ontbijt

Smoothiebowl recepten – mijn 5 favoriete smaakcombinaties

Smoothiebowl aardbei banaan pindakaas

Zoals gewoonlijk loop ik weer eens achter de trend aan, pas onlangs heb ik de op Instagram zwaar populaire smoothie bowl ontdekt. Wat het is? Een smoothie bowl is eigenlijk – de naam geeft het al weg – een kom met daarin een smoothie. Gepureerd fruit met yoghurt dus. Eigenlijk niet persé een heel innovatief iets, maar lekker is het wel. En zeg nu zelf: van zo’n roze ontbijtje word je toch instant vrolijk? Ik in ieder geval wel! Daarom geef ik je vandaag mijn vijf favoriete smoothie bowl recepten.

Smoothiebowl met pindakaas, banaan en aardbeien

Voor deze smoothiebowl nam ik de Amerikaanse PB&J sandwich als inspiratie. Ken je die? Ik vind het heel smerig hoor, maar in deze smoothiebowl werkt de combinatie van pindakaas, banaan en aardbeien waanzinnig goed. Gewoon proberen! Het recept vind je hier.

Smoothiebowl met bramen en witte chocolade

Bramen en witte chocolade smoothie bowl

Wauw, wat een schitterende kleur! Komt natuurlijk door die prachtig paarse bramen die erin zitten. Om dit ontbijt extra vullend te maken doe ik er ook wat banaan en havermout bij. En voor de lekker ook nog wat witte chocolade… Goddelijk toch!

Klik hier voor het recept.

Smoothie bowl met banaan en frambozen

Smoothie bowl met rood fruit en banaan

Pureer yoghurt met banaan en frambozen en top af met diverse soorten fruit. Een super fruitig ontbijtje met een fantastische kleur!

Klik hier voor het recept.

Smoothie bowl Chunky Monkey

Chunky Monkey maar dan gezond

Oeiiii deze is zó goed. Je pureert je yoghurt met banaan en topt ‘m af met nog wat extra banaan, pure chocolade en walnootjes. Ontbijten met de Chunky Monkey smaak van het bekende Ben & Jerry ijs dus. Echt een aanrader!

Klik hier voor het recept.

Smoothiebowl met mango en aardbeien

Smoothiebowl met mango en aardbei

De zomer in een bowl! Dat kun je van dit recept wel zeggen. Ik ben sowieso gek op mango en de combinatie met aardbeien in dit recept is erg lekker.

Klik hier voor het recept.

Wat is jouw favoriete smoothiebowl recept?

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten