snel klaar

Rijstschotel met kip, sperziebonen en wortel

Rijstschotel met kip

Deze rijstschotel met kip is perfect voor een doordeweekse avond, want hij is met 20 minuten klaar. Door de verschillende verse groenten is het ook nog eens een gezonde maaltijd! Doordat het een lichte maaltijd is, eet ik deze rijstschotel met kip graag voor het sporten, ideaal. Daarnaast is het ook gewoon een heel lekker gerecht. Doordat de je kip marineert in o.a. honing krijgt die een lekker zoetje mee, en doordat je de wortel en de sperziebonen niet zolang meebakt, blijven die lekker knapperig. Je kunt de sperziebonen trouwens ook prima vervangen door sugar snaps, die vind ik persoonlijk nog lekkerder!

Kip met rijst en groenten

Handig bij dit recept is dat je de kip al prima eerder kunt marineren. Dit kun je zelfs een avond van tevoren al doen. Zo ben je extra snel klaar wanneer je de rijstschotel gaat maken. Ik gebruik trouwens meestal zilvervlies rijst om deze rijstschotel met kip te maken. Persoonlijk vind ik dit net wat meer smaak hebben dan witte rijst en het is een stuk voedzamer. Maar kies uiteraard wat jij het lekkerste vindt!

Recept rijstschotel met kip, sperziebonen en wortel

0 from 0 votes
Course: DinerDifficulty: Gemiddeld
Voor
personen
Bereidingstijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 300 gr (zilvervlies) rijst

  • 4 el honing

  • 2 el oestersaus

  • 2 el sojasaus

  • 2 tl olijfolie

  • 1 rode peper

  • 2 tenen knoflook

  • 1 cm gember

  • 500 gr kipfilet

  • 300 gr sperziebonen of sugar snaps

  • 4 wortels

  • 1 ui

Bereiding rijstschotel met kip en groenten

  • Maak een marinade van de honing, oestersaus, sojasaus, olijfolie en de fijngesneden knoflook, gember en rode peper. Snijd de kip in blokjes en roer deze goed door de marinade. Dit kun je al eerder op de dag doen en de kip koud wegzetten tot gebruik.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijd de wortels in kleine stukjes.
  • Snijd de sperziebonen doormidden. Gebruik je sugar snaps om de rijstschotel te maken, dan hoef je deze niet te halveren.
  • Verhit wat olie in een wok en roerbak de stukjes kip (inclusief marinade).
  • Voeg zodra deze bruin en gaar zijn, de stukjes wortel en ui toe. Voeg ook de sperziebonen of sugar snaps toe en roerbak alles nog 5 minuten mee. Breng indien nodig de rijstschotel nog extra op smaak met peper en zout.
  • Serveer de stukjes kip en groente met de rijst.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Danella

    Dit ziet er lekker uit! En ook heel erg fijn dat het gemakkelijk is om te maken ‘s avonds. Soms heb ik echt geen zin om nog heel lang in de keuken te staan en dan zijn dit soort gerechten ideaal.

    17 april 2017 at 17:51
  • Reactie achterlaten