Ik vond het normaal altijd al een uitdaging om ‘s avonds na het werk nog een huisgemaakte maaltijd op tafel te toveren, maar sinds de geboorte van Luuk vind ik het al helemaal een uitdaging! Zo zoetjes aan komt er wel wat meer routine in hoor. Op dinsdag is Niels thuis en kookt hij, op donderdag ben ik thuis en heb ik (meestal) de tijd om te koken. Maar op de andere doordeweekse dagen is het toch wat meer haasten. Vaak kies ik dan voor een gerecht dat ik de avond ervoor al zoveel mogelijk heb voorbereid, of ik ontdooi iets uit de vriezer (die gelukkig vol ligt met soep, pastasaus en meer van dat soort handige zaken!). En vrijdag is meestal onze afhaal-avond, helemaal lekker makkelijk. Maar goed, ik dwaal héél erg af. Laten we het eens hebben over deze shoarma ovenschotel.
Ovenschotel met shoarma
Goed, een shoarma ovenschotel dus. Waarom dat hele verhaal hierboven? Omdat ik naar een conclusie wilde dat ik bezig ben met een setje van handige gerechten die in een mum van tijd op tafel staan. Omdat je met een baby erbij nou eenmaal graag makkelijk & snel wilt eten op een doordeweekse dag, want je hebt al zo weinig tijd met die kleine op dagen dat je werkt. Deze shoarma ovenschotel is zo’n gerecht. Je hoeft niets voor te snijden, eventjes een paar minuutjes roerbakken en daarna kan de schotel zo de oven in. Wat ik het liefste doe is het vlees en de groenten al de avond ervoor roerbakken. Dan heeft het namelijk goed de tijd om uit te lekken en doe ik het als het is afgekoeld alvast in een ovenschaal. Rostirondjes erop en de volgende avond schuif je de shoarmaschotel zo de oven in!
Nog geen reacties