Met warm weer heeft iedereen zin in ijs! En natuurlijk is een gekochte Cornetto of Calippo op zijn tijd heerlijk, maar maak ook zeker eens zelf ijsjes. Het is ontzettend makkelijk en omdat je zelf kiest wat je er in stopt, is zelf ijs maken vaak ook nog eens veel gezonder. Zeker als je voor een vulling van fruit kiest, wordt een ijsje ineens helemaal niet zo’n slecht tussendoortje. Eén van mijn favoriete zomerijsjes is de bekende split. Een sinaasappelijsje met een romige onderkant. Ik maakte er een eigen variant op. Geen splitijsjes met alleen sinaasappel, maar ik voegde er ook mango aan toe. De mango is zo zoet van zichzelf, dat het niet nodig is om nog suiker toe te voegen aan de splitjes. Wel zo gezond!
IJsvormpjes
IJsvormpjes koop je al voor een paar euro. Met deze vormpjes kun je super makkelijk zelf ijs maken en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo maakte ik ook al kersenijsjes en vlierbloesemijsjes bijvoorbeeld. En wat dacht je van deze zalige ijskoffie-ijsjes? Maar deze combinatie van sinaasappelijsjes met mango is ook heerlijk. Lekker fruitig en zo lekker en makkelijk!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
1 Reactie
Eef
5 september 2017 at 06:42Lekker! Ik ben dol op split ijsjes, wat leuk dat je ze zelf hebt gemaakt. Ze zien er heerlijk uit.