Menu
desserts

Toetje met gember en limoen

Toetje met gember

Van die toetjes in een glaasje, ik word er altijd wel blij van! Zo’n éénpersoons portie staat lekker feestelijk en je kunt deze toetjes meestal goed voorbereiden. Handig als je gasten hebt! Dit toetje met gember en limoen is daar geen uitzondering op. Maak de gembertoetjes al van te voren en garneer ze vlak voor het serveren met een gemberkoekje en wat limoenrasp.

Fris gembertoetje

Kruidig, zoet en fris, zo zou je dit toetje met gember en limoen het beste kunnen omschrijven. De gemberkoekjes zijn lekker kruidig, door de room & gecondenseerde melk wordt het toetje lekker romig en de limoen zorgt voor wat frisheid. Klinkt goed toch? Laat ik je dan ook snel het recept voor dit gembertoetje geven, dan kun je aan de slag!

Restje gecondenseerde melk

Voor dit gembertoetje heb je maar een beetje geconsendeerde melk over. Met de rest kun je bijvoorbeeld deze heerlijke bonbonkoffie maken, of gebruik het in deze ijskoffie ijsjes. Of gebruik het als basis voor zelf Baileys maken.

Toetje met gember en limoen

5 from 2 stemmen
Gang: ToetjeKeuken: DessertNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Opstijven

1

hour 
Calorieën

352

kcal

Een kruidig, romig & fris toetje: gembertoetjes met limoen.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 50 gr 50 gemberkoekjes + extra voor het serveren (zie opmerkingen)

  • 20 gr 20 boter

  • 100 ml 100 slagroom

  • 50 ml 50 gecondenseerde melk

  • 1 1 limoen

Bereiding

  • Maal de koekjes fijn. Dit gaat het makkelijkste in een keukenmachine, of door ze in een diepvries (ziplock) zak te doen en eroverheen te rollen met een deegroller.
  • Smelt de boter, roer de koekkruimels er doorheen en verdeel het mengsel over de glaasjes. Druk een beetje aan en zet in de koelkast.
  • Klop ondertussen de slagroom stijf met de rasp van de hele limoen, en het sap van de helft van de limoen.
  • Voeg de gecondenseerde melk toe aan de room en klop nogmaals goed door. Verdeel de limoenroom over de glaasjes en zet het toetje met gember en limoen minimaal een uur in de koelkast, langer mag ook.
  • Garneer het toetje desgewenst vlak voor het serveren met een extra gemberkoekje en wat extra limoenrasp.

Opmerkingen

  • Kun je geen gemberkoekjes vinden? Dit recept is ook heel lekker met bastognekoeken.
Recept toetje met gember

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter