smoothies & sapjes

Smoothie met spinazie en banaan

Smoothie met spinazie en banaan

Een smoothie met spinazie en banaan – het klinkt wellicht niet heel aantrekkelijk… Gelukkig proef je in deze smoothie vooral banaan, de spinazie proef je niet. Wel zo fijn vroeg op de ochtend! Daarnaast is dit een heerlijk romig drankje. Een smoothie is de perfecte manier om een flinke portie fruit binnen te krijgen, maar je kunt je smoothie ook aanvullen met groenten voor een extra vitaminenboost, zoals in dit geval.

Smoothie met groenten

Want wist je dat een smoothie met alleen fruit helemaal niet zo gezond is als je misschien zou denken? Je krijgt er ongemerkt veel suiker mee binnen, en omdat het fruit helemaal fijn is gemalen hoef je niet te kauwen. Hierdoor verzadigd zo’n drankje ook niet zo lang. Af en toe is er uiteraard helemaal niets mis met zo’n fruitsmoothie (het is ook gewoon heel erg lekker!) maar voor de afwisseling is een smoothie met groenten een prima idee!

Recept smoothie met spinazie en banaan

(voor 1 persoon)

  • 1 banaan
  • 2 handen versie bladspinazie
  • 200 ml (plantaardige) melk of yoghurt

Meng de banaan, spinazie en de melk in een blender tot een gladde smoothie.

Bekijk hier al mijn smoothie recepten

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Nanda

    Net achter de kiezen, lekkere start vd dag, vullend en super gezond! 😋

    29 mei 2017 at 05:28
  • Reactie achterlaten