• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Red velvet cheesecake brownies

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: jun 2021 door Sandra

    Deze red velvet cheesecake brownies zijn echt zó waanzinnig lekker! Al een tijdje geleden kocht ik eens rode kleurstof. Ik wist dat ik er op een dag red velvet taart mee wilde maken, maar dat kwam er steeds maar niet van. Tot ik op Pinterest tegen een recept voor red velvet cheesecake brownies aanliep... Die moest ik maken!

    Naar recept

    Het beste van twee werelden

    red velvet brownies

    Ik gaf een twist aan het originele recept door de verhoudingen wat aanpassen en man man man... Deze brownies zien er niet alleen spectaculair uit, ze smaken ook nog eens héél erg lekker. Een brownie op zich is natuurlijk al heerlijk, maar de cheesecake laag geeft nog een extra frisse touch aan de red velvet cheesecake brownies.

    Red velvet cheesecake brownies

    Echt, dit is zo lekker. Ik raak er eigenlijk niet over uitgepraat, maar ga ze vooral zelf maken. Je kunt het misschien wel een beetje zien op de foto's: deze red velvet brownies zijn heerlijk fudgy en de dikke klodders cheesecake maken het tot een watertandend geheel.

    Rode kleurstof

    Heb je nog wat rode kleurstof over na het maken van de brownies? Het is heel lang houdbaar en je kunt er nog veel meer recepten mee maken. Ik gebruik het ook wel eens om de kleur van recepten een klein beetje op te halen.

    Een paar recepten waarin je het nog meer kunt verwerken:

    Rode bieten pannenkoekjes
    • Redvelvet pancakes
    • Bietenbrood (wordt extra mooi roze met een beetje kleurstof)
    • Bietenpancakes (ook deze worden er extra mooi roze van)

    Het werken met rode kleurstof is trouwens heel makkelijk, maar kijk wel even uit voor je kleding. Ik denk niet dat je het makkelijk kunt uitwassen als je vlekken maakt. Goed, door naar het recept voor de red velvet brownies!

    Recept

    Red velvet cheesecake brownies op een houten plank. De brownies zijn van opzij gefotografeerd zodat je de red velvet brownie en de swirls van cheesecake goed kunt zien.

    Red velvet cheesecake brownies

    Red velvet brownies met cheesecake vulling, zo lekker!
    5 van 4 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 35 minuten minuten
    Totale tijd: 50 minuten minuten
    Servings: 12 stukjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • bakvorm 20x20 cm
    • bakpapier
    • mengkom
    • mixer

    Ingrediënten

    Voor de red velvet brownie

    • 120 gr roomboter
    • 60 gr pure chocolade
    • 200 gr suiker
    • 2 eieren
    • 1 tl rode kleurstof
    • 1 tl vanille-extract
    • 85 gr bloem
    • 1 snufje zout

    Voor de cheesecake-laag

    • 300 gr roomkaas (mon chou)
    • 100 gr suiker
    • 1 ei
    • 1 tl vanille-extract
    • 1 snufje zout
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
    • Smelt de boter en de chocolade au bain marie en roer goed door met een vork tot er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Laat iets afkoelen.
    • Meng ondertussen de suiker met de eieren, vanille-extract en de rode kleurstof. Mix dit 5 minuten goed door. Mix het chocolade-mengsel erdoor en kijk nu of je de kleur rood genoeg vindt. Zo niet, voeg dan nog wat extra kleurstof toe.
    • Voeg de bloem en de zout toe en meng met een spatel alles goed door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm.
    • Maak nu het cheesecake beslag. Meng met een mixer de roomkaas, suiker, ei en vanille-extract tot een glad mengsel. Verdeel het beslag met een eetlepel in hoopjes over het brownie-mengsel. Ga nu met een mes voorzichtig door het beslag heen zodat je een marmer-effect krijgt.
    • Bak de red velvet brownies 35 minuten. Ze zijn als het goed is nog een beetje wiebelig in het midden. Laat de red velvet brownies volledig afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en in stukken snijdt.

    Notities

    Brownies over? Je kunt ze invriezen voor later of verpak ze in een luchtdichte doos en bewaar ze in de koelkast, dan blijven ze nog een dag of twee lekker.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 327kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwitten: 4g | Vetten: 20g | Zout: 224mg | Vezels: 1g | Suiker: 27g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Iris Schot

      januari 28, 2023 at 9:06 am

      Hi!
      Kan dit ook met witte chocola ipv puur?

      Beantwoorden
      • Sandra

        januari 28, 2023 at 1:58 pm

        Hey Iris, dat kan denk ik wel. Witte chocolade is wel wat zoeter dan pure, dus de brownie kan dan wel wat zoeter smaken. Laat je me weten of het lekker was?

        Beantwoorden
        • Iris Schot

          januari 28, 2023 at 10:12 pm

          Yes! Ik ga ze morgen maken :-)

          Beantwoorden
        • Iris Schot

          januari 29, 2023 at 2:31 pm

          Lekker! Wel mierzoet nu 🙈 dus de volgende keer zou ik dan iets minder suiker erin doen. Ik heb zuivelspread (goedekope variant van roomkaas) gebruikt, daardoor moest ie iets langer in de oven want stuk vloeibaarder dan monchou. Al met al heerlijke brownie maar de volgende keer zou ik dus idd monchou gebruiken en met witte chocolade iets minder suiker toevoegen. :-)

          Beantwoorden
          • Sandra

            februari 03, 2023 at 7:50 pm

            Hey Iris, hahaha ik was er al een beetje bang voor 🙈 Superfijn dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten, dan weet ik dat ik de volgende keer moet adviseren om minder suiker te gebruiken als je witte chocolade gebruikt! Fijn dat het evengoed heeft gesmaakt!

            Beantwoorden
    2. Atie

      juni 05, 2021 at 12:54 pm

      Ziet er spectaculair uit Sandra!

      Beantwoorden
      • Sandra

        juni 10, 2021 at 7:56 am

        Zo smaakten ze ook, haha! En helemaal niet moeilijk te maken!

        Beantwoorden
    3. Eef

      augustus 02, 2016 at 11:09 am

      Heerlijk San! Hij ziet er ook uit als een plaatje.

      Beantwoorden
    4. Demi | DE KOOKFABRIEK

      augustus 01, 2016 at 12:29 pm

      Ziet er heerlijk uit! Leuke variant op de reguliere brownie!

      Beantwoorden
    5. Marijke

      augustus 01, 2016 at 6:20 am

      Waaauw klinkt echt fantaaastisch!

      Beantwoorden
    5 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.