Menu
weekendgerechten

Garnalencurry met kokosmelk en tomaat

Garnalencurry met kokosmelk

Tot een paar jaar geleden had ik nog nooit curry gegeten, nu ben ik er echt dol op! Misschien laat ook jij je vaak afschrikken door de meestal lange ingrediëntenlijst die bij curry’s houden, maar laat je daardoor zeker niet tegenhouden! Over het algemeen is een curry helemaal niet moeilijk te maken en veel ingrediënten heb je zeker al in je keukenkastje staan. En geloof me, deze garnalencurry wil je echt maken, het is een frisse en lichte curry die door de aardappels en de rijst toch goed vult.

Curry met garnalen en kokos

Ben jij ook zo dol op curry’s met kokosmelk? Het wordt zo lekker romig en bovendien helpt het de pit een beetje te blussen (ja sorry, ik ben een echte Hollander en kan het niet zo heet doven!)  Houd je ook niet zo van pittig? Deze garnalencurry valt heel erg mee qua pittigheid, zeker als je de rode peper goed schoonmaakt door de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen. Als je wel goed tegen een beetje hitte kunt, laat je de zaadjes en zaadlijsten natuurlijk gewoon lekker zitten!

Garnalencurry met kokosmelk en tomaat

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: AziatischDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

630

kcal

Een romige curry met garnalen, paprika en tomaat. Een heerlijk kommetje comfort food!

Ingrediënten

  • 300 gr rijst

  • 2 tenen knoflook

  • 2 uien

  • 2 rode pepers

  • 4 el rode currypasta

  • 0,5 bouillonblokje (groenten)

  • 400 ml kokosmelk

  • 500 gr aardappels

  • 2 rode paprika’s

  • 1 tl kardemompoeder

  • 250 gr garnalen

  • 10 cherrytomaatjes

  • 2 limoenen

  • 1 el verse peterselie

  • 4 bosuitjes

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de knoflook, de ui en de rode peper fijn en fruit deze aan in wat olijfolie.
  • Voeg de currypasta, kokosmelk, 250 ml water en het bouillonblokje toe en breng het mengsel aan de kook.
  • Snijd de aardappels en de rode paprika’s in blokjes en voeg toe. Voeg ook de kardemom toe. Laat het mengsel afgedekt ca 20 minuten zachtjes koken. Kijk tussendoor af en toe even of het niet droogkookt. Zo ja, voeg dan nog wat extra bouillon of water toe.
  • Doe de garnalen, gehalveerde tomaten en het sap van de limoenen in de pan en laat het geheel nog een paar minuten doorkoken, tot de tomaten uiteen beginnen te vallen.
  • Snijd de peterselie fijn en de bosui in ringetjes. Serveer de garnalencurry met de rijst, de fijngesneden peterselie en ringetjes bosui.

Opmerkingen

  • Een restje garnalencurry over? Dat is de volgende dag lekker als lunch!
Recept garnalencurry

2 Reacties

  • Anne-Marie
    27 mei 2016 at 05:02

    Ik heb al vaak curry gemaakt maar nog niet eerder met garnalen. Deze ga ik onthouden!

    Reply
  • Eef
    25 mei 2016 at 11:11

    Ohhh vandaag zie ik echt te veel lekkere vis gerechten! Gek op curry en garnalen, heerlijke combi :) Deze ga ik even onthouden, lekkerrr

    Reply

Laat een reactie achter