten binnen.

Snel aan tafel met deze omelet met wokgroenten en kip

Doordeweeks wil je waarschijnlijk snel aan tafel, maar toch een voedzame maaltijd op tafel zetten. Nou, dan zit je met deze omelet met kip en wokgroenten helemaal goed. Met dit recept kun je binnen een kwartier aan tafel en heb je evengoed een verse, voedzame en zelfgemaakte maaltijd op tafel staan. Bovendien krijg je per persoon 200 gram groenten binnen met dit recept, dan zit je al bijna aan de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten per dag.

Recept omelet gevuld met wokgroenten en kip

4 from 9 stemmen
Gang: DinerKeuken: Snel klaarNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

9

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

341

kcal

Een lekker makkelijk & snel recept, ideaal voor doordeweekse dagen.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 4 4 eieren (neem 1 extra ei per persoon als jullie grote eters zijn!)

  • 400 gr 400 Oosterse wokgroenten

  • 1 1 kipfilet

  • 1 cm 1 verse gember

  • 1 teen 1 knoflook

  • zoetzure chilisaus (ook makkelijk zelf te maken, check het recept)

Bereiding omelet met wokgroenten en kip

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes en snijd de gember en de knoflook fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een wok en bak de stukjes kipfilet met de gember en de knoflook tot de kip gaar is.
  • Voeg vervolgens de wokgroenten toe en wok deze een paar minuten mee, tot ze wat zachter worden.
  • Klop ondertussen de eieren los met peper en zout. Bak twee omeletten van het eimengsel.
  • Vul de omeletten met het wokgroenten / kipmengsel en serveer met de chilisaus.

Opmerkingen

  • In plaats van een zak kant en klare wokgroenten kun je ook al je groentenrestjes gebruiken voor dit recept. Denk aan paprika, champignons, courgette, prei, ui…
Recept omelet met kip en wokgroenten

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter