Met deze rode koolsalade krijg je een fijne portie groenten binnen: 100 gram rode kool en 50 gram wortel. Rodekool is heerlijk in combinatie met appel, en daarom deed ik ook nog wat appel in deze rode koolsalade.
Rode koolsalade
Eet jij genoeg groente? Ik niet... En eerlijk is eerlijk, 250 gram groente per dag naar binnen werken (want dat is namelijk tegenwoordig de richtlijn van het voedingscentrum) valt ook niet mee. Ik schreef al eerder een artikel met tips om meer groente te eten. Eén van die tips was het eten van een salade als lunch. Die tip neem ik zelf ter harte! Zo eet ik bijvoorbeeld vaak deze wortel salade voor de lunch, of een salade met tomaat, avocado en mozzarella.
Maar deze rodekool salade komt ook vaak op tafel! Wat geraspte groenten, een eenvoudige dressing van olijfolie, appelazijn en honing erbij, een handje pittenmix, en klaar is je rode koolsalade! Deze salade doet het goed als lunch, maar je zou 'm ook als bijgerecht kunnen serveren.
Meeneemlunch
Deze lunchsalade kun je heel goed thuis maken en meenemen, bijvoorbeeld als werklunch of voor onderweg. De dressing zou ik er dan alvast goed doorroeren, dat gaat de verkleuring van de appel een beetje tegen (hoewel je het er niet helemaal mee voorkomt, maar de rode koolsalade zal er niet minder om smaken!)
Recept
Recept rode koolsalade met appel en wortel
Ingrediënten
- 100 gr rode kool (vers of voorgesneden)
- 50 gr geraspte wortel (vers of voorgesneden)
- 0,5 appel
- 1 tl olijfolie
- 1 tl appelazijn
- 1 tl honing
- 1 takje verse tijm
- 2 el pittenmix
Zo maak je het
- Meng de reepjes rode kool en wortel door elkaar.
- Snijd de halve appel in heel fijne reepjes en meng deze door de salade.
- Maak een dressing van de olijfolie, appelazijn, honing en de tijmblaadjes en meng deze door de rode koolsalade. Garneer de salade met de pittenmix.
- Breng de rode koolsalade eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout.
Caroline
Hele lekkere, frisse salade. Echt een aanrader!
Ik heb hem gemaakt als salade bij het avondeten