Menu
zoet

Split ijsjes met sinaasappel, mango en yoghurt

Splitijsjes met sinaasappel en mango

Eén van mijn favoriete zomerijsjes is de bekende split. Een sinaasappelijsje met een romige onderkant. Ik maakte er een eigen variant op. Geen splitijsjes met alleen sinaasappel, maar ik voegde er ook mango aan toe. De mango is zo zoet van zichzelf, dat het niet nodig is om nog suiker toe te voegen aan de splitjes. Wel zo gezond!

Zelf split ijsjes maken

Met warm weer heeft iedereen zin in ijs! En natuurlijk is een gekochte Cornetto of Calippo op zijn tijd heerlijk, maar maak ook zeker eens zelf ijsjes. Het is ontzettend makkelijk en omdat je zelf kiest wat je er in stopt, is zelf ijs maken vaak ook nog eens veel gezonder.

Zeker als je voor een vulling van fruit kiest, wordt een ijsje ineens helemaal niet zo’n slecht tussendoortje. Dat is met deze split ijsjes ook het geval. Er gaat mango, sinaasappel en yoghurt in. Echte zoetekauwen kunnen de ijsjes nog verder zoeten met honing, maar wellicht vind je dat helemaal niet nodig.

Andere ijsjes recepten

IJsvormpjes koop je al voor een paar euro. Met deze vormpjes kun je super makkelijk zelf ijs maken en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo maakte ik ook al kersenijsjes en vlierbloesemijsjes bijvoorbeeld. En wat dacht je van deze zalige ijskoffie-ijsjes? Maar deze combinatie van sinaasappelijsjes met mango is ook heerlijk. Lekker fruitig en zo lekker en makkelijk!

IJsvormpjes

Ik krijg heel vaak de vraag waar ik deze mooie ijsvorm heb gekocht. Helaas weet ik het niet meer… Hij is ooit besteld via een Duitse webshop. Maar op Bol.com vond ik dit alternatief!

Splitijsjes met sinaasappel en mango

Split ijsjes met sinaasappel, mango en yoghurt

Zelf splitijsjes maken? Deze sinaasappelijsjes met mango en yoghurt lijken er wel een beetje op. Lekker zomers!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 300 ml sinaasappelsap
  • 100 gr dikke Griekse yoghurt
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 el honing (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd de mango in blokjes en doe deze samen met het sinaasappelsap in een mengbeker.
  • Pureer met een staafmixer zo fijn mogelijk en vul de ijsvormpjes (niet helemaal vol) met het mango-sinaasappel mengsel.
  • Zet je de ijsjes nu een uurtje in de vriezer, zonder stokjes erin.
  • Haal de ijsjes uit de vriezer en vul ze met de door elkaar gemengde yoghurt, vanille-extract en eventueel de honing. Steek de stokjes erin.
  • Zet de ijsjes in de vriezer en na een nachtje wachten zijn je zelfgemaakte mango-sinaasappel ijsjes klaar

Notities

De split-ijsjes zijn in de vriezer enkele maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Calories: 40kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept sinaasappelijsjes met mango

1 Reactie

  • Eef
    5 september 2017 at 06:42

    Lekker! Ik ben dol op split ijsjes, wat leuk dat je ze zelf hebt gemaakt. Ze zien er heerlijk uit.

    Reply

Laat een reactie achter

Beoordeling recept