weekendgerechten

Garnalencurry met kokosmelk en tomaat

Garnalencurry met kokosmelk

Tot een paar jaar geleden had ik nog nooit curry gegeten, nu ben ik er echt dol op! Misschien laat ook jij je vaak afschrikken door de meestal lange ingrediëntenlijst die bij curry’s houden, maar laat je daardoor zeker niet tegenhouden! Over het algemeen is een curry helemaal niet moeilijk te maken en veel ingrediënten heb je zeker al in je keukenkastje staan. En geloof me, deze garnalencurry wil je echt maken, het is een frisse en lichte curry die door de aardappels en de rijst toch goed vult.

Curry met garnalen en kokos

Ben jij ook zo dol op curry’s met kokosmelk? Het wordt zo lekker romig en bovendien helpt het de pit een beetje te blussen (ja sorry, ik ben een echte Hollander en kan het niet zo heet doven!)  Houd je ook niet zo van pittig? Deze garnalencurry valt heel erg mee qua pittigheid, zeker als je de rode peper goed schoonmaakt door de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen. Als je wel goed tegen een beetje hitte kunt, laat je de zaadjes en zaadlijsten natuurlijk gewoon lekker zitten!

Recept garnalencurry voor 4 personen

  • 300 gr rijst
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 2 rode pepers of jalapeno’s
  • 4 el rode currypasta
  • 1/2 bouillonblokje (groenten)
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 gr aardappels
  • 2 rode paprika’s
  • 1 tl kardemompoeder
  • 250 gr garnalen
  • ca 10 cherrytomaatjes
  • 2 limoenen
  • 1 el verse peterselie
  • 4 bosuitjes

Zo maak je de curry met garnalen

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de knoflook, de ui en de rode peper fijn en fruit deze aan in wat olijfolie.
  • Voeg de currypasta, kokosmelk, 250 ml water en het bouillonblokje toe en breng het mengsel aan de kook.
  • Snijd de aardappels en de rode paprika’s in blokjes en voeg toe. Voeg ook de kardemom toe. Laat het mengsel afgedekt ca 20 minuten zachtjes koken. Kijk tussendoor af en toe even of het niet droogkookt. Zo ja, voeg dan nog wat extra bouillon of water toe.
  • Doe de garnalen, gehalveerde tomaten en het sap van de limoenen in de pan en laat het geheel nog een paar minuten doorkoken, tot de tomaten uiteen beginnen te vallen.
  • Snijd de peterselie fijn en de bosui in ringetjes.
  • Serveer de garnalencurry met de rijst, de fijngesneden peterselie en ringetjes bosui.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments.

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Anne-Marie

    Ik heb al vaak curry gemaakt maar nog niet eerder met garnalen. Deze ga ik onthouden!

    27 mei 2016 at 05:02
  • Reply Eef

    Ohhh vandaag zie ik echt te veel lekkere vis gerechten! Gek op curry en garnalen, heerlijke combi :) Deze ga ik even onthouden, lekkerrr

    25 mei 2016 at 11:11
  • Reactie achterlaten