Deze rijstschotel met kip is perfect voor een doordeweekse avond, want hij is met 20 minuten klaar. Door de verschillende verse groenten is het ook nog eens een gezonde maaltijd! Doordat het een lichte maaltijd is, eet ik deze rijstschotel met kip graag voor het sporten, ideaal. Daarnaast is het ook gewoon een heel lekker gerecht. Doordat de je kip marineert in o.a. honing krijgt die een lekker zoetje mee, en doordat je de wortel en de sperziebonen niet zolang meebakt, blijven die lekker knapperig. Je kunt de sperziebonen trouwens ook prima vervangen door sugar snaps, die vind ik persoonlijk nog lekkerder!
Kip met rijst en groenten
Handig bij dit recept is dat je de kip al prima eerder kunt marineren. Dit kun je zelfs een avond van tevoren al doen. Zo ben je extra snel klaar wanneer je de rijstschotel gaat maken. Ik gebruik trouwens meestal zilvervlies rijst om deze rijstschotel met kip te maken. Persoonlijk vind ik dit net wat meer smaak hebben dan witte rijst en het is een stuk voedzamer. Maar kies uiteraard wat jij het lekkerste vindt!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
1 Reactie
Danella
17 april 2017 at 17:51Dit ziet er lekker uit! En ook heel erg fijn dat het gemakkelijk is om te maken ‘s avonds. Soms heb ik echt geen zin om nog heel lang in de keuken te staan en dan zijn dit soort gerechten ideaal.