Menu
quiches / Hoofdgerechten / vegetarisch

Quiche met prei en feta

Quiche met prei en feta

Als ik een nieuw quiche-recept plaats, wordt die bijna altijd populair! Jullie zijn dus overduidelijk gek op quiches en tja, ik ook! Het is toch ook heerlijk, zo’n hartige taart uit de oven met een lekkere vulling. Je kunt met quiches eindeloos varieren, ze zijn goed vooraf te bereiden, prima in te vriezen en heel geschikt om restjes op te maken. Alleen maar plussen dus! Deze keer maakte ik een quiche met prei en feta.

Preiquiche

Er wordt me vaak gevraagd waar ik de inspiratie vandaan haal voor mijn recepten. Heel vaak is dat door recepten die ik zie in tijdschriften of online, gerechten in restaurants, of gerechten die ik eet als ik op reis ben. Dat was bij deze preiquiche ook het geval. Tijdens een werktrip naar Londen at ik een quiche met gekarameliseerde prei en feta. Een hele lekkere combinatie, dus ik besloot ‘m thuis eens na te maken. Missie gelukt, dus bij deze het recept voor deze quiche met prei en feta:

Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem. 

Quiche met prei en feta

5 from 3 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: QuicheDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

35

minutes
Calorieën

300

kcal

Vegetarische quiche met prei en feta. Met een salade erbij lekker als hoofdgerecht.

Ingrediënten

 • 5 plakken deeg voor hartige taart (of maak zelf quichedeeg)

 • 2 tenen knoflook

 • 1 ui

 • 1 prei

 • 1 el honing

 • 150 gr feta

 • 3 eieren

 • 100 ml room of melk

 • 1 tl dragon

 • Voor erbij: groene salade

Bereiding preiquiche

 • Snijd de knoflook, ui en de prei fijn en bak deze op een laag vuurtje in wat olijfolie. Het mag niet bruin worden! Als de groenten zacht zijn voeg je de honing toe, laat dit nog een minuutje meebakken en laat afkoelen.
 • Klop de eieren los met de room en breng op smaak met de dragon, peper en zout.
 • Bekleed een quichevorm met het deeg, prik het deeg in en schep de prei-vulling op de bodem. Verkruimel de feta over de vulling.
 • Giet nu het eiermengsel over de vulling en bak de quiche op 200 graden in ongeveer 35-40 minuten gaar. Als de quiche te donker wordt, dek dan de bovenkant af met aluminiumfolie.

Opmerkingen

 • Stukje quiche over? Deze is de volgende dag erg lekker als lunch!

1 Reactie

 • Atie
  30 januari 2021 at 18:12

  Heerlijke quiche!

  Reply

Laat een reactie achter