• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pavlova met rood fruit en room

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: apr 2019 door Sandra

    Zelf pavlova maken stond al een tijd op mijn wensenlijstje. En dat terwijl het zo'n ontzettend makkelijk toetje is om te maken. Maar wel met een enorme wow-factor.

    Naar recept
    Pavlova met rood fruit

    Want zeg nou zelf, zo'n grote meringue met room en rood fruit is toch een plaatje om te zien? Achteraf had ik er misschien nog wat poedersuiker op moeten strooien, dan was hij nog ietsje fotogenieker geweest. Anyway, de smaak is er niet minder om. 

    Feestelijk toetje: pavlova met rood fruit

    Wat is zo'n pavlova lekker zeg! Heerlijk brosse meringue, en dan met zachte room en heerlijk vers fruit. Een super feestelijk toetje! Ik zou het zo serveren met Kerst. Maar het is ook een mooi dessert om op tafel te zetten met Valentijnsdag of Moederdag.

    Pavlova voorbereiden

    Wat zo handig is aan dit toetje is dat je de pavlova al vooraf kunt klaarmaken. De meringue kun je al een dag of zelfs twee dagen van tevoren maken. Vlak voor het serveren hoef je dan alleen nog maar even de room te kloppen en de pavlova te garneren met rood fruit, en je bent klaar.

    Grote meringue van Andréa

    Dit recept voor pavlova heb ik niet helemaal zelf bedacht. Ik deed deze maand namelijk net als de afgelopen maanden weer mee aan de Foodblogswap. Bij deze 'swap' wordt je gelinkt aan een ander foodblog en het idee is dat je een recept van dat blog maakt, en het iets aanpast zodat jij er je eigen variatie van maakt. Deze maand werd ik gekoppeld aan Andréa Janssen

    Grote meringue met fruit en room

    Recept pavlova met rood fruit en room

    Nu had ik een paar maanden geleden ook al het blog van Andréa 'geloot' maar ik vond het helemaal niet erg om opnieuw iets van haar blog te koken. De vorige keer vond ik het namelijk al erg lastig kiezen omdat er zoveel lekkers op haar site staat! Na een tijdje dubben werd het toch deze grote meringue. Op haar blog maakt ze kleine meringue-nestjes als toetje, maar ik wilde al heel lang een keer een pavlova maken, een grote meringue dus.

    Meer toetjes met meringue

    Ben je ook zo gek op meringue? Dan vind je deze Eton Mess, deze meringue ijstaart of deze kleine meringues met lemon curd en frambozen vast ook erg lekker.

    Recept

    Pavlova met rood fruit en opgeklopte slagroom.

    Pavlova met rood fruit en room

    Een luchtig en erg lekker toetje: pavlova. Zo'n grote meringue met room en vers fruit ziet er ook nog eens heel feestelijk uit.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 2 uur uur
    Totale tijd: 2 uur uur 10 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • mixer
    • bakpapier

    Ingrediënten

    • 4 eiwitten
    • 200 gr fijne kristalsuiker
    • 0,5 tl azijn
    • 0,5 tl maizena
    • 125 ml slagroom
    • vers fruit om te garneren, bijvoorbeeld aardbeien, bosbessen, frambozen, mango...
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 120 graden. Scheid de eieren - doe dit heel voorzichtig en breek de eieren één voor één in een kopje zodat je niet alle eieren hoeft weg te gooien als er eentje misgaat - zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terecht komt.
    • Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop met een mixer tot ze beginnen te schuimen. Voeg onder voortdurend kloppen steeds een beetje suiker toe en klop tot de eiwitten stijf zijn en mooie glanzende pieken vormen. Voeg de azijn en maizena toe en klop nog heel even door.
    • Bedek een bakplaat met bakpapier en schep het eiwit erop. Maak er een grote, hoge cirkel van - ca 25 cm in doorsnee. Bak de meringue in ongeveer 2 uur gaar en laat de oven daarna dicht. Laat de meringue volledig afkoelen, dit kan desnoods een hele nacht.
    • Klop vlak voor je de pavlova gaat serveren, de slagroom op. Klop de room licht stijf en voeg een eetlepel suiker toe. Klop nog even door maar zorg dat de room niet té stijf wordt. Verdeel de room over de pavlova en garneer met het fruit. Bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker.

    Notities

    Tip: gooi de overgebleven eidooiers niet weg. Hier kun je bijvoorbeeld vanillevla of vanillesaus van maken.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 315kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwitten: 4g | Vetten: 12g | Zout: 59mg | Suiker: 51g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More Toetjes

    • Een ouderwetse griesmeelpudding op een grijs bord. De pudding is gegarneerd met aardbeiensaus en verse aardbeien.
      Griesmeelpudding - Ouderwets toetje
    • Een fles zelfgemaakte aardbeienvla, met verse aardbeien ernaast ter decoratie.
      Aardbeienvla
    • Stroopwafelpudding op een bord, met stukjes stroopwafel en karamelsaus als topping.
      Stroopwafelpudding
    • Bovenaanzicht van een stoofpeer galette, gegarneerd met mascarpone.
      Stoofperen toetje met mascarpone

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Atie Groot

      april 30, 2019 at 5:12 pm

      Wat een prachtige foto Sandra!
      Het ziet er heerlijk uit.

      Beantwoorden
      • Sandra

        mei 02, 2019 at 4:55 pm

        Dankjewel mam!

        Beantwoorden
    2. Lianne

      april 30, 2019 at 12:16 pm

      Mooie, frisse foto! Dat bord heb ik ook ;)

      Beantwoorden
      • Sandra

        mei 02, 2019 at 4:55 pm

        Dankjewel! Mooi bordje he :D

        Beantwoorden
    3. Andréa Janssen

      april 29, 2019 at 10:30 am

      Wat een heerlijk recept en mooie foto!

      Beantwoorden
      • Sandra

        mei 02, 2019 at 4:55 pm

        Dankjewel voor de inspiratie ;-)

        Beantwoorden
    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.