Mexicaanse wraptaart, tortillataart... Ik wist niet zo goed hoe ik dit TexMex recept moest noemen, maar ik weet wel dat dit al héél lang op mijn wensenlijstje stond om eens te maken. Ik ben namelijk echt dol op de TexMex keuken. Nachos, taco's, enchiladas... Ik vind het allemaal heerlijk!

In deze Tortillataart of Mexicaanse wraptaart komt het beste van de TexMex keuken samen: wraps, gekruid gehakt, lekker wat groenten en een flinke laag geraspte kaas. Wat chilisaus en guacemole erbij en je hebt een superlekker gerecht om je vingers bij af te likken!
De Mexicaanse tortillataart van Anja
Ik maakte dit gerecht naar aanleiding van de maandelijkse Foodblogswap. Dan word je gekoppeld aan een ander blog en mag je een gerecht van dat blog namaken en er je eigen twist aan geven. Ik werd deze weer keer gekoppeld aan Anja's Foodblog. (weer, want ik mocht al eerder van haar blog koken en maakte toen deze lekkere citroentulband). Neem er zeker eens een kijkje, want Anja heeft ontzettend veel lekkere recepten online staan. Veel van haar recepten zijn vegetarisch, maar je vind er eigenlijk van alles. Het viel dan ook niet mee om een recept te kiezen, maar het maken van een wraptaart stond al zo lang op mijn lijstje, dat ik toen ik haar recept voor zo'n Mexicaanse taart zag, ik niet verder scrollde. Dit moest 'm worden!
Tip: in plaats van de genoemde specerijen in het recept, kun je ook 2 theelepels van deze Mexicaanse kruidenmix gebruiken.
Recept

Tortillataart - Mexicaanse wraptaart
Handig om te hebben
Ingrediënten
Voor de wraptaart
- 6 tortillawraps (volkoren)
- 2 tenen knoflook
- 1 flinke ui
- 400 gr rundergehakt
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 el tomatenpuree
- 400 gr tomatenblokjes
- 1 blikje mais (uitgelekt)
- 1 tl (gerookt) paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 snufje chilipoeder
- peper u0026 zout
- 0,5 el maizena
- 100 gr geraspte kaas (ik gebruikte een mix van cheddar en gewone kaas)
Voor erbij (optioneel, maar wel erg lekker)
- zure room, guacemole en chilisaus
Zo maak je het
- Rul het gehakt in een beetje olie en breng het op smaak met peper en zout.
- Hak de knoflook en de ui fijn, en snijd de courgette in kwarten en de paprika in dunne halve reepjes. Bak alle groenten 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee, voeg vervolgens het blik tomatenblokjes en het blikje mais toe. Breng op smaak met het paprikapoeder, de komijn, chilipoeder en peper en zout naar smaak. Laat het mengsel 10 minuten pruttelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de maizena met een half kopje warm water en roer glad. Voeg toe aan de pan en roer tot je een mooi gebonden mengsel hebt dat niet nat meer is.
- Beleg een springvorm met bakpapier en leg er een wrap op. Verdeel een vijfde van de vulling over de wrap, dek af met een nieuwe wrap en ga zo door tot je een stapel hebt van 6 wraps (eindig met een wrap). Verdeel de geraspte kaas over de tortillataart.
- Bak de Mexicaanse wraptaart 20 minuten en serveer naar wens met zure room, guacemole en zoete chilisaus.






Nadine
Zo die was lekker! Volgende keer iets minder tomatenpuree, Die overheerste maar wat is komijn lekker in het recept!! Had nu grote wraps gebruikt waardoor ik 3 lagen haf, volgende keer de kleine. Had er mozzarella in gedaan. Voor herhaling vatbaar
Sandra
Jaaaa ik ben ook groot fan van komijn! Dan heb je meteen zo'n lekkere diepe, hartige smaak in je gerecht. Fijn dat het gesmaakt is, ik ga ook eens experimenteren met minder tomatenpuree.