snel klaar

Rijstschotel met kip, sperziebonen en wortel

Rijstschotel met kip, sperziebonen en wortel

Deze rijstschotel met kip is perfect voor een doordeweekse avond, want hij is met een kwartiertje klaar. Door de verschillende verse groenten is het ook nog eens een gezonde maaltijd! Doordat het een lichte maaltijd is, eet ik deze rijstschotel met kip graag voor het sporten, ideaal. Daarnaast is het ook gewoon een heel lekker gerecht. Doordat de je kip marineert in o.a. honing krijgt die een lekker zoetje mee, en doordat je de wortel en de sperziebonen niet zolang meebakt, blijven die lekker knapperig. Je kunt de sperziebonen trouwens ook prima vervangen door sugar snaps, die vind ik persoonlijk nog lekkerder!

Ik gebruik trouwens altijd zilvervlies rijst om deze rijstschotel met kip te maken. Persoonlijk vind ik dit net wat meer smaak hebben dan witte rijst en het is een stuk gezonder voor je!

Ingrediënten voor een rijstschotel voor 4 personen

  • 300 gr (zilvervlies) rijst
  • 4 el honing
  • 2 el oestersaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl olijfolie
  • 500 gr kipfilet
  • 3 el maizena
  • 1,5 el zonnebloemolie
  • 200 gr sperziebonen of sugar snaps
  • 2 wortels
  • 1 rode peper
  • 1 ui

Zo maak je de rijstschotel met kip en groenten

  • Kook de rijst en snijd ondertussen de kip in blokjes.
  • Snijd de wortels in kleine stukjes.
  • Snijd de sperziebonen doormidden. Gebruik je sugar snaps om de rijstschotel te maken, dan hoef je deze niet te halveren.
  • Snipper de ui en de rode peper fijn.
  • Meng de honing en de oestersaus, de sojasaus, de olijfolie en de rode peper door elkaar. Roer dit door de stukjes kip en roer de maizena er goed doorheen.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de stukjes kip.
  • Voeg zodra deze bruin en gaar zijn, stukjes wortel en de ui toe. Voeg ook de sperziebonen of sugar snaps toe en roerbak alles nog 3 minuten mee.
  • Serveer de stukjes kip en groente met de rijst.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Danella

    Dit ziet er lekker uit! En ook heel erg fijn dat het gemakkelijk is om te maken ‘s avonds. Soms heb ik echt geen zin om nog heel lang in de keuken te staan en dan zijn dit soort gerechten ideaal.

    17 april 2017 at 17:51
  • Reactie achterlaten