• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Vegetarische curry met spinazie en ei

    Bijgewerkt: okt 2023 · Geplaatst: dec 2013 door Sandra

    Ben jij ook zo dol op curry? Ik eet ze graag en regelmatig. Heerlijk zo'n pruttelende pan op het vuur waar een heerlijke geur uit naar boven komt! Bovendien is het heel makkelijk om een vegetarische curry te maken.

    Naar recept
    Vegetarische curry met spinazie en ei

    Natuurlijk is een curry met zalm of een curry met kip of garnalen erg lekker, maar laat dit ook eens achterwege en ga voor een lekkere vegetarische variant, zoals deze spinaziecurry.

    Vegetarische curry met ei

    In dit geval vervang je het vlees of de vis door een eitje. Ook heel lekker. Immers is spinazie & ei een klassieke combinatie die je ook in een curry prima kunt gebruiken!

    De kokosmelk maakt het tot een lekker romig geheel en met cashewnoten krijg je een lekkere 'crunch' in je curry.

    Ingrediënten voor dit recept

    In de tekst hierboven heb ik al het één en ander 'verraden'. Voor deze spinaziecurry heb je nodig:

    Spinazie - voor deze curry gebruik je verse spinazie. Let goed op of de spinazie al is voorgewassen.

    Eieren - voor een vullend gevoel én omdat ei en spinazie nu eenmaal een gouden duo zijn. Gebruik bij voorkeur vrije uitloop eitjes. Wil je een vegan curry maken? Vervang de eieren dan bijvoorbeeld voor blokjes gebakken tofu.

    Kokosmelk - voor een lekker romige curry voeg je wat kokosmelk toe. Let op: gebruik niet de 'kokosdrink' die bij de plantaardige melkvervangers staat, maar die dikke romige kokosmelk uit een pakje of blik. Je vindt deze bij de Aziatische ingrediënten.

    Currypasta - voor dit recept gebruik je een groene currypasta als basis. Ook deze is te vinden in het Aziatische schap.

    Smaakmakers - knoflook, ui, verse gember en rode peper. Deze ingrediënten geven veel extra smaak aan de spinaziecurry. Houdt je niet zo van pittig? Snijd dan de zaadlijsten weg uit de rode peper.

    Rijst - maak gebruik van rijst naar keuze. Zilvervliesrijst is de meest voedzame optie, maar zelf vind ik pandanrijst erg lekker in dit recept.

    Cashewnoten - als crunchy element is een handje cashewnoten erg lekker als topping op de curry.

    Bijgerechten bij curry

    Deze curry met spinazie is een volledig gerecht, maar je kunt er ook voor kiezen om in plaats van rijst, lekker platbrood te serveren als bijgerecht.

    Raita smaakt ook altijd goed bij curry's. Dit is een dikke saus op basis van yoghurt, komkommer en munt. Lekker verfrissend!

    Voorbereiden, bewaren en restjes

    Je kunt dit recept deels voorbereiden door de smaakmakers (knoflook, ui, rode peper en gember) al eerder op de dag fijn te snijden, en te bewaren in een luchtdichte doos. Ook de eieren kun je al eerder op de dag koken, als je het niet erg vindt om de eieren koud bij de curry te serveren.

    Heb je een restje over van de spinaziecurry? Bewaar dit niet te lang, maximaal een dag. Je kunt het de volgende dag nog prima eten als lunch. Even opwarmen in bijvoorbeeld de magnetron en je kunt weer aan tafel.

    Recept

    Vegetarische curry met spinazie en ei op een groen bordje. Op de witte rijst ligt een laag spinaziecurry, stukken gekookt ei en rode peper. De curry is bestrooid met cashewnoten.

    Vegetarische curry met spinazie en ei

    Een makkelijke vegetarische curry met spinazie, ei en cashewnoten.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 25 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan
    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 120 gr pandanrijst
    • 1 teen knoflook
    • 1 ui
    • 2,5 cm gember
    • 0,5 rode peper
    • 2 el groene currypasta
    • 300 gr spinazie
    • 200 ml kokosmelk
    • 2 eieren
    • 30 gr cashewnoten
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Kook een liter water en kook hierin de rijst in 12 minuten gaar.
    • Kook de eieren ondertussen in 6 minuten hard, laat schrikken en pel de eieren.
    • Snijd ondertussen de knoflook, ui, gember en de rode peper fijn (verwijder eerst de zaadlijsten) en was de spinazie grondig.
    • Verhit wat olie in een wok en bak de knoflook, ui, gember, rode peper en de currypasta 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en voeg beetje bij beetje de spinazie toe tot deze geslonken is.
    • Breng de curry eventueel nog verder op smaak met peper en zout en voeg de rijst toe. Bak nog even door tot de kokosmelk is verdampt.
    • Serveer de vegetarische curry met de eitjes en de cashewnoten.

    Notities

    Spinazie over? Bak de volgende dag mee in een omelet of maak er een lunchsalade of smoothie mee.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 648kcal | Koolhydraten: 75g | Eiwitten: 20g | Vetten: 32g | Zout: 213mg | Vezels: 6g | Suiker: 11g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More vegetarisch

    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een bord pasta met boursin, halloumi en broccoli. Het bord staat op een roze, geruit servet.
      Pasta met Boursin en halloumi
    • Twee helften van een gevulde pompoen, versierd met balsamicoglazuur.
      Gevulde pompoen uit de oven
    • Halloumi met honing en linzen in een kom. Het gerecht is gegarneerd met tomaat en basilicum.
      Halloumi met honing en linzen

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.