Eén van mijn favoriete zomerijsjes is de bekende split. Een sinaasappelijsje met een romige onderkant. Ik maakte er een eigen variant op. Geen splitijsjes met alleen sinaasappel, maar ik voegde er ook mango aan toe. De mango is zo zoet van zichzelf, dat het niet nodig is om nog suiker toe te voegen aan de splitjes. Wel zo gezond!
Zelf split ijsjes maken
Met warm weer heeft iedereen zin in ijs! En natuurlijk is een gekochte Cornetto of Calippo op zijn tijd heerlijk, maar maak ook zeker eens zelf ijsjes. Het is ontzettend makkelijk en omdat je zelf kiest wat je er in stopt, is zelf ijs maken vaak ook nog eens veel gezonder.
Zeker als je voor een vulling van fruit kiest, wordt een ijsje ineens helemaal niet zo’n slecht tussendoortje. Dat is met deze split ijsjes ook het geval. Er gaat mango, sinaasappel en yoghurt in. Echte zoetekauwen kunnen de ijsjes nog verder zoeten met honing, maar wellicht vind je dat helemaal niet nodig.
Andere ijsjes recepten
IJsvormpjes koop je al voor een paar euro. Met deze vormpjes kun je super makkelijk zelf ijs maken en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo maakte ik ook al kersenijsjes en vlierbloesemijsjes bijvoorbeeld. En wat dacht je van deze zalige ijskoffie-ijsjes? Maar deze combinatie van sinaasappelijsjes met mango is ook heerlijk. Lekker fruitig en zo lekker en makkelijk!
IJsvormpjes
Ik krijg heel vaak de vraag waar ik deze mooie ijsvorm heb gekocht. Helaas weet ik het niet meer… Hij is ooit besteld via een Duitse webshop. Maar op Bol.com vond ik dit alternatief!

Split ijsjes met sinaasappel, mango en yoghurt
Ingrediënten
- 1 mango
- 300 ml sinaasappelsap
- 100 gr dikke Griekse yoghurt
- 2 tl vanille-extract
- 2 el honing (optioneel)
Zo maak je het
- Snijd de mango in blokjes en doe deze samen met het sinaasappelsap in een mengbeker.
- Pureer met een staafmixer zo fijn mogelijk en vul de ijsvormpjes (niet helemaal vol) met het mango-sinaasappel mengsel.
- Zet je de ijsjes nu een uurtje in de vriezer, zonder stokjes erin.
- Haal de ijsjes uit de vriezer en vul ze met de door elkaar gemengde yoghurt, vanille-extract en eventueel de honing. Steek de stokjes erin.
- Zet de ijsjes in de vriezer en na een nachtje wachten zijn je zelfgemaakte mango-sinaasappel ijsjes klaar
Notities
Voedingswaarden

1 Reactie
Eef
5 september 2017 at 06:42Lekker! Ik ben dol op split ijsjes, wat leuk dat je ze zelf hebt gemaakt. Ze zien er heerlijk uit.