Ben jij ook zo dol op curry? Ik eet ze graag en regelmatig. Heerlijk zo'n pruttelende pan op het vuur waar een heerlijke geur uit naar boven komt! Bovendien is het heel makkelijk om een vegetarische curry te maken.

Natuurlijk is een curry met zalm of een curry met kip of garnalen erg lekker, maar laat dit ook eens achterwege en ga voor een lekkere vegetarische variant, zoals deze spinaziecurry.
Vegetarische curry met ei
In dit geval vervang je het vlees of de vis door een eitje. Ook heel lekker. Immers is spinazie & ei een klassieke combinatie die je ook in een curry prima kunt gebruiken!
De kokosmelk maakt het tot een lekker romig geheel en met cashewnoten krijg je een lekkere 'crunch' in je curry.
Ingrediënten voor dit recept
In de tekst hierboven heb ik al het één en ander 'verraden'. Voor deze spinaziecurry heb je nodig:
Spinazie - voor deze curry gebruik je verse spinazie. Let goed op of de spinazie al is voorgewassen.
Eieren - voor een vullend gevoel én omdat ei en spinazie nu eenmaal een gouden duo zijn. Gebruik bij voorkeur vrije uitloop eitjes. Wil je een vegan curry maken? Vervang de eieren dan bijvoorbeeld voor blokjes gebakken tofu.
Kokosmelk - voor een lekker romige curry voeg je wat kokosmelk toe. Let op: gebruik niet de 'kokosdrink' die bij de plantaardige melkvervangers staat, maar die dikke romige kokosmelk uit een pakje of blik. Je vindt deze bij de Aziatische ingrediënten.
Currypasta - voor dit recept gebruik je een groene currypasta als basis. Ook deze is te vinden in het Aziatische schap.
Smaakmakers - knoflook, ui, verse gember en rode peper. Deze ingrediënten geven veel extra smaak aan de spinaziecurry. Houdt je niet zo van pittig? Snijd dan de zaadlijsten weg uit de rode peper.
Rijst - maak gebruik van rijst naar keuze. Zilvervliesrijst is de meest voedzame optie, maar zelf vind ik pandanrijst erg lekker in dit recept.
Cashewnoten - als crunchy element is een handje cashewnoten erg lekker als topping op de curry.
Bijgerechten bij curry
Deze curry met spinazie is een volledig gerecht, maar je kunt er ook voor kiezen om in plaats van rijst, lekker platbrood te serveren als bijgerecht.
Raita smaakt ook altijd goed bij curry's. Dit is een dikke saus op basis van yoghurt, komkommer en munt. Lekker verfrissend!
Voorbereiden, bewaren en restjes
Je kunt dit recept deels voorbereiden door de smaakmakers (knoflook, ui, rode peper en gember) al eerder op de dag fijn te snijden, en te bewaren in een luchtdichte doos. Ook de eieren kun je al eerder op de dag koken, als je het niet erg vindt om de eieren koud bij de curry te serveren.
Heb je een restje over van de spinaziecurry? Bewaar dit niet te lang, maximaal een dag. Je kunt het de volgende dag nog prima eten als lunch. Even opwarmen in bijvoorbeeld de magnetron en je kunt weer aan tafel.
Recept

Vegetarische curry met spinazie en ei
Ingrediënten
- 120 gr pandanrijst
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 2,5 cm gember
- 0,5 rode peper
- 2 el groene currypasta
- 300 gr spinazie
- 200 ml kokosmelk
- 2 eieren
- 30 gr cashewnoten
Zo maak je het
- Kook een liter water en kook hierin de rijst in 12 minuten gaar.
- Kook de eieren ondertussen in 6 minuten hard, laat schrikken en pel de eieren.
- Snijd ondertussen de knoflook, ui, gember en de rode peper fijn (verwijder eerst de zaadlijsten) en was de spinazie grondig.
- Verhit wat olie in een wok en bak de knoflook, ui, gember, rode peper en de currypasta 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en voeg beetje bij beetje de spinazie toe tot deze geslonken is.
- Breng de curry eventueel nog verder op smaak met peper en zout en voeg de rijst toe. Bak nog even door tot de kokosmelk is verdampt.
- Serveer de vegetarische curry met de eitjes en de cashewnoten.






Laat een reactie achter