• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Snelle biefstukstoof met paddenstoelen en pancetta

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: dec 2017 door Sandra

    Soms heb je zin in stoofvlees, maar geen tijd om een pan een paar uur op het vuur te laten pruttelen. Maak dan eens deze snelle biefstukstoof. Die staat binnen een half uur op tafel.

    Naar recept

    De combinatie met pancetta en paddenstoelen is echt fantastisch lekker. Heerlijk hartig, het ultieme comfort food wat mij betreft.

    Doordeweeks stoofvlees

    Heerlijk toch, zo'n lekker stoofpotje dat ook nog eens snel klaar is? Normaal gesproken maak ik stoofvlees alleen klaar in het weekend, omdat het meestal wel een uur of twee op het vuur moet staan. Zoals deze ouderwetse hachee of dit Limburgs zuurvlees.

    Maar in dit stoofpotje gebruik je biefstuk, dus dat is lekker snel klaar. 

    Na het aanbraden hoef je het vlees met de groenten en smaakmakers nog maar een kwartiertje rustig te stoven, en je kunt al aan tafel! Wel zo handig voor doordeweeks.

    Bijgerechten snelle biefstukstoof

    Serveer de biefstukstoof met aardappelpuree, gekookte aardappelen, pommes duchesse, patat/friet of rijst, en een lekker glas rode wijn natuurlijk (dezelfde die je in de stoofpot hebt verwerkt bijvoorbeeld). Een beetje cranberrycompote erbij is ook lekker.

    Stoofpotje bewaren

    Als ik een dergelijk gerecht maak, maak ik meestal meteen een dubbele portie. Die kan dan lekker de vriezer in, kun je een volgende keer helemaal snel aan tafel!

    Als je het vlees weer gaat opwarmen zou ik dat in een afgedekt steelpannetje doen, op een laag vuurtje. Waarschijnlijk heb je dan wel iets van extra vocht nodig. Dit zou je kunnen doen met een scheutje rode wijn of bouillon.

    Recept

    Biefstukstoof met champignons en ui op een ouderwets bordje, met een paar pommes duchesses ernaast.

    Snelle biefstukstoof met paddenstoelen en pancetta

    Snel stoofvlees, het kan! In dit recept gebruik je biefstuk, waardoor dit stoofpotje snel klaar is. Lekker voor doordeweeks!
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • braadpan

    Ingrediënten

    • 1 ui
    • 1 teen knoflook
    • 300 gr biefstuk
    • 50 gr pancetta (dikke plak van ca 1 cm dik)
    • 250 gr kastanjechampignons
    • 125 ml rode wijn
    • 3 takjes tijm of oregano
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze aan in wat boter of olijfolie.
    • Snijd de champignons in plakjes. Snijd de pancetta in blokjes en de biefstuk in puntjes.
    • Voeg de champignons en de pancetta samen met de biefstukpuntjes toe. Laat even aanbraden tot de biefstuk aan alle kanten is dichtgeschroeid.
    • Voeg de rode wijn en de tijm of oregano toe en laat op een zacht vuurtje pruttelen tot de wijn vrijwel is verdampt (dit duurt ongeveer een kwartier). Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
    • Serveer de biefstukstoof met gekookte aardappelen, pommes duchesses, aardappelpuree of gekookte rijst. Eet smakelijk!

    Notities

    In plaats van gewone biefstuk kun je ook hertenbiefstuk gebruiken. Tip: maak een dubbele portie en vries de tweede portie in voor later.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 501kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 43g | Vetten: 24g | Zout: 591mg | Vezels: 3g | Suiker: 11g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More vlees

    • Een hazen stoofpotje in een bord in een rijke, donkere saus met wortel.
      Hazen stoofpotje (Hazenpeper)
    • Een hazenrug omwikkeld met spek en gegarneerd met verse kruiden, ligt op een bord met een vleesbestek ernaast.
      Hazenrug
    • Een ovenschotel met Italiaanse gehaktballetjes: met mozzarella gevulde balletjes gehakt in een tomatensaus. De schotel is gegratineerd met kaas en gegarneerd met verse basilicum.
      Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
    • Een plankje met daarop drie Schotse eieren (gehaktballen gevuld met een gekookt ei), waarvan één gehalveerd.
      Schotse eieren

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Robbie n Mienke

      december 13, 2015 at 6:43 pm

      Hallo Sandra,

      Was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
      Dank je wel en we gaan vast nog meer recepten van jouw site proberen.

      Grtjs Mienke en Robbie

      Beantwoorden
      • Sandra

        december 14, 2015 at 1:01 am

        Leuk om te horen, blij dat het gesmaakt heeft!

        Beantwoorden
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.