lunch salades

Spinaziesalade met geitenkaas

Spinaziesalade met geitenkaas

Er gaat niets boven een snelle, gezonde én lekkere lunch toch? Een salade maken voor de lunch klinkt misschien als veel werk, maar met deze spinazie salade is dat niet het geval. Je mengt een handvol ingredienten door elkaar en je bent al vrijwel klaar. Voor deze salade maak ik het mezelf graag makkelijk met kant en klaar geraspte wortel. Daardoor hoef je alleen nog maar de komkommer te snijden en de noten fijn te hakken. Zo gepiept! Een prima salade om te eten als werklunch dus!

Genoeg groenten eten

Het wordt aanbevolen om elke dag 250 gram groenten te eten. Dat is best veel! Red jij het? Ik schreef al eerder een artikel met tips om meer groenten te eten, maar zelf vind ik het ook best lastig hoor. Maar met een beetje plannen lukt het aardig. Zo probeer ik tegenwoordig ‘s ochtends als tussendoortje een portie snackgroenten te eten, dan heb je al snel de helft van de aanbevolen hoeveelheid binnen. Een salade als lunch is ook een perfecte manier om lekker veel groenten binnen te krijgen. Zo zit er in deze spinaziesalade al snel 150 gram groenten! Kijk, dat schiet lekker op! Door de geitenkaas en noten vult de salade goed en de dressing maakt hem helemaal af.

Spinaziesalade met geitenkaas

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: SaladeDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

356

kcal

    Deze spinaziesalade met geietnkaas en noten is erg lekker als lunch. Hij is met een paar minuten klaar!

    Ingrediënten

    • 50 gr babyspinazie

    • 50 gr geraspte wortel

    • 0,3 komkommer

    • 25 gr gemengde noten

    • 50 gr geitenkaas

    • 2 tl olijfolie extra vierge

    • 1 tl azijn

    • 1 tl Italiaanse kruiden

    Bereiding

    • Verdeel de spinazie over een bord en verdeel de geraspte wortel over de spinazie.
      Snijd de komkommer in stukjes en verdeel over de salade.
    • Hak de noten grof en verdeel deze samen met de verkruimelde geitenkaas over de spinaziesalade.
    • Maak een eenvoudige dressing van twee theelepels olijfolie, een theelepel azijn, een theelepel Italiaanse kruiden en wat peper en zout.
    • Meng de dressing door de spinaziesalade met geitenkaas en serveer meteen.

    Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

    Vorige recept Volgende recept

    Ook leuk voor jou:

    Laat een reactie achter

    Reactie achterlaten