zoet

Split ijsjes met sinaasappel, mango en yoghurt

Splitijsjes met sinaasappel en mango

Met warm weer heeft iedereen zin in ijs! En natuurlijk is een gekochte Cornetto of Calippo op zijn tijd heerlijk, maar maak ook zeker eens zelf ijsjes. Het is ontzettend makkelijk en omdat je zelf kiest wat je er in stopt, is zelf ijs maken vaak ook nog eens veel gezonder. Zeker als je voor een vulling van fruit kiest, wordt een ijsje ineens helemaal niet zo’n slecht tussendoortje. Eén van mijn favoriete zomerijsjes is de bekende split. Een sinaasappelijsje met een romige onderkant. Ik maakte er een eigen variant op. Geen splitijsjes met alleen sinaasappel, maar ik voegde er ook mango aan toe. De mango is zo zoet van zichzelf, dat het niet nodig is om nog suiker toe te voegen aan de splitjes. Wel zo gezond!

IJsvormpjes

IJsvormpjes koop je al voor een paar euro. Met deze vormpjes kun je super makkelijk zelf ijs maken en de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze combinatie van mango en sinaasappel is mijn laatste uitprobeersel, en zo lekker en makkelijk!

Split ijsjes met sinaasappel, mango en yoghurt

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: IJsDifficulty: Eenvoudig
Voor

8

stuks
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

40

kcal
Invriezen

8

uur

Zelf splitijsjes maken? Deze ijsjes met mango, sinaasappel en yoghurt lijken er wel een beetje op. Lekker zomers!

Ingrediënten

  • 1 mango

  • 300 ml sinaasappelsap

  • 100 gr dikke Griekse yoghurt

  • 2 tl vanille-extract

  • 2 el honing (optioneel)

Bereiding

  • Snijd de mango in blokjes en doe deze samen met het sinaasappelsap in een mengbeker.
  • Pureer met een staafmixer zo fijn mogelijk en vul de ijsvormpjes (niet helemaal vol) met het mango-sinaasappel mengsel.
  • Zet je de ijsjes nu een uurtje in de vriezer, zonder stokjes erin.
  • Haal de ijsjes uit de vriezer en vul ze met de door elkaar gemengde yoghurt, vanille-extract en eventueel de honing. Steek de stokjes erin.
  • Zet de ijsjes in de vriezer en na een nachtje wachten zijn je zelfgemaakte mango-sinaasappel ijsjes klaar

Opmerkingen

  • De split-ijsjes zijn in de vriezer enkele maanden houdbaar.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Lekker! Ik ben dol op split ijsjes, wat leuk dat je ze zelf hebt gemaakt. Ze zien er heerlijk uit.

    5 september 2017 at 06:42
  • Reactie achterlaten