• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Tortillataart - Mexicaanse wraptaart

    Bijgewerkt: okt 2023 · Geplaatst: jun 2021 door Sandra

    Mexicaanse wraptaart, tortillataart... Ik wist niet zo goed hoe ik dit TexMex recept moest noemen, maar ik weet wel dat dit al héél lang op mijn wensenlijstje stond om eens te maken. Ik ben namelijk echt dol op de TexMex keuken. Nachos, taco's, enchiladas... Ik vind het allemaal heerlijk!

    Naar recept
    Tortillataart - Mexicaanse wraptaart. Uit de taart is een punt gesneden die op een bordje ligt, waardoor je de rijke vulling van gehakt, paprika, mais en geraspte kaas goed kunt zien.

    In deze Tortillataart of Mexicaanse wraptaart komt het beste van de TexMex keuken samen: wraps, gekruid gehakt, lekker wat groenten en een flinke laag geraspte kaas. Wat chilisaus en guacemole erbij en je hebt een superlekker gerecht om je vingers bij af te likken!

    De Mexicaanse tortillataart van Anja

    Ik maakte dit gerecht naar aanleiding van de maandelijkse Foodblogswap. Dan word je gekoppeld aan een ander blog en mag je een gerecht van dat blog namaken en er je eigen twist aan geven. Ik werd deze weer keer gekoppeld aan Anja's Foodblog. (weer, want ik mocht al eerder van haar blog koken en maakte toen deze lekkere citroentulband). Neem er zeker eens een kijkje, want Anja heeft ontzettend veel lekkere recepten online staan. Veel van haar recepten zijn vegetarisch, maar je vind er eigenlijk van alles. Het viel dan ook niet mee om een recept te kiezen, maar het maken van een wraptaart stond al zo lang op mijn lijstje, dat ik toen ik haar recept voor zo'n Mexicaanse taart zag, ik niet verder scrollde. Dit moest 'm worden!

    Tip: in plaats van de genoemde specerijen in het recept, kun je ook 2 theelepels van deze Mexicaanse kruidenmix gebruiken.

    Recept

    Tortillataart - Mexicaanse wraptaart. Uit de taart is een punt gesneden die op een bordje ligt, waardoor je de rijke vulling van gehakt, paprika, mais en geraspte kaas goed kunt zien.

    Tortillataart - Mexicaanse wraptaart

    Deze wraptaart of Mexicaanse tortillataart bestaat uit wraps met ertussen laagjes gehakt u0026amp; groenten. Serveer met guacemole en zoete chilisaus, zo lekker!
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 50 minuten minuten
    Servings: 3 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • koekenpan
    • taartvorm (24 cm)

    Ingrediënten

    Voor de wraptaart

    • 6 tortillawraps (volkoren)
    • 2 tenen knoflook
    • 1 flinke ui
    • 400 gr rundergehakt
    • 1 courgette
    • 1 rode paprika
    • 1 el tomatenpuree
    • 400 gr tomatenblokjes
    • 1 blikje mais (uitgelekt)
    • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
    • 1 tl komijn
    • 1 snufje chilipoeder
    • peper u0026 zout
    • 0,5 el maizena
    • 100 gr geraspte kaas (ik gebruikte een mix van cheddar en gewone kaas)

    Voor erbij (optioneel, maar wel erg lekker)

    • zure room, guacemole en chilisaus
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Rul het gehakt in een beetje olie en breng het op smaak met peper en zout.
    • Hak de knoflook en de ui fijn, en snijd de courgette in kwarten en de paprika in dunne halve reepjes. Bak alle groenten 5 minuten mee.
    • Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee, voeg vervolgens het blik tomatenblokjes en het blikje mais toe. Breng op smaak met het paprikapoeder, de komijn, chilipoeder en peper en zout naar smaak. Laat het mengsel 10 minuten pruttelen.
    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Meng de maizena met een half kopje warm water en roer glad. Voeg toe aan de pan en roer tot je een mooi gebonden mengsel hebt dat niet nat meer is.
    • Beleg een springvorm met bakpapier en leg er een wrap op. Verdeel een vijfde van de vulling over de wrap, dek af met een nieuwe wrap en ga zo door tot je een stapel hebt van 6 wraps (eindig met een wrap). Verdeel de geraspte kaas over de tortillataart.
    • Bak de Mexicaanse wraptaart 20 minuten en serveer naar wens met zure room, guacemole en zoete chilisaus.

    Notities

    De Mexicaanse tortillataart bewaar je het liefst niet te lang, eet hem bij voorkeur direct op. Maak hem ook niet van tevoren, de wraps worden dan erg slap. De vulling kun je wel al een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 778kcal | Koolhydraten: 57g | Eiwitten: 41g | Vetten: 44g | Zout: 932mg | Vezels: 8g | Suiker: 14g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Een mand gevuld met zelfgemaakte volkoren wraps. De wraps liggen op een geblokte groene theedoek.
      Wraps maken (volkoren)
    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Nadine

      maart 02, 2022 at 6:01 pm

      Zo die was lekker! Volgende keer iets minder tomatenpuree, Die overheerste maar wat is komijn lekker in het recept!! Had nu grote wraps gebruikt waardoor ik 3 lagen haf, volgende keer de kleine. Had er mozzarella in gedaan. Voor herhaling vatbaar

      Beantwoorden
      • Sandra

        maart 03, 2022 at 1:12 pm

        Jaaaa ik ben ook groot fan van komijn! Dan heb je meteen zo'n lekkere diepe, hartige smaak in je gerecht. Fijn dat het gesmaakt is, ik ga ook eens experimenteren met minder tomatenpuree.

        Beantwoorden
    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.