Menu
quiches / Hoofdgerechten / vegetarisch

Quiche met prei en feta

Quiche met prei en feta

Een lekker vegetarisch quiche recept: quiche met prei en feta. Als ik een nieuw quiche-recept plaats, wordt die bijna altijd populair! Jullie zijn dus overduidelijk gek op quiches en tja, ik ook! Het is toch ook heerlijk, zo’n hartige taart uit de oven met een lekkere vulling. Je kunt met quiches eindeloos variëren, ze zijn goed vooraf te bereiden, prima in te vriezen en heel geschikt om restjes op te maken. Alleen maar plussen dus! Deze keer maakte ik een quiche met prei en feta.

Preiquiche

Er wordt me vaak gevraagd waar ik de inspiratie vandaan haal voor mijn recepten. Heel vaak is dat door recepten die ik zie in tijdschriften of online, gerechten in restaurants, of gerechten die ik eet als ik op reis ben. Dat was bij deze preiquiche ook het geval.

Tijdens een werktrip naar Londen at ik een quiche met gekarameliseerde prei en feta. Een hele lekkere combinatie, dus ik besloot ‘m thuis eens na te maken. Missie gelukt, dus bij deze het recept voor deze quiche met prei en feta!

Meer quiche recepten

Als je ook zo’n fan bent van quiches, tip ik ook deze quiche met pompoen en blauwe kaas, en deze prei-shoarma quiche.

Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem. 

Quiche met prei en feta

Quiche met prei en feta

Vegetarische quiche met prei en feta. Met een salade erbij lekker als hoofdgerecht.
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 5 plakken deeg voor hartige taart (of )
 • 2 tenen knoflook
 • 1 ui
 • 1 prei
 • 1 el honing
 • 150 gr feta
 • 3 eieren
 • 100 ml room of melk
 • 1 tl dragon
 • Voor erbij: groene salade

Zo maak je het

 • Snijd de knoflook, ui en de prei fijn en bak deze op een laag vuurtje in wat olijfolie. Het mag niet bruin worden! Als de groenten zacht zijn voeg je de honing toe, laat dit nog een minuutje meebakken en laat afkoelen.
 • Klop de eieren los met de room en breng op smaak met de dragon, peper en zout.
 • Bekleed een quichevorm met het deeg, prik het deeg in en schep de prei-vulling op de bodem. Verkruimel de feta over de vulling.
 • Giet nu het eiermengsel over de vulling en bak de quiche op 200 graden in ongeveer 35-40 minuten gaar. Als de quiche te donker wordt, dek dan de bovenkant af met aluminiumfolie.

Notities

u003cliu003eStukje quiche over? Deze is de volgende dag erg lekker als lunch!u003c/liu003e

Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Calorieën: 300kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
preiquiche met feta

3 Reacties

 • Atie
  4 maart 2023 at 19:17

  5 sterren
  Hij was weer heerlijk Sandra!

  Reply
  • Sandra
   7 maart 2023 at 13:32

   Fijn mam!!

   Reply
 • Atie
  30 januari 2021 at 18:12

  5 sterren
  Heerlijke quiche!

  Reply

Laat een reactie achter

Beoordeling recept