• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Quiche met witlof en ham

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: okt 2019 door Sandra

    Deze quiche met witlof en ham is onwijs lekker, een goed gevulde hartige taart met witlof, kaas, ham, mosterd en andere lekkere smaakmakers.

    Naar recept
    Quiche met witlof en ham

    Hou jij ook zo van quiche of hartige taart? Het fijne vind ik dat je een quiche heel goed voor kunt bereiden, het is het fijnste om de dag tevoren al het deeg te maken en de vulling voor te bereiden. Dan is alles goed koud als de quiche de oven ingaat en zijn de smaken extra goed ingetrokken, waardoor het gerecht alleen maar lekkerder wordt.

    Dit recept ontstond ooit toen ik na de kerstdagen wat witlof overhad. Ik besloot er een quiche met witlof van te maken. Een beetje ham erbij (die kun je ook prima weglaten als je een vegetarische quiche wilt maken), wat kaas, mosterd en andere smaakmakers, en alles kan de oven in. Heerlijk!

    Witlofquiche

    Deze witlofquiche maak je grotendeels met ingrediënten die je vast al in huis hebt. Ik kan van harte aanbevelen ook de quichebodem zelf te maken. Dat is helemaal niet zoveel werk en je hebt er alleen wat bloem, boter, ei en zout voor nodig. Véél smaakvoller dan de kant en klare plakjes deeg voor hartige taart, maar natuurlijk kun je die ook prima gebruiken als je dat liever hebt.

    Restje quiche

    Als je er een salade bij de witlofquiche geeft, kun je er met vier personen van eten. Van deze quiche met witlof hebben wij zelf met zijn tweeën een avondmaaltijd gegeten en toen was nog een stuk over: lekker om de volgende dag als lunch te eten. Je kunt een restje quiche ook goed invriezen voor later.

    Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem. 

    Meer quiche recepten

    Ook zo'n fan van hartige taarten? Probeer dan zeker deze spinaziequiche met oude kaas eens, echt overheerlijk. En deze shoarmaquiche met prei is hier in huis een echte gezinsfavoriet.

    Recept

    Quiche met witlof en ham, uit de quiche is een punt gesneden zodat je de vulling van ham en witlof goed kunt zien.

    Recept quiche met witlof en ham

    Heerlijke quiche met witlof u0026amp; ham. Je kunt het deeg voor taart zelf maken, maar je kunt ook gebruik maken van kant en klare plakken hartige taart deeg. Serveer een groene salade bij de quiche.
    4 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 50 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur 20 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • quichevorm (24 cm)
    • mengkom

    Ingrediënten

    • 200 gr bloem
    • 120 gr roomboter
    • 1 ei
    • 1 tl gladde mosterd
    • 1 snuf zout
    • 350 gr witlof
    • 2 tenen knoflook
    • 1 ui
    • 75 gr hamreepjes
    • 1 el honing of suiker
    • 2 eieren
    • 1 tl grove mosterd
    • 100 ml room (bv kookroom, kwark, slagroom, crème fraîche...)
    • 75 gr geraspte kaas
    • peper en zout
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Begin met het maken van het deeg. Zeef de bloem boven een kom en snijd de boter in stukjes. Doe deze samen met het ei, de mosterd en het zout bij de bloem en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bal van het deeg, sla deze iets plat en bewaar het deeg tot gebruik in de koelkast. Laat het minimaal een uur koelen, maar langer is geen probleem.
    • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ingevette quichevorm met het deeg. Prik het deeg in met een vorm en bak de bodem 15 minuten blind (bedek hiervoor de bodem met een steunvulling, zoals keramische knikkers of gedroogde erwten). Haal de steunvulling uit de bodem en bak de bodem nog vijf minuten verder. Laat de bodem afkoelen.
    • Snijd de uien grof en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie op een laag vuur.
    • Snijd de stronken witlof in vieren, verwijder het hart uit de witlof en was de blaadjes, voeg bij de uien en roerbak de witlof vijf minuten mee. Voeg de honing toe en wat peper en zout en roerbak alles nog twee minuten onder regelmatig omscheppen. Laat het witlof-mengsel goed afkoelen.
    • Meng in een andere kom de eieren met de mosterd en de room en breng op smaak met peper en zout. Voeg de geraspte kaas toe en roer nogmaals goed door elkaar.
    • Verdeel de witlof over de bodem van de vorm en verdeel de hamreepjes erover. Giet het eimengsel over de witlof en bak de witloftaart in ongeveer 30 minuten goudbruin.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 693kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwitten: 20g | Vetten: 47g | Zout: 741mg | Vezels: 4g | Suiker: 7g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More quiches

    • Prei shoarma quiche op een bord. Uit de quiche is een punt gesneden zodat de vulling zichtbaar wordt.
      Prei shoarma quiche
    • Spanakopita - quiche met spinazie en feta. Op een bord met ouderwets motief liggen drie punten van de filodeeg quiche met feta en spinazie.
      Spanakopita - quiche met spinazie en feta
    • Pizza quiche: bovenaanzicht van een quiche met plakjes salami en pizzakruiden. De quiche is gegarneerd met verse basilicum.
      Pizza quiche met salami
    • Quiche met broccoli en cheddar op een ovenrek. Er is een puntje uit de quiche gesneden zodat je de vulling goed kunt zien.
      Quiche met broccoli en cheddar

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    4 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.