• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Turkse pide met feta en munt

    Bijgewerkt: jan 2025 · Geplaatst: apr 2022 door Sandra

    Deze Turkse pide met feta en munt maak ik met kant en klaar pizzadeeg. Daardoor ben je lekker snel klaar!

    Naar recept Naar video
    Turkse pide met gehakt, feta en verse munt op een langwerpig bord met decoratieve rand.

    Snel Turkse pide maken

    Pide is een traditioneel Turks, ovaal-vorming platbrood. Het wordt vaak vergeleken met pizza vanwege de vorm en vulling, maar het deeg en de bereiding verschillen.

    Je kunt er uiteraard voor kiezen om ook het deeg voor de pide zelf te maken, maar als je snel aan tafel wilt is kant en klaar deeg echt ideaal. Ik gebruik hiervoor koelvers pizzadeeg uit de supermarkt.

    Verder heb je voor deze pide met gehakt en feta nodig:

    De ingrediënten om pide met gehakt en feta te maken.
    • Gehakt - rundergehakt heeft mijn voorkeur, maar halfom gehakt kan ook
    • Knoflook & ui als basis-smaakmakers voor het gehakt
    • Oregano, komijn, paprikapoeder en (optioneel) chilipoeder als je van pittig houdt
    • Feta - gebruik absoluut echte feta en geen witte kaas, die heeft veel minder smaak
    • Verse munt geeft een smaakboost en zorgt voor frisheid in dit gerecht

    Variatietips

    • Het is ook lekker om gekruide worstjes (sucuk of merquez) te gebruiken in plaats van gehakt, je kunt dan de specerijen weglaten
    • Om het gehaktmengsel wat op te spicen is het ook erg lekker om een rode peper mee te bakken in het gehaktmengsel, of gebruik Turkse groene pepers
    • Turkse pide is ook erg lekker met knoflooksaus in plaats van feta & munt

    Turkse pide: weinig groenten

    Tja, eerlijk is eerlijk, in dit recept vind je weinig groenten terug. Is voor een keer helemaal niet erg natuurlijk! Wil je toch wat meer groenten toevoegen? Dan raad ik aan om een lekkere tomatensalade of spitskoolsalade te serveren bij de pide. Een gewone groene salade is er ook lekker bij.

    Je kunt ook tomaat of paprika meebakken met het gehaktmengsel. Ik vind wel - met name als je tomaten gebruikt - dat je dan een grotere kans hebt op een vochtige vulling.

    Top tip:

    Het liefste maak ik de vulling voor de Turkse pide al van te voren. Het gehaktmengsel krijgt dan goed de tijd om uit te lekken en af te koelen. Daardoor is de vulling van het deeg minder vochtig, wordt het deeg goed gaar en krijg niet zo'n 'plasje' vocht.

    Veelgestelde vragen

    Kan ik ook zelf pide-deeg maken?

    Ja, je kunt het deeg zelf maken voor een authentiekere smaak. Pide-deeg maak je met met bloem, water, gist, zout en olijfolie. Dit vergt wel extra voorbereidingstijd voor het kneden en rijzen.

    Hoe kan ik de pide het beste serveren?

    Pide wordt vaak geserveerd als hoofdgerecht, maar is ook lekker als bijgerecht of snack. Het past goed bij een frisse salade of een kom soep. Het is vers uit de oven het lekkerste.

    Recept

    Turkse pide met gehakt, feta en verse munt op een langwerpig bord met decoratieve rand.

    Turkse pide met feta en munt

    Lekker en makkelijk weekendrecept: Turkse pide met gehakt, feta en munt.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 25 minuten minuten
    Totale tijd: 45 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 1 pak kant en klaar pizzadeeg (rechthoekig)
    • 1 teen knoflook
    • 1 ui
    • 300 gr rundergehakt
    • 1 tl komijn
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 tl oregano (+ extra)
    • 1 tl chilivlokken (+ extra)
    • peper en zout
    • 75 gr feta
    • 2 takjes munt + extra voor de garnering
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in wat olie.
    • Voeg het gehakt en de specerijen toe en rul het gehakt tot het net niet helemaal gaar is. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat het volledig afkoelen.
    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Snijd het pizzadeeg in de breedte in twee stukken en vouw er twee bootjes van door de buitenranden iets naar binnen te rollen en dan de punten naar elkaar toe te vouwen en in elkaar te rollen.
    • Vul de bootjes met het gehaktmengsel.
    • Verkruimel de feta over de pides en bestrooi met wat extra oregano en wat extra chilivlokken (naar smaak).
    • Bak de Turkse pides in 20-25 minuten gaar en bestrooi ze voor het serveren met fijngehakte munt.

    Video

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 995kcal | Koolhydraten: 102g | Eiwitten: 47g | Vetten: 45g | Zout: 1988mg | Vezels: 4g | Suiker: 15g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Een mand gevuld met zelfgemaakte volkoren wraps. De wraps liggen op een geblokte groene theedoek.
      Wraps maken (volkoren)
    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.