Menu
Hoofdgerechten / ovenschotels / snel klaar

Shoarma ovenschotel

Shoarma ovenschotel

Deze shoarma ovenschotel is echt een uitkomst voor de doordeweekse maaltijd. Ik vond het normaal altijd al een uitdaging om ‘s avonds na het werk nog een huisgemaakte maaltijd op tafel te toveren, maar sinds de geboorte van Luuk vind ik het al helemaal een uitdaging! Zo zoetjes aan komt er wel wat meer routine in hoor.

Spitsuur

Op dinsdag is Niels thuis en kookt hij, op donderdag ben ik thuis en heb ik (meestal) de tijd om uitgebreider te koken. Maar op de andere doordeweekse dagen is het toch wat meer haasten en daarom ben ik groot fan van makkelijke recepten. Vaak kies ik dan voor een gerecht uit mijn overzicht van snelle recepten.

Ook komt het regelmatig voor dat ik een gerecht de avond ervoor al zoveel mogelijk heb voorbereid, of ik ontdooi iets uit de vriezer (die gelukkig vol ligt met soep, pastasaus en meer van dat soort handige zaken!). Maar goed, ik dwaal héél erg af. Laten we het eens hebben over deze shoarma ovenschotel.

Ovenschotel met shoarma

Goed, een shoarma ovenschotel dus. Waarom dat hele verhaal hierboven? Omdat je met een baby erbij nou eenmaal graag makkelijk & snel wilt eten op een doordeweekse dag, want je hebt al zo weinig tijd met die kleine op dagen dat je werkt. Deze shoarma ovenschotel is zo’n gerecht.

Je hoeft niets voor te snijden, eventjes een paar minuutjes roerbakken en daarna kan de schotel zo de oven in. Wat ik het liefste doe is het vlees en de groenten al de avond ervoor roerbakken. Dan heeft het namelijk goed de tijd om uit te lekken en doe ik het als het is afgekoeld alvast in een ovenschaal. Rostirondjes erop en de volgende avond schuif je de shoarmaschotel zo de oven in!

Tip: heb je nog shoarma over? Die kun je verwerken tot een superlekkere shoarma quiche met prei!

Shoarma ovenshotel

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: VleesNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

487

kcal

Ovenschotel met shoarma: een waanzinnig snelle maaltijd voor doordeweeks, en met maar een handjevol ingrediënten!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 500 gr 500 shoarma

  • 400 gr 400 roerbakgroente naar keuze (mijn favoriet is de mix met champignons, prei en ui)

  • 600 gr 600 rosti-rondjes

  • knoflooksaus voor erbij

  • salade voor erbij (optioneel)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Roerbak de reepjes shoarma ongeveer vijf minuten en schep ze uit de pan.
  • Doe nu de roerbakgroenten in de pan en roerbak deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de groenten heel goed uitlekken, anders wordt de shoarma ovenschotel nattig.
  • Doe de shoarma en de groenten in een ovenschaal en verdeel de rosti-rondjes erover.
  • Bak de shoarma ovenschotel 10-15 minuten tot de rösti mooi gaar is geworden. Serveer de shoarmaschotel met knoflooksaus en eventueel nog een salade.

Opmerkingen

  • Variatietip: verdeel eens wat geraspte kaas over de rosti-rondjes. Geen zin in knoflooksaus? Cocktailsaus of spicy Japanse mayo zijn ook erg lekker bij deze shoarmaschotel.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter