hersenspinsels

5x Recepten met kip – mijn favorieten!

Kipschotel met aardappel en wokgroenten

Grijp jij voor een doordeweekse avond ook graag naar een recept met kip? Ik wel! Het is makkelijk, lekker en vaak snel klaar. Kip komt daarom vrijwel wekelijks bij ons op tafel. Tijd om mijn favoriete recepten met kip voor jullie op een rijtje te zetten. 

Kipschotel met wokgroenten

Niet mokken, lekker wokken! Tja, daar moet ik nog steeds elke keer aan denken als ik ga wokken ;-) Deze kipschotel is al heel lang een goed bezocht recept op mijn blog. Ik snap het wel, want eenpansgerechten als deze zijn natuurlijk heel fijn. Snel klaar, en je hebt lekker weinig afwas. Een heel fijn recept voor een doordeweekse avondmaaltijd dus. Je kunt deze schotel trouwens ook heel goed aan het einde van de week maken, om al je restjes groenten op te maken!

Naar het recept voor de kipschotel met wokgroenten. 

Traybake met kip en groenten

Traybake kip

Over makkelijke recepten met kip gesproken: deze traybake schuif je zó de oven in, heerlijk! En je hebt er ook maar zes ingrediënten voor nodig. Volgens mij is er niemand die dit niet lekker vindt. En hoe fijn is het om alle ingrediënten zo bij elkaar te kunnen doen, lekker weinig afwas!

Naar het recept voor de traybake met kip

Rijstschotel met kip en groenten

Rijstschotel met kip, sperziebonen en wortel

Nog zo’n lekker & snel recept met kip: deze rijstschotel is één van de populairste recepten op mijn blog. Ik maak ‘m zelf ook nog wel eens, handig om restjes groenten op te maken, want in plaats van sugar snaps en wortel kun je ook prima andere groenten gebruiken. Met broccoli is deze schotel bijvoorbeeld ook lekker.

Naar het recept voor de rijstschotel met kip

Salade met kip en kokos

Gepocheerde kokoskip met komkommersalade

Ik denk dat dit mijn persoonlijke favoriete recept met kip is. De foto is in ieder geval bij mij favoriet, iedere keer dat ik ‘m zie, krijg ik weer zin in deze salade. Echt zo lekker als licht avondmaal op een warme dag. Frisse linten komkommer, gepocheerde kip, en dan de romige dressing met kokosmelk. Dit wil je proeven!

Naar het recept voor de kipsalade

Kip-kerrie stukjes met citroendip

Kip kerrie stukjes

Hmmmm, deze zijn lekker joh! Je paneert de stukjes kip in bloem met kerrie, peper en zout, en daarna bak je ze in de koekenpan tot ze een krokant jasje hebben. Simpel, maar zó lekker! En de frisse citroendip met yoghurt maakt het helemaal af. Het is lekker om bij deze kipstukjes wat gebakken aardappels en groenten te serveren, dan heb je een heerlijk avondmaal.

Naar het recept voor de kip-kerrie stukjes

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten